Šeši taupymo būdai

Šeši taupymo būdai – arba kaip nesusigundyti be reikalo 

Sesi taupymo budai

Nežinau kaip apsipirkinėjate jūs, tačiau man kartais atsitinka taip, jog daiktas kurį pirkau su dideliu malonumu lieka gulėti lentynoje net kelis mėnesius, – tol kol sugalvoju ką su juo daryti. Žinoma, stengiuosi taupyti ir nešvaistyti pinigėlių veltui, tačiau apsipirkinėjimas yra vienas iš tų  malonumų, kuriuos retsykiais sau leidžiu. Žinoma, stengiuosi, jog šis malonumas būtų ir naudingas, tačiau kartais visgi persistengiu kaip ir visos moterys. Na o štai kaip taupyti siūlo profesionalūs taupytojai.

1. Prieš traukdamos piniginę iš kišenės pagalvokite ar pirkinys jums tikrai reikalingas

Pirkiniai parduotuvėje yra išdėstyti taip, kad trauktų jūsų akį. Na. o jeigu prekė krito į akį, – beveik pusė pirkėjų tikrai ją nupirks. Yra tik vienas būdas įsitikinti, ar jums tos prekės reikia – įvertinkite savo poreikius. Pirmiausiai įsitikinkite ar jums ta prekė tikrai reikalinga. Jei reikalinga – ar ji būtinai reikalinga? Kiek dažnai jūs ruošiatės naudoti šį daiktą? Kiek valandų, dienų ar mėnesių jums reikės dirbti, kad įsigytumėte būtent šią prekę? Jeigu jūs turite dirbti tikrai ilgai, o prekę naudosite dieną arba dvi – ar šis pirkinys iš tikro jums apsimokės?

2. Mokėkite tik grynaisiais

Tur būt pastebėjote, jog pirkdamos su bankine kortele išleidžiate žymiai daugiau nei apsipirkinėdamos senoviškai – mokėdamos grynais. Taip yra todėl, jog jūs matote, jog ištraukiate pinigą iš piniginės. Po apsipirkimo ji lieka tuščia. Tačiau mokėdamos bankine kortele jūs nematote kaip tuštėja jūsų banko sąskaita. Taigi, – daugiau ir išleidžiate. Todėl stenkitės mokėti grynaisiais -taip įsijungs dar vienas stabdis, padedantis sutaupyti.

3. Prieš pirkdamos ką nors – nufotografuokite prekę

Norite suknelės? Taip, būtent tos, kuri taip nuostabiai išstatyta vitrinoje. Labai norite? Ar užsinorėjote tik dabar? Kad išvengtumėte pirkinio, dėl kurio paskui gailėsitės, išsitraukite savo mobilųjį telefoną ir nufotografuokite taip geidžiamą prekę. Viskas šiai dienai. Grįžkite namo, ir padėkite telefoną į stalčių. Į prekės nuotrauką pažvelkite kitą rytą. Leiskite sau atvėsti nuo pirkimo malonumo ir prekybininkų pinklių. Sekančią dieną šis pirkinys gali pasirodyti nebe toks patrauklus ir ne tiek jau ir reikalingas.

4. Susikurkite norų sąrašą

Jeigu jūs tikrai žinote ko norite, – visada rasite būdą, kaip norimą daiktą įsigyti pigiau. Ypač jeigu pastoviai lankotės tose pačiose parduotuvėse. Susidarykite pageidaujamų prekių sąrašą ir pabandykite pasekti, šios prekės kainą pas konkurentus. O gal būt nusimato išpardavimas? Niekada nepirkite iš karto. Atminkite, sūrį pagriebia antroji pelė, bet ne pirmoji.

5. Pirkite tik tai, kas jums tikrai tinka ir patinka

Jeigu nesijaučiate Mis pasaulis su naująja suknele – vadinasi jos jums ir nereikia. Sunkiai uždirbtus pinigus leiskite tik kokybiškiausioms ir jums asmeniškai daugiausia džiaugsmo ir naudos atnešančioms prekėms. Tai ypač svarbu perkant rūbus, avalynę, kosmetiką ir aksesuarus.Juk jūs nenorite brangaus rūbo tuoj pat nešti pas siuvėją, – taip galite sugadinti ir rūbą ir nuotaiką. Gamintojas prekę gamino įsivaizduojamam pirkėjui, kuris yra idealus. Jūs nesate ideali, todėl esate verta tik to kas jums idealiai tinka. Nepatingėkite įsitikinti, jog prekė tinka būtent jums. Žinoma, geriausia, jeigu ji tinka idealiai. To ir siekite.

6. Stenkitės, jog pirkinys atitiktų jūsų gyvenimo būdą ir poreikius

Tai ypač svarbu perkant juvelyrinius, meno ar namų apyvokos reikmenis. Visiškai nesvarbu, jog perlamutriniams vokų šešėliams nuolaida net 70 procentų, jeigu jūs nesidažote. Lygiai taip pat neapsimokės pirkti deimantinių auskarų, kad ir su 90 procentų nuolaida,- jeigu jūs tokių visai nenešiojate.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *