10 rūbų netinkančių vyresnėms damoms

10 rūbų tikrai netinkančių vyresnėms damoms 


Mada skuba į priekį jau nebe septynmyliais žingsniais, o kosminiu greičiu. Ne visos jos siūlomos naujienos yra iš tiesų gražios. Tačiau kartais pasitaiko taip, jog labai labai norisi nešioti madingą rūbą, tačiau tikrai nepagalvojame kaip su juo atrodysime iš šalies.  Šis straipsnis nėra skirtas jaunoms merginoms- joms tinka beveik viskas. Tačiau pasiekus 25 metų amžiaus ribą laikas pradėti galvoti apie tai, kas jus daro ypatinga. Todėl klaidų būtent čia daryti ir nereikia. Taigi pradedame. Kokie šiuo madingi rūbai netiks peržengus  tam tikro amžiaus ribas?

1. Marškinėliai su užrašais

Vienas iš madingiausių šio sezono hitų. Ypač puošia paaugles ir dvidešimtmetes. Tačiau peržengusi 35 metų ribą moteris dėvinti tokius marškinėlius nebeatrodo stilingai. Priešingai,- tokie marškinėliai sudaro įspūdį, jog esate kažkuo nepatenkinta savo gyvenime. Išimtis -reklamos kampanija, darbo marškinėliai ar marškinėliai su jūsų asmeninio verslo logo.

Kada geriausia atsisveikinti su tokiais marškinėliais?

Nesuklysite atiduodamos juos seseriai ar pusseseriai pasiekusi 30 metų ribą.

Kuo keisti tokius marškinėlius?

Sportinio ir casual stiliaus gerbėjoms mada siūlo geros kokybės pilkos medvilnės marškinėlius, kuriuos galite dėvėti bet kada. Jūsų amžiuje kokybė ir stilius yra neatsiejami. Todėl nebijokite investuoti. Šiuo metu ypač madingos medvilninių marškinėlių spalvos- avietinė ir vynuogių.

2. Pernelyg madingi džinsai

Džinsų įvairovėje pasiklysti labai lengva. Šiuo metu vis dar madingi džinsai pažemintu liemeniu, plėšyti , balinti, siuvinėti, dekoruoti blizgučiais džinsai yra neatsiejama šešiolikemetės įvaizdžio dalis. Tačiau pasiekus 35 metų ribą, net liekniausia moteris su tokiais džinsais atrodys kaip scenoje. Pasiekus 30 metų ribą džinsai jau turėtų atitikti ne tik jūsų amžių bet ir figūrą.

Kada geriausia atsisveikinti su ultramadingais džinsais?

Konservatyvesnius džinsų modelius verta pradėti nešioti pasiekus 35 metų ribą.

Kokį džinsų modelį vertėtų rinktis?

Damoms skirti džinsai neturėtų būti žemiau liemens.Šiame amžiaus tarpsnyje visos pradeda po truputį apvalėti, todėl figūros privalumus padės išryškinti boot-cut džinsų modeliai. Šie džinsai yra šiek tiek platesni ties šlaunimi, todėl paslepia pernelyg apvalius klubus. Žinoma, skinny tipo džinsai tiks visoms idealią figūrą turinčioms moterims, tačiau boot- cut kirpimas jau laikomas klasikiniu ir niekada neišeina iš mados.

Kokia džinsų spalva tiktų jums?

Niekada neapsiriksite investavusi į rašalo mėlynumo, tamsius arba juodus džinsus.

3. Kostiuminiai bateliai

Taip. ryškūs, blizgantys disko stiliaus bateliai su15 centimetrų aštriu kulniuku yra nuostabūs ir seksualūs. Tačiau vyresnio amžiaus moteris su tokiais bateliais atrodo kaip scenoje. Žinoma, jeigu tokie bateliai yra jūsų miegamojo atributas,- amžius čia riba nebus.Tačiau gatvėje su jais jausitės ne tik nepatogiai, tačiau ir ne savo vietoje.

Kada geriausiai atsisveikinti su ryškiaspalviais bateliais?

Madų žinovai siūlo jų atsisakyti pasiekus keturiasdešimties metų ribą.

Kuo keisti tokius batelius?

Mada yra labai demokratiška. Įkopus į ketvirtą dešimtį tikrai jausitės patogiau su į madą grįžtančiais bateliais kamštiniu padu, šlaunų vidurį siekiančiais ilgaauliais ar net Gladiatoriaus sandalais.Svarbu, jog neblizgėtumėte kaip Kalėdinė eglutė ir tvirtai stovėtumėte ant žemės. Jūsų amžiaus grupei būtini stabilumą garantuojantys batai,- o tokie bateliai yra storesne pakulne ar storesniu padu. Balzako amžiaus moteris tikrai atrodys keistai su pernelyg aukštais ir pernelyg nepatogiais bateliais. Žinoma, jeigu ji ne Lady Gaga.

4. Pernelyg gili iškirptė

Žinoma, pasiekus trisdešimties metų ribą ne viena iš mūsų sau leidžia pasipuikuoti gražiai krūtinę išryškinančia iškirpte. Tačiau krūtinės oda pradeda vysti labai anksti, todėl demonstruoti suvytusią krūtinę nėra laikoma gero tono ženklu.

Kada reikia pradėti vengti pernelyg giliios iškirptės?

Sulaukus penkiasdešimties. Patikėkite, tai, kas puošia keturiasdešimtmetę, tikrai nebepuošia žilo plauko sulaukusios damos. Šiame amžiuje bet koks rūbas, kurio iškirptė yra gilesnė nei jūsų krūtinės vidurys atrodo vulgariai. Retro stiliaus gerbėjos tokią iškirptę gali paslėpti po gipiūro mezginiais. Paprastai vyrai nemėgsta žiūrėti į vyresnių nei 40 metų moterų iškirptes,vien dėl paprasto fakto – senstanti oda atrodo tiesiog nepatraukliai.

Kaip keisti tokį rūbą?

Investuokite į gero tvido švarkelį. Po juo galite dėvėti kad ir pačius ekstravagantiškiausius marškinėlius. Neužmirškite, ypatingiems momentams galite atsegti vieną ar dvi viršutines sagutes- atrodysite ir stilingai, ir gundančiai.

5. Balti medvilniniai marškinėliai be rankovių

Neatsiejamas jaunų sporto salių gerbėjų atributas. Tačiau vyresnėms moterims šis rūbas tiesiog netinka. Žinoma, – jaunos Holivudo aktorės dievina šį iš vyriškos spintos pasiskolintą rūbą, tačiau deja, jis tinka tik jaunoms merginoms. Vyresnė moteris su tokiu rūbu atrodo tiesiog keistai.Ką jau ir bekalbėti apie vystančią krūtinės ir pečių odą.

Kada atsisakyti tokių maršinėlių?

Sulaukus keturiasdešimties metų.

Kuo keisti baltus marškinėlius?

Sporto salei rinkitės geros kokybės medvilninius marškinėlius su apvalia apykakle. Jeigu vykstate į kelionę,- stilingai atrodysite su dvisluoksniais medvilnės marškinėliais, kurie ne tik išryškins jūsų figūros privalumus, bet ir atitiks jūsų amžių.

6. Mikro sijonėliai ir mikro šortukai

Nuostabus mados išradimas, kuriuo naudojosi ir Twiggi ir Bridžit Bardo. Jie išryškina stiprias kojas ir liauną liemenį. Tačiau vyresnio amžiaus moterys su jais atrodo keistai.

Kada atsisakyti mini sijonėlio?

Sulaukus keturiasdešimties. Žinoma, Tina Turner scenoje dėvi būtent tokius sijonėlius. Tačiau ji tai daro scenoje. Net jeigu ir galite didžiuotis žaviomis kojomis, darykite tai tik miegamajame, kur nėra liudininkų. Vyresnei moteriai reikėtų vengti sijonėlių, kurių ilgis yra trumpesnis nei 10 cm virš kelių.

Kuo keisti mini sijonėlį?

Norite pasipuikuoti savo figūra? Drąsiai rinkitės pieštuko formos sijoną.

7. Pigus beformis apatinis trikotažas

Jaunos merginos ir moterys gali pasipuikuoti stangria krūtine. Tačiau po gimdymo reikalai dažniausiai drastiškai pasikeičia. Vyresniame amžiuje nebegalima likti abejinga savo apatinių rūbų kokybei. Jų paskirtis- slėpti figūros trūkumus ir išryškinti jos privalumus.

Kada būtina atsisakyti nekokybiško apatinio trikotažo?

Sulaukus keturiasdešimties. Šio amžiaus moteriai privalu dėvėti jos krūtinės dydį atitinkančią liemenėlę ir jeigu reikia liekninančius apatinius. Mūsų kūnai sensta, ir mados žinovai tvirtina, jog virš trisdešimties jau verta pasinaudoti liekninančio apatinio trikotažo siūlomomis galimybėmis. Juk jūs neprivalote atrodyti kaip maišai.

Kuo keisti tokį trikotažą?

Investuokite į gerą liemenėlę. Nepirkite jos gerai nepasimatavusi. Geroje apatinio trikotažo parduotuvėje turėtų dirbti kvalifikuota konsultantė, kuri padės išsirinkti jums asmeniškai tinkantį rūbą. Nebijokite investuoti į liekninančius apatinius. Jie prispaus atsikišusį pilvuką, patemps sėdynaitę ir padės atsikratyti kelių riebalinių raukšlių ant nugaros.Tokius apatinius nešioja ne tik Holivudo žvaigždės- jie gaminami visoms moterims.

8.Jaunatviški plaukų aksesuarai

Iš tiesų labai patogūs ir praktiški. Tačiau spalvoti plaukų segtukai, gumytės, kaspinėliai, spalvotos sruogelės švelniai tariant nepuošia vyresnės moters. Jie puikiai pasitarnaus tik tuomet, kai užsiimsite namų ruoša niekam nematant.

Kada jų verta atsisakyti?

Sulaukus trisdešimties. Patikėkite, aš taip pat dievinu Hello Kitty, tačiau nedėviu taškuotų kaspinėlių.

Kuo keisti ryškius plaukų aksesuarus

Rinkitės neutralius plaukų papuošalus, kurie atitiks jūsų amžių. Tai yra – jūsų amžiui tiks iš brangių medžiagų ar dizainerių pagaminti plaukų aksesuarai, skirti būtent jums. Tokie aksesuarai gali būti iš vėžlio kiauto ar jo imitacijos, bronzos, vario, gintaro ir panašiai. Jeigu norite kaspino – rinkitės jūsų plaukų spalvą atitinkantį aksesuarą. Tačiau net Pin Up stiliaus mėgėjos turėtų suprasti, jog virš 30 tokie kaspinai jau atrodys iššaukiančiai.

9. Didelės pernelyg dekoruotos rankinės

Dievinu šias rankines. Juolab, jog į madą grįžta čigoniškas ir hipių stilius. Tačiau madų žinovai teigia, jog tokios rankinės nepuošia vyresnių moterų.

Kada atsisakyti pernelyg didelės rankinės?

Sulaukus penkiasdešimties. Nors madų diktatoriai siūlo jas visoms be išimties lieknoms moterims. Tačiau pernelyg išdalinta rankinė tinka jaunai ir veržliai moteriai, kuri bėga paskui madą. Pasiekus 50 metų ribą, pernelyg daug dekoro detalių rodo tik tai, jog turite daug pinigų.

Kuo keisti tokias rankines?

Rinkitės klasiką. Niekada neapsiriksite.Vyresnėms moterims labai tinka delninukės bei delne nešiojamos rankinės. Žinoma, daug į tokią rankinę neprisikrausite, tačiau ji yra skirta ne visam namų turtui, beti būtiniausiems dalykams.

10. Pernelyg ryškūs aksesuarai

,,Vedęs ir turi vaikų“ tikrai puiki komedija. Tačiau ar jūs norite atrodyti taip kaip Pegė Bandi? Leopardiniai švarkai, plastmasinės apyrankės, silikoninės apyrankės, krūvos karolių ir zebriniai rankinukai- grįžta į madą. Tačiau jie tinka tik ypač jaunoms merginoms ir yra neatsiejama paauglystės atributika.

Kada verta atsisakyti tokių aksesuarų?

Sulaukus 35 metų. Blizgantis nagų lakas, gotiškas makijažas ir kitos ekstravagantiškos detalės vyresnę moterį privers atrodyti tiesiog nesubrendusia.Jeigu norite tokių aksesusarų, stenkitės pasirinkti tik vieną ir rinkitės jį labai atsargiai.Tokia ultra madinga detalė turėtų būti derinama tik prie labai saikingos aprangos, jeigu tikrai norite atrodyti stilingai.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *