Trumpa šukuosena – kam ji tiks, o kam ne

Trumpa šukuosena – kam ji tiks, o kam ne? 

Trumpa sukuosena

Niekas negali paneigti, jog trumpai kirptų plaukų šukuosena yra ypač patogi. Jums nereikia gaišti laiko pastoviam plaukų šukavimui- tiesiog išsiplovėte galvą, išdžiūvote ir beveik viskas – na gal būt pasigražinate drėkinančiomis putomis arba geliu. Vienintelis tokios šukuosenos trūkumas- plaukus reikia kirpti reguliariai, nes kitaip šukuosena praras formą ir jūs atrodysite tiesiog netvarkingai.

Taigi, trumpi plaukai ypač patinka jaunoms ir daug dirbančioms moterims, kurios tiesiog neturi daug reikalaujančiai trumpų plaukų priežiūrai.

Tačiau niei viena moteris ar mergina beveik nesusimąsto ar trumpi plaukai jai iš tiesų tinka labiausiai.

Taigi, kokios priežastys dažniausiai priverčia kirptis plaukus?

Individualios plauko savybės- retus, plonus ir sunkiai augančius plaukus lengviau prižiūrėti juos kerpant trumpai, tačiau tai ne visada pats geriausias sprendimas.

Figūros tipas

Trumpi plauka tinka lieknoms ir grakščioms moterims. Ne veltui ši šukuosena įsigalėjo apie 1920 metus, kai visos moterys stengėsi atrodyti kaip paauglės. Toks plaukų kirpimas padeda jums atrodyti jaunatviškiau ir grakščiau. Tačiau čia galioja viena taisyklė- trumpa šukuosena  optiškai sumažina galvos apimtį. Taigi, pilnesnės figūros moterims ji nelabai ir tinka, nes optiškai sudarko moters figūros proporcijas ir priverčia ją atrodyti pilnesne nei ji yra iš tikrųjų. Todėl pilnesnės moterys turėtų trumpus plaukus pašiaušti ar kitaip suteikti jiems šiek tiek tūrio, kad figūra atrodytų dailiau.

Plauko struktūra

Jeigu jūsų plaukai yra tankūs- jums tiesiog pasisekė. Nesvarbu kokie yra jūsų plaukai- tiesūs ar garbanoti,- jeigu jie tankūs,- galite drąsiai juos kirpti trumpai. Svarbiausia neleisti jiems išaugti pernelyg ilgais. Vienąkart mėnesyje užėjusios į kirpyklą jūs puikiai atrodysite beveik kasdien. Jeigu kirpykloje apsilankysite kas dvi savaites- jūsų išvaizda bus ideali.

Jeigu jūsų plaukai ypatingai ploni ir reti, trumpi plaukai šiuo atveju gali ir netikti. Išimtis- labai liekno ir grakštaus sudėjimo merginoms. Jeigu mergina ypač liekna, trumpa šukuosena gali atrodyti ypač stilingai- pasižiūrėkite į skandalingąją Miley Cyrus( beje, gandonešiai skelbia, jog plaukus ši gražuolė vėl atsiaugino).

Ar pagyvenusio amžiaus moterims tinka trumpos šukuosenos?

Taip. Trumpa šukuosena tinka bet kurio amžiaus moteriai. Svarbu tik tai, ar moteris nėra nutukusi. Dar daugiau, dizaineriai linkę teigti, jog trumpų plaukų šukuosena padeda numesti bent 10 metų nuo savo pečių ir jus ryškiai pajaunina.

Ar trumpas šukuosenas gali nešioti tik sportinio stiliaus mėgėjos?

Tikrai ne. Trumpas plaukų kirpimas tinka ne tik prie sportinio stiliaus rūbų. Jis dera prie dalykinio, šiuolaikinio, avangardinio, gotiško ir klasikinio bei romantiško garderobų.

O  kam reikėtų vengti trumpų šukuosenų?

Trumpas kirpimas visiškai netiks moterims, kurių veido forma nėra labai išreikšta. Jis taip pat netiks moterims su dvigubu pagurkliu. Trumpi plaukai tik pabrėš šiuos trūkumus. Jeigu jūsų veidas nėra labai aiškus, geriau rinkitės vidutinio ilgio kirpimą ir stenkitės , jog veidas būtų apgaubtas lengvomis garbanomis.

Trumpi plaukai netiks jeigu jūsų plaukas iš prigimties yra reti ir ploni. Jūs galite juos kirpti, tačiau kasdien reikės sugaišti galybę laiko jų garbiniavimui ar fenavimui, kad suteiktumėte jiems kuo daugiau tūrio.

Labai trumpas kirpimas taip pat netiks nemėgstančioms dekoratyvinės kosmetikos moterims. Šio kirpimo trūkumas- jūs atmetate bet kokius moteriškumo požymius, todėl norėdamos gerai atrodyti ir atkreipti  į save dėmesį turite skoningai išryškinti akis arba lūpas. Tai reiškia, jog privalote būti įgudus išryškindama savo veido privalumus.

Ši šukuosena labai tiks jaunoms merginoms, kurių oda skaisti, lygi ir neturi jokių trūkumų. Visoms kitoms moteriškos lyties atstovėms prireiks kosmetikos priemonių, jeigu jos norės atrodyti patraukliai su šia šukuosena.

Ji taip pat netiks moterims, kurios dėvi vyriško stiliaus rūbus. Tokia visiškai trumpai kirptų plaukų šukuosena ir vyriški rūbai ko gero privers aplinkinius suabejoti kas gi jūs esate- moteris ar vyras.

Kokios žvaigždės plaukus kerpa trumpai?

O jų ne tiek ir mažai. Pažvelkime,- Šeron Stoun, Halė Beri, Renė Zelveiger, Ann Hatavei, Viktorija Bekhem, Riana, Miley Cyrus, Pink ir taip toliau.

Taigi, būkite gražios, kad ir kokio ilgio būtų jūsų plaukai.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *