10 patarimų negalintiems užmigti

Kaip kovoti su miego grobikais arba 10 patarimų negalintiems užmigti

10-patarimu-negalintiems-uzmigti

Gydytojai tyrinėjantys miegą pastebėjo, jog miegančiųjų s tik 4-5 valandas per naktį nuovargio būklė atitinka 0.1 promilės girtumo laipsnio būseną. Šiais  laikais deja niekas neklausia, ar jūs tikrai esate pakankamai pailsėję, jog galėtumėte dirbti.

Šios 10 patarimų  padės jums atgauti jėgas ir gal būti pasijusti šiek tiek geriau. Visai nebūtina pradėti laikytis jų visų iš karto. Pamažu pakeitus bent vieną jums trukdantį įprotį, miegelis tikrai ateis lengviau.

  1. Eikite miegoti tą pačią valandą kasdien. Sunku? Taip. Tačiau visų darbų nenudirbsite, o sveikatą prarasti yra daug lengviau nei ją susigrąžinti.
  2. Vieną valandą prieš miegą nedirbkite rimtų darbų. Išnaudokite šį laiką širdžiai mieliems užsiėmimams ir poilsiui. Mokslininkai teigia, jog šis laikas labiausiai tinkamas raminančiai voniai, meditacijai, mėgiamai knygai arba ramiai muzikai.
  3. Neikite miegoti pilnu skrandžiu. Taškas. Visi žinome, jog persivalgius miegas būna sunkus. Ar dar reikią tą pakartoti kelis kartus?
  4. Jeigu per 20 minučių jums užmigti nepavyko,kelkitės iš lovos ir eikite į kitą kambarį. Veikite ką nors tol, kol pradės imti miegas. Tik nesivartykite lovoje atmerktomis akimis. Taip skaičiuojamos avys gali jus lankyti iki pat aušros.
  5. Susitarkite su savimi ir su savo žmogumi– miegamasis skirtas miegui. Jame neturi būti nei mobilaus telefono, nei radijos, nei televizoriaus nei  nešiojamojo kompiuterio. Kodėl? Todėl kad šie prietaisai tikrai neprišauks miego, jeigu jis lengvai neateina.
  6. Dienos metu stenkitės bent šiek tiek pasportuoti ar pasirodyti saulutei.
  7. Paskutinį kofeino turintį gėrimo puodelį išgerkite ne vėliau kaip 4 valandas prieš miegą.
  8. Naudokitės miegamuoju kaip ramia sapnų sala, kurioje gausu minkštų ir švelnių dalykų- apklotų, pagalvėlių, netgi pliušinių meškučių jeigu jums tai patinka. Tai jūsų ramybės oazė, kurioje visų pirma ilsimasi.
  9. Jeigu dieną labai pavargote, o po vakarienės suėmė miegas, -stenkitės miegoti miegamajame, o ne  nusnūsti ant sofutės. Svetainėje paprastai bendraujama o ne miegama.
  10. Įpratinkite savo antrąją pusę prie minties, jog miegamajame miegama, mylimasi arba rengiamasi. Šis kamabrys neskirtas nei darbui, nei You Tube klipų arba TV serial žiūrėjimui.
Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *