Gražių plaukų paslaptys

Gražių plaukų paslaptys 

Plauku prieziuros paslaptys

Gražūs plaukai puošia kiekvieną merginą. Tačiau kaip gi juos prižiūrėti, kad jie tikrai būtų gražūs? Jeigu laikysitės šių paprastų plaukų priežiūros taisykliųm jūsų plaukai tikrai jums atsidėkos.Taigi pradedame:

Šampūnas ir kondicinierius: kam jų reikia?

Pradžių pradžia- gražūs plaukai yra tik švarūs plaukai. Tačiau kasdien plauti jų šampūnu nėra rekomenduojama. Kodėl?  Per dažnai naudojamas šampūnas gali pažeisti natūralią plaukų riebalinæ plëvelę, dėl ko plaukai išsausėja ir praranda blizgesį.

Kaip teisingai naudotis šampūnu? Ar žinote, jog šampūno tiesiai ant plaukų nerekomenduoja pilti joks plaukų priežiūros specialistas. Šampūno šlakelį reikia išmaišyti delne su šiltu vandeniu ir tik tada ištepti juo plaukus. Kondicionierius yra tepamas tiesiog ant plaukų, tačiau ne anš šlapių, o ant pusiau drėgnų. Kondicionieriaus paskirtis – pamaitinti plaukus ir juos sudrėkinti, kad būtų galima vėliau šukuoti ir formuoti. Paprastai kondicionierius yra tepamas tik ant plauko. Jis neturėtų patekti ant galvos odos- kad neužkimštų plauikų folikulų. Užsikimšus plaukų folikulams sutrikdysite plauko augimą.

Kaip dažnai kirpti plaukus?

Kirpti plaukus ar ne, – priklauso nuo jūsų šukuosenos, tačiau pakirpti plaukų galiukus reikia reguliariai. Darykite tai maždaug kas 6 -8 savaites. Dažniau to daryti nereikia. Plaukas auga po 10-15 mm per mėnesį, todėl skilinėjančių galiukų tikrai nereikia pakirpti dažniau.

Kaip saugoti plaukus nuo skilinėjimo?

Plaukai yra negyvi. Taigi, jeigu juos pažeidėte- nudeginote, suvėlėte, pernelyg varžėte gumytėmis- visa tai ir matysis. Kad taip neįvyktų, stenkitės išsaugoti jų struktūrą. Reguliariai drėkinkite aliejaus arba specializuotomis kaukėmis, nevelkite, šukuokite dažnai ir gerai pritaikytomis šukomis. Nuo skilinėjimo plaukus apsaugos ne tik maitinančios kaukės, tačiau ir nenuplaunami kondicionieriai, kaukės ar specialūs plaukų serumai.

Jeigu jūs grįžote iš saulėtų atostogų arba namuose oras yra pernelyg sausas, pasistenkite palepinti kaulus drėkinamąja  kauke bent vieną kartą savaitėje.

Ar plaukų gumytės kenkia plaukams?

Tikrai taip.Plaukų gumytės mechaniškai žaloja plaukus, taigi, jeigu kasdien jas rišite toje pačioje vietoje, – jūsų nuostabūs plaukai pradės skilinėti būtent ten , kur juos tryne guma. Kita gumyčių bėda – stipriai suveržtos gumytės tempia plaukus ir sutrikdo normalią galvos odos kraujotaką. Kas tuomet vyksta? Plaukai auga lėtai, tampa silpnesni ir tiesiog negražiai atodo.Norite gražių plaukų? Gumytes ir segtukus naudokite tik labai retai ir niekad nevaržykite plaukų.

Kaip šukuoti plaukus?

Iš tikrųjų šukuoti plaukus reikia atidžiai, ramiai ir lėtaI. Visada pradėkite šukuoti nuo plaukų galiukų ir kilkite viršun- taip jie mažiau skilinės. Šlapių plaukų šukuoti nereikėtų- jie lengviau lūžta, Tačiau jeigu jau prisireikė- stenkitės šukuotis jau šiek tiek apdžiūvusius plaukus ir juos šukuokite tik retomis šukomis.

Kaip plaukus saugoti vasarą?

Pirmiausiai, – pridenkite galvą. Saulė ne tik džiovina. Ji degina plauką, pakeičia jo spalvą . O vėjo ir karšto oro išvarginti plaukai lengviau skyla, greičiau slenka, praranda elastingumą. Taigi, – vykstate prie jūros-įsimeskite į lagaminą  skarelę arba kepuraitę ir būtinai plaukų kaukę.Plaukams kenkia jūros, baseino vanduo. Jie nemėgsta nei saunos, nei pliažo karščio.

Kaip elgtis su plaukų džiovintuvais?

Jeigu jau prisireikė juos naudoti – darykite tai kuo rečiau. Kuo toliau džiovintuvo pučiama karšto oro srovė, – tuo geriau jausis jūsų plaukai. Plaukų žnyples, tiesinimo replės ir kiti šukuosenų meistrų išradimai yra tikras peilis jūsų plaukui. Todėl jeigu tokias priemones norite turėti namuose, investuokite į patikimos firmos prietaisus, kurių darbinis paviršius plauką žalos mažiausiai.

Kokie plaukų dažai yra geriausi?

Vienareikšmiškai – tie, kurių sudėtinės dalys yra mažiausiai agresyvios. Plaukus žudo plaukų dažuose esantis vandenilio peroksidas ir amoniakas. Taigi, prieš pasirinkdamos plaukų dažus, pirmiausiai pasižiūrėkite ar juose nėra šių cheminių medžiagų.Kuo geresnės kokybės dažaia- tuo mažiau agresyvių chemikalų į juos dedama.

Kodėl slenka plaukai?

Plaukai slenka dėl daugelio priežasčių. Neretai jie slenka dėl viso organizmo ligos. Tačiu jų būklė blogėja neišsimiegant, esant pastovioje įtampos būsenoje, trūkstant vitaminų A,C E bei cinko.

Ar jūs galite priversti  plaukus augti greičiau?

Plaukai auga lėtai. Tačiau šiek tiek padėti jiems galima. Kartą per savaitę vidutinio minkštumo plaukų šepečiu išmasažuokite savo galvos odą. Jeigu šepetys per aštrus – paprašykite, kad galvą pamasažuotų mama ar artima draugė.

Silpnus plaukus geriausia šukuoti natūraliais šepečiais arba retomis medinėmis šukomis. Taip maksimaliai apsaugosite juos nuo skilinėjimo.

Neužmirškite, jog plaukai atspindi tai, kaip jūs valgote, miegate ir gyvenate. Todėl visų pirmiausia pasirūpinkite tuo ką valgote, pasitikrinkite sveikatą ir vartokite plaukus stiprinančius vitaminus. Jų yra specializuotose vaistinėse.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *