Kas yra eksfoliacija?

Kas yra eksfoliacija? 

Kas yra eksfoliacija

Eksfoliacija yra tokia procedūra kai mechaniškai arba chemiškai nuo odos nuvalomi apmirę paviršiniai odos ląstelių sluoksniai. Taip stimuliuojamas vidiniame odos sluoksnyje esančių ląstelių augimas ir skatinamas jos atsinaujinimas. Nuvalius apmirusią odą į jos vidinį sluoksnį lengviau prasiskverbia maitinamosios medžiagos. Šiuo metu odos priežiūros specialistai tvirtai teigia, jog eksfoliacija yra vienintelis būdas siekiant išsaugoti nepriekaištingą odos išvaizdą.

Holivudo žvaigždės Kim Kardašian asmeninis gydytojas atskleidė paslaptį kad ši gražuolė reguliariai taiko šį odos priežiūros būdą.

iš pradžių paviršiniai odos sluoksniai yra lengvai nušlifuojami, po to oda yra kruopščiai valoma ir galiausiai- trečiajame jos priežiūros etape taip paruoštai odai taikomos odą maitinančios procedūros. Taigi, grubiai tariant, toks odos priežiūros mechanizmas yra panašus į plytelių klojimą- iš pradžių atsargiai nuvaloma sena danga, paskui atsikratoma usžsilikusių šiukšlių ir po to dengiamas naujas gruntas. Žinoma toks sulyginimas yra labai grubus ir sąlyginis, tačiau eksfoliacija nėra kažkokia paslaptinga procedūra. Šios procedūros metu oda yra mechaniškai traumuojama, tačiau ši trauma yra kontroliuojama. Dėl to, po tokios mikrotraumos, odos ląstelės yra skatinamos daugintis ir atstatyti buvusią struktūrą.

Būtent dėl tokio gan drastiško poveikio reguliariai atliekant eksfoliacijos procedūras daugelio Holivudo žvaigždžių oda ilgai išlieka jaunatviška.

Šiuo metu grožio specialistai naudoja ne tik mechaninius bet ir cheminius eksfoliacijos būdus. Šiuo atveju apmirę paviršiniai odos sluolsniai yra nuvalomi cheminių medžiagų pagalba. Kokią būtent priemonę pasirenka gydytojas priklauso nuo paciento amžiaus, odos tipo ir jos būklės,

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *