Slaptas tavo grožio ginklas: Agurkas

Slaptas tavo grožio ginklas: Agurkas 

Slaptas grozio ginklas-agurkas

Šiais laikais kai kosmetikos priemonių pasiūla regis viršija paklausą, žymiausi kosmetologijos specialistai vis dar renkasi kuklųjį agurką. Iš tieų agurko ištraukos naudojamos netgi brangiausiose kosmetimkos priemonėse. Tačiau agurkus jūs galite naudoti ir neleisdamos pingų brangioms ir kartais ne pernelyg sveikatai tinkančioms kosmetikos primonėms.

Ir taip, kuo gi ypatingi agurkai?

Pagrindinė agurkų sudedamoji dalis- vanduo. Tačiau juose daug B grupės vitaminų, kalio ir magnio. Agurkuose taip pat yra vitamino C, bei šiek tiek kofeino rūgšties, kurie pasižymi odą raminančiu poveikiu. Būtent dėl šio raminančio poveiko agurko kaukės tinka kai reikia greitai sumažinti odos patinimą ir nuraminti odos uždegimą. Agurkas taip pat tinka jautriai odai, – jis ne tik numalšins sujaudinimą ir uždegimą, tačiau ir atstatys odos drėgmę bei padės atstatyti jos pH.

Naminėms kosmetikos priemonėms galite naudoti ne visą agurką, bet ir jo odelę. Nuo salotų atlikusią agurko žievelę galima sumalti trintuvėje ir naudoti kaip paprastą kaukę. Reiktų paminėti, jog agurko kaukė puikiai tinka nudegusiai odai.

Kaip pasigaminti agurkų toniką?

Agurko toniką galite naudoti kiekvieną dieną. Jis aprūpins jūsų veidą vitaminais, nuramins bei sudrėkins sudirgintą ir spuoguotą odą. Agurko tonikas tiks tiek sausai , tiek jautriai odai.

Agurkų losjonas taip pat tinka po intensyvių kosmetologinių procedūrų, kai oda yra paraudusi, suerzinta ir sutinusi – pavyzdžiui po cheminio arba lazerinio pylingo, depiliacijos.

Jums prireikis

  • 1 agurko
  • 1/2 citrinos
  • 1-2 valgomųjų šaukštų alavijo sulčių

Sutarkuokite agurką, iš tarkės išspauskite sultis ir sumaišykite jas  su citrinos bei alavijo sultimis. Jeigu jūsų oda sausa ir jautri – į toniką įmaišykite arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus. Jūsų tonikas gatavas. Šį agurkų toniką galite saugoti šaldytuve tik dvi dienas. Taigi, jo užteks iš viso trims kartams.

Odą minkštinanti ir maitinanti agurkų kaukė vėjo nugairintam veidui

Žiemos orai negaili nei vieno, todėl veido odą reikia saugoti nuo šalčio, vėjo, sniego ir saulės spindulių. Visi jie vargina odą ir išdžiovina paviršinį riebalų sluoksnį, kuris ir saugo mūsų odą.

Jeigu norite padėti savo veidui, iš agurkų galite pasigaminti puikią odą minkštinančią  kaukę, kurią drąsiai galite dėtis kas vakarą, kai jau nebeisite į lauką.

Jums prireiks

  • 1/2 agurko minkštimo
  • 1/2 avokado minkštimo arba 1 valgomojo šaukšto grietinės
  • 1 kiaušinio baltymo

Agurką ir avokadą sutrinkite į košelę. Visas sudėtines dalis sumaišykite indelyje ir šia košele padekite veidą bei kaklą. Palikite 30 minučių arba tol, kol visiškai išdžius. Išdžiūvusią kaukę nuplaukite šiltu vandeniu ir nusausinkite popierine servetėle. Šios kaukės saugoti negalima, todėl visą kaukę reikia sunaudoti iš karto.

Balinanti  agurkinė veido kaukė

Ši veido kaukė ne tik atgaivina veido odą.

Ji tiks jeigu jūsų oda išvargusi ar yra dėmėta, turi pigmentinų dėmių ar tiesiog nesveiko atspalvio. Kasdien naudojant šią kaukę jūsų veidas vėl taps jaunatviškai skaistus.

Jums pririeks

  • Maždaug 1/3 dalies smulkinto agurko košelės
  • Kelių šviežių mėtos stiebelių

Mėtas sutrinti kartu su agurk. Gautą košelę tepti ant nuprausto veido ir palikti 20-30 minučių. Nuprausti pusiau drungnu vandeniu.

Džiovinanti agurkų kaukė riebiai veido odai

Ši kaukė padės sureguliuoti odos būklę ir tiks spuoguotai paaugliškai odai, ypač sudirgusiai nuo spuogų.

Jums prireiks

  • 1 gabalo tarkuoto agurko
  • 1 valgomojo šaukšto avižų miltų arba maltų avižinių dribsnių
  • 1 valgomojo šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių (tinka bet kokių citrusinių vaisių sultys – mandarinų, apelsinų, greipfrutų, laimo)

Visas sudedamąsias dalis sumaišykite iki košelės. Košele padekite nupraustą veidą. Nedėkite po akimis bei aplink burną. Palikite išdžiūti (maždaug 30 minučių). Viską nuplauti drungnu vandeniu.

Agurkų kaukė išvargintiems plaukams

Ši agurkų kaukė yra nepamainoma plaukų šaknis stiprinanti priemonė.

Ji tiks dažnai dažantiems plaukus ar lankantiems baseiną. Bandžiusieji sako, jog ši kaukė skatina plaukų augimą.

Jums prireiks

  • Vieno agurko
  • 1 kiaušinio
  • 2 valgomųjų šaukštų medaus
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus

Agurkus sutarkuoti. Visas sudėtines dalis suplakti trintuvėje iki košelės. Košelę tapti ant plaukų šaknų, uždengti polietileno plėvele, apvynioti rankšuosčiu ir palikti 10 -20 minučių. Kaukę gerai išplauti šiltu vandeniu. Kad rezultatai būtų geresni, tepkite ją ant plaukų šaknų vieną arba du kartus per savaitę  bent vieną mėnesį.

Jauninantis ir odos spindesį grąžinantis cukraus pylingas su agurkais

Šis pylingas padės sugrąžinti spindesį pavargusiai veido odai ir išlygins smulkias raukšleles. Jo sudėtyje taip pat yra baziliko, kurio veikliosios medžiagos skatina kolageno gamybą ir stangrina odą. Agurkai padeda nuraminti odos uždegimą, kokoso aliejus sudrėkina odą,  o cukrus švelniai nuvalo pasenusias odos ląsteles.

Jums prireiks

1/3 puodelio baltojo cukraus
3/4 puodelio šviežio nulupto ir supjaustyto agurko
Didelės saujos šviežių bazilikų
1/4 puodelio kokoso aliejaus

Kaip ruošti šį pylingą?

Visas sudedamąsias dalis sudėti į švarią elektrinę trintuvę ir sutrinti iki vientisos košelės.  Veidą nuprausti ir dar drėgną odą ištrinti ratukais su paruošta košele. Po to viską nuplauti tekančiu vandeniu ir nudžiovinti veidą švelniai tapšnojant.  Po to galite veidą išsitepti mėgiamu drėkinančiu kremu. Kad jūsų veidelis spindėtų visuomet, naudokite šį cukraus pylingą bent 2 kartus per savaitę. Nesunaudoto pylingo likučius galite saugoti šaldytuve gerai uždengtame indelyje.  Tinka naudoti iki 2 savaičių.

Neįtikėtini agurkų panaudojimo būdai

  • Sakoma, jog agurkuose yra net 3 uždegimus slopinančių medžiagų-  lignanų tipai. Šios medžiagos padeda kovojantiems su vėžiu , ypač esant kiaušidžių, sėklidžių, gimdos kaklelio vėžiui bei prostatitui.
  • Jeigu jūsų vonia ar dušo kabina yra nedidelė ir linkusi prigaruoti, prieš maudydamiesi įtrinkite agurku veidrodžio stiklą – jis tikrai nepasidengs garų plėvele.
  • Jeigu jūsų durys įkyriai girgžda- sutepkite jų kilpas ir girgždėjimas išnyks. Agurkų sultys yra pranašesnės už alyvą, nes nepalieka dėmių.
  • Jeigu jus vargina nemalonus burnos kvapas, agurko skiltelę prie gomurio kelias minutes,- kvapas išnyks, nes agurko sultyse esantys fitoncidai sunaikins nemalonų kvapą sukeliančias bakterijas.
  • Po audringo vakarėlio prieš užmiegant suvalgykite kelias agurko skilteles. Agurkuose yra gliukozės, vitaminų ir elektrolitų, kurie padės jums kovoti su alkoholio sukeliama dehidratacija ir iš ryto pagirios bus lengvesnės.
  • Augrkai padeda mesti svorį, tinka sergantiesiems cukralige ir mažina arterinį kraujospūdį. Regulariai valgant agurkus padėsite sureguliuoti cholesterolio kiekį kraujyje ir išvengsite vidurių užkietėjimo.
  • Aurkai tinka sergantiesiems sąnarių ligomis, jų sultys padeda sumažinti šlapimo rūgšties kiekį kraujuje ir palengvina sergančiųjų podagra būklę.
  • Ajurvedos specialistai siūlo gerti lygiomis dalimis sumaišytų agurkų, burokėlių ir morkų sultis, jeigu jus vargina skausmai širdies plote.
Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *