Kaip sensta oda?

Kaip sensta oda arba kas  gi vyksta senstant  jūsų odai? 


retro

Kai Jums 30 metų

Jūsų veide pradeda atsirasti raukšlelių. Pirmosios raukšlelės atsiranda apie akis ir odą. Jeigu esate tamsaus gymio, jūsų odoje gali atsirasti nelygumų, ir šviesesnės spalvos dėmelių. Jeigu esate šviesiaodė, galite pastebėti tamsesnes hiperpigmentacines dėmeles ir odos pašiurkštėjimą. Oda pradeda plonėti, nes praranda baltymą kolageną. Žaidelės gyja lėčiau, nes epidermio ląstelių atsinaujinimas sulėtėja.

Kai jums 40 metų

Jeigu piktnaudžiavote soliarumais ir mėgote degintis, būtent dabar tai pajusite. 40 metų moterys skundžiasi  odos nelygumais, vietiniais paraudimais, dėmėmis bei odos pašiurkštėjimu. Jūsų oda praranda vandenį ir kolageną, dėl ko ji suglemba ir pradeda stipriai sausėti. Sausa oda nebeatspindi saulės spindulių taip kaip anksčiau ir atrodo tiesiog suvytusi. Jeigu mėgstate žiūrėtis į veidrodį, ko gero pastebėsite, jog jūsų veidas pradeda trauktis ir  šiek tiek sudrimba.

Kai jums 50 metų

Jūsų odos ląstelės dauginasi dar lėčiau. Ji praranda elastingumą ir yra tikrai sausa. Nustojus šypsotis, išraiškos raukšlės neišnyksta . Veido odos poros išryškėja, ypač ant skruostų ir nosies. Veide gali atsirasti išryškėti smulkiųjų venų piešinys ir hiperpigmentacinės dėmės.  Menopauzės metu jus varginusios odos problemos dar labiau išryškėja. Ypač odos raudonis, raudonieji spuogai, paprastieji spuogai ir odos sausumas.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *