Kaip tinkamai išsirinkti šventinę suknelę?

Kaip tinkamai išsirinkti šventinę suknelę?

Šventinė nuotaika dažniausiai priklauso nuo to, kaip jūs pačios jaučiatės šventės metu. Tačiau kad iškilmingo vakaro metu būtumėte pati pati gražiausia, reikia jog jūsų suknelė jums tiktų kaip nulieta. Dažnai pasitaiko taip, kad merginos akys krypsta į vieną šiuo metu madingą kirpimą, kuris jai tiesiog netinka. Kaipgi vis tik reikėtų rinktis puošnią vakarinę suknelę, kad tikrai taptumėte ta vienintele ir nepakartojama? Pasirodo, vakarinių suknelių įvairovėje galima lengvai susigaudyti,-  tereikia žinoti savo figūros tipą. Rūbų dizaineriai retai siuvai rūbus tik žvaigždėm,-  jų duona visgi ne Holivudo gražuolės, o paprastos moterys, kurios vaikšto ant žemės.. O paprastos moterys turi moteriškas figūras, kurios supaprastintai yra lyginamos su geometrinėmis figūromis. Taigi, vos tik išsiaiškinsite, koks yra jūsų figūros tipas, tinkamą suknią išsirinkti taps tikrai nesunku.

Didieji dizaineriai tampa jais tada, kai išmoksta suprasti pagrindinę gero rūbo taisyklę, kuri yra paprasta ir visada ta pati, kad ir koks būtų rūbas, -jis turi išryškinti figūros privalumus ir paslėpti jos trūkumus. Vakarinės ir šventinės suknelės siluetas turi būti subalansuotas, – tai reiškia, jog suknelės viršus ir apačia turėtų būti proporcingi. Taip jūsų figūra atrodys idealiai.Paprastai dizaineriai stengiasi optiškai padidinti tą vietą, kur regis ,,trūksta“ ir optiškai sumažinti ten, kur atrodytų yra ,,per daug“. Pavyzdžiui – jeigu pečiai yra labai siauri o klubai labai platūs, – tokia merginai tiks suknelė, kurioje pabrėžiamos rankovės- pavyzdžiui rankovės varpeliai ir panašiai. O plačius klubus galima paslėpti po trumpais raukinukais ant klubų, kurie šiuo metu yra mados viršūnėje.

Taigi, pabandykime išsiaiškinti kaip gi rinktis suknią pagal jūsų figūros tipą?

Smėlio laikrodžio figūra 


Smelio laikrodzio figurai tinkancios suknios

Smėlio laikrodžio figūra dar vadinama X tipo figūra. Nuo senų senovės ji yra laikoma moteriškos figūros etalonu. Būtent tokios figūros ieško reklamų agentūrų medžiotojai. Kokia yra smėlio laikrodžio figūra? Tai garsieji išmatavimai 60-90-90. Tai reiškia, jog krūtinės apimtis yra panaši į klubų apimtį, o liemuo- grakštus ir liaunas. Tokią figūrą turėjo garsios gražuolės- Merilina Monro, ElIzabet Teilor, Sofi Loren. Tokios figūros savininkės privalumas –  kaustantis vyrų dėmesį liemuo.

Smėlio laikrodžio figūrą turinčios moterys gražiausiai atrodo dėvėdamos ,,undinėlės“ tipo sukneles, kurios dažniausiai glaustai priglunda prie viso kūno ir lengvai pasklinda žemiau kelių linijos. Tokios suknelės viršus idealiai atkartoja jūsų kūno formas, o klubų apvalumą pabrėžia plati suknelės apačia. Liekną liemenį galite pabrėžti akcentais liemens strityje – pavyzdžiui blizgančiu diržu.

Jeigu jūsų figūra primena smėlio laikrodį, tačiau deja, lieknumu negalite pasirgirti, – idealus suknelės variantas bus A- silueto suknelė. A silueto suknelės optiškai sumažina klubus ir pabrėžia krūtinę, kuria jūs galite pagrįstai didžiuotis.

Kriaušės tipo figūra 


Kriauses tipo figurai tinkancios suknios

Šio tipo figūrą užsienio dizaineriai dar vadina A- tipo figūra arba trikampio formos figūra.Kriaušės tipo figūra yra laikoma pačia moteriškiausia. Ir tikrai ne veltui. Jos savininkės turi dailią, tačiau nedidelę krūtinę, liekną liemenį ir apvalius klubus, Jų šlaunys ir kojos yra storokos, todėl dėmesį visada prikausto sunkesnė, apatinė figūros dalis. Šios figūros savininkės dažnai yra įsitikinusios, jog joms tereikia numesti kelis kilogramus, ir jų figūra taps ,,smėlio laikrodžiu“. Deja, gamtos nepgausi. Nors tokia figūra labiausiai traukia vyrų dėmesį, jos privalumus taip pat reikia mokėti išryškinti. Kriaušės tipo figūros moteriai gan sunku išsirinkti tinkamą suknią, nes liemens ir klubų apimtys gali skirtis neti iki 40 centimetrų ir daugiau. Tačiau šios figūros privalumai tikrai nemenki- labai moteriškos kūno formos ir liaunas liemuo. Tikrai yra kuo didžiuotis. Žinoma, niekas nesiūlo jums tapti tokiai kaip Kim Kardašian, kuri savo sėdmenis išdidino iki begalybės, tačiau savo liemeniu galite drąsiai pasipuikuoti.

Kokia suknelė tiktų asmeniškai jums? Pirmiausia reiktų atkreipti dėmesį į tai, jog ypatingai platus sijonas tik dar labiau pabrėš jūsų klubus, ir deja atitrauks dėmesį nuo liemens linijos.Jūs tai galite padaryti pabrėždamos kūrtinę arba liemenį. Jums tiks gerai ties liemeniu priglundanti suknia su lengvai krintančiu sijonu. Jūsų figūros privalumus išryškins kontrastinių spalvų suknelė, kurios viršus turėtų būti šviesesnės o apačia- tamsesnės spalvos. Taip pat neapsiriksite pasirinkdamos  suknelę, kurios viršus yra suvarstomas kaip korsetas, o apačia iš lengvai krentančios ar pusiau permatomos medžiagos. Jums tiks suknelės su pasijoniais

Apversto trikampio figūra 


V formos figurai tinkancios suknios

Apversto trikampio formos figūra dar vadinama V tipo figūra. Tai figūra, kuri būdinga sportuojančioms merginoms. Tokiai figūrai būdingi platūs pečiai, vidutinė arba labai didelė krūtinė, nepilnai išreikšta liemens linija (kartais liemuo būna platus) ir siauri klubai. Šios figūros savininkės neretai didžiuojasi labai grakščiomis kojomis.

Jeigu jūsų figūra yra apversto trikampio formos, – jus labiausiai puoš tokios suknios, kuriose krūtinė nėra labai akcentuota, o dėmesys nukreipiamas į klubus ir sėdmenis. Tokios suknios puošmena yra sijonas. Būtent jūs galite eksperimentuoti su bet kokio ilgio ir formos sijonais. Jis gali būti drąsios tulpės formos, kelių sluoksnių,  su kišenėmis. Koks jis bebūtų – trumpas ar ilgas,- visų pirma jis turi būti platus. Jums taip pat tiks ,,undinėlės“ tipo suknia. Jūsų figūra yra vienintelė, kuriai nepriekaištingai tiks suknelės pažemintu liemeniu ir kitoms merginoms visiškai nederančios horizontaliomis linijomis puoštos suknelės. Geriausia, jeigu jūsų pasirinktos suknelės viršutinė dalis bus puošta gilia V formos iškirpte. Žvilgsnį nuo pečių į rankas nukreips puošnios pūstos ar varpelio  formos rankovės. Gražiausiai ant plačių pečių  žiūrėsis 3/4 ilgio rankovės.

Jums taip pat neabejotinai tiks A silueto suknelės, kurios padės skoningai paslėpti pernelyg vešlią krūtinę. Jeigu priešingai,- jūs norite pabrėžti savo krūtinės grožį,- darykite tai pasirinkdamos suknelę, kurios iškirptė būtų gili ir būtų lygiašonio trikampio formos. Jums taip pat tiks vientiso kirpimo suknelės bei į madą sugrįžtančios suknelės su reglano kirpimo rankovėmis.

 Obuolio tipo figurai tinkancios sukniosObuolio tipo  figūra

Šią figūrą dizaineriai dar vadina O tipo figūra. Obuolio tipo figūrą dažniausiai turi moterys po gimdymų arba vyresniame amžiuje. Viena iš garsiausių pasaulio moterų su tokia figūra – Ofra Vinfri. Šio tipo figūrą turėjo ir Holivudo garsenybės Kely Osborn, Liv Tailer, Britni Spears bei tokios mega žvaigždės kaip Adelė ir Ala Pugačiova. Tokiai figūrai būdinga tai, jog pečių ir klubų apimtys yra panašios, o liemuo nėra labai ryškiai išreikštas.Būtent obuolio tipui būdingi riebalų sluoksniai ant liemens ir pilvo. Šią vietą ir reikia slėpti, kad atrodytumėte idealiai. Obuolio figūrą turinčioms moterims labiausiai tiks jas optiškai paaukštinančios suknelės, – su optinės iliuzijos elementais arba  išilginėmis linijomis. Obuolio tipo figūrai taip pat tinka  įstrižo kirpimo suknelės, juostuotos suknelės su išilgai einančiomis siūlėmis ir apdaila. Jums labiausiai dera vientiso kirpimo suknelės- futliarai, suknelės be rankovių ar suknelės su korsetais (jie vis dar labai madingi), ypač jeigu po korsetu bus raukinukų eilė. Jeigu jūsų figūra yra obuolio tipo, jus  taip pat labai papuoš suknios, kurių liemuo yra paaukštintas. o sijonas šiek tiek papūstas. Jums taip pat tiks suknelės su atvartu.  Žvilgsnį jūs galite pritraukti akcentuodamos liemens liniją – plačiais diržais. Jums taip pat tiks suknelės, kurių viršus yra tamsesnis nei apačia. Tai yra – suknelės viršus tamsus, šviesi. Tokios figūros savininkėms nereikėtų rinktis ilgos besiplaikstančios suknios, – ji optiškai pridės kelis kilogramus. Jūsų slaptas ginklas – rūbo puošmenos virš liemens linijos.

Stačiakampio tipo figūra 


Suknios staciakampio tipo figurai

Stačiakampio tipo figūra dar vadinama H tipo figūra. Šiam figūros tipui būdinga tai, jog krūtinės, liemens ir klubų apimtys yra beveik vienodos. Šios figūros savininkės yra linkusios tukti.Tačiau jos turi puikiai išvystytą raumenyną. Neretai tokią figūrą turi aktyviai sportuojančios gimnastės. Viena iš žymiausių žvaigždžių, kurios turi būtent tokią figūrą yra Gwyneth Paltrow. Nors atrodytų, jog tokia figūra neturi privalumų, tačiau yra priešingai. Jeigu jų nevargina viršsvoris, šios figūros savininkės gali sau leisti puoštis beveik visomis sukniomis. Joms ypač tinka raukiniai ir  korsetai. Ideali suknia stačiakampio formos figūros savininkėms- tiesaus kirpimo suknelė, kuri puikiai slepia platoką liemenį, Tokią suknelę gali puošti bet kokia iškirptė- laivelis, gili, liemenį siekianti iškirptė, keturkampė ar paprasta trikampio formos dekoltė.

Ir pabaigai – universalaus kirpimo suknelė, kuri tiks visiems figūros tipams

Neapsirikote,- tokia suknelė egzistuoja iš tikro, Tai paties paprasčiausio- tiesaus kirpimo suknelė. Prie jos jums teliks teisingai pasirinkti papuošalus ir aksesuarus. Tiesa, čia yra viena išimtis – jeigu esate labai smulki, suknelės kaklo linija neturi būti iškelta, – taip atrodysite žemesnė nei esate iš tikrųjų. Šiuo atveju reikėtų rinktis suknelę, kurios pečiai ir rankos yra apnuoginti.

Jeigu jūsų krūtinė yra labai didelė, ją taip pat reikėtų stengtis pabrėžti kuo mažiau, todėl suknios iškirptė neturėtų būti pernelyg didelė (čia ją reikia rinktis tokią, kad neatrodytumėte vulgariai).

Paskutinis patarimas

Jeigu nepaisant visų patarimų, jūs išsirinkote tokią suknią, su kuria jūs pati jaučiatės be galo gerai, – vadinasi, tai tikrai jums reikalingas rūbas ir jokie patarimai jums nereikalingi. Svarbiausia, jog jūs jaustumėtės kaip Pati Gražiausia. Taigi, tokia ir būkite.

Laimingų jums švenčių.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *