Glicerinas – draugas ar priešas?

Glicerinas – draugas ar priešas? 


Glicerino nauda ir zala

Glicerinas yra daugelio mums žinomų odos priežiūros kremų sudėtinė dalis. Tačiau kodėl būtent glicerinas? Pirmiausia jis yra pigus, lengvai pagaminamas ir labai veiksmingas.  Kuo gi jis ypatingas? Pabandykime išsiaiškinti.

Kas yra glicerinas?

Glicerinas chemine savo prigimtimi yra priskiriamas prie alkoholių. Šis alkoholis yra klampus, skystas, labai higroskopiškas  ir specifinio saldoko skonio. Tačiau glicerinas nėra geriamas. Gryno glicerino galite nusipirkti vaistinėse. Jis vartojamas kaip gerai odą drėkinanti medžiaga.

Kaip veikia glicerinas?

Glicerinas turi nuostabią savybę- jis gerai sugeria drėgmę. Patekęs ant odos, jis pradeda traukti vandens molekules ir odą padengia lengva švelnia plėvele. Būtent dėl šios plėvelės glicerinu suteptos rankos tampa labai švelnios ir malonios paliesti.

Ar glicerinas gali padaryti žalos?

TaipGryno glicerino negalima tepti ant veido odos, ypač jeigu dažnai būnate mažai drėgmės turinčiose patalpose. Kodėl taip yra? Glicerinas yra labai veiksminga cheminė medžiaga, kuri tiesiog ištraukia drėgmę iš paviršinio odos sluoksnio. Todėl tepdamos jį ant veido rizikuojate pernelyg išdžiovinti savo veido odą. Taip gali atsitikti jeigu aplinkos oro drėgnumas yra mažesnis nei 65%.

Būtent dėl šio stipraus poveikio, veido priežiūrai skirtuose kremuose, muiluose ir losjonuose jo turi būti labai maži kiekiai. Paprastai jo yra dedama ne daugiau kaip 5 – 7%.

Jeigu jūs nutarsite pačios gamintis glicerino turinčias odos priežiūros priemones, būtinai praskieskite jį vandeniu. Glicerinas gerai tirpsta vandenyje ir čia nereikia laikytis ypatingai griežų proporcijų. Tepant odą skiesto glicerino tirpalu, odą tikrai sudrėkinsite. Tačiau gryno glicerino ant veido odos netepkite niekada.

Kaip pasigaminti losjoną su glicerinu?

Patį paprasčiausią odos priežiūrai skirtą losjoną pasigaminsite labai lengvai.

Drėkinantis mėtų losjonas su glicerinu

Jums reikės 20 g džiovintos pipirmėtės. Mėtas užpilti stikline vandens ir užvirinti. Užvirintas mėtas sandariai uždenkite, apvyniokite gauruotu rankšluosčiu ir palikite nakčiai, kad gerai pritrauktų.

Ryte ar sekančią dieną mėtas nukoškite, į mėtų ištrauką įmaišykite vieną šaukštą glicerino arba šaukštelį glicerino. Šiuo losjonu valykite odą ryte ir vakare. Jis padės sustangrinti vystančią odą, taip pat šiek tiek ją dezinfekuos.

Drėkinantis citrinų losjonas su glicerinu

Gaminamas taip pat kaip ir mėtų losjonas. Jis yra skirtas spuoguotos ir inkštirais nubertos odos priežiūrai. Tačiau jo gamybai imama citrinos sultys, glicerinas ir vanduo. Šio losjono proporcijos yra tokios:  Imamas vienas šaukštelis glicerino, vienas šaukštelis šviežiai spaustų citrinos sulčių ir stiklinė vandens. Jeigu reguliariai naudosite šią odos priežiūros priemonę, veidas tikrai taps skaistesnis ir lygesnis.

Drėkinantis ramunėlių losjonas su glicerinu

Šis losjonas tinka riebios odos priežiūrai. Tačiau jo gamybai reikalingos ne tik ramunėlės bet ir degtinė. Jums reikės 2 šaukštų ramunėlių žiedų. Ramunėles užvirinti stiklinėje vandens ir palikti prisitraukti 8-10 valandų. Nukoštą ramunėlių ištrauką reikia sumaišyti su vienu valgomuoju šaukštu degtinės ir vienu šaukšteliu glicerino.

Valomasis skrabas inkštiruotai odai su glicerinu

Gliceriną galite naudoti naminių skrabų gamybai. Valomąjį odos inkštiruotos odos būklę gerinantį skrabą galite pasigaminti iš migdolų.

Jums reikės

  • 4 valgomųjų šaukštų maltų migdolų riešutų
  • 2 valgomųjų šaukštų glicerino

Viską sumaišykite ir tepkite inkštiruotis mėgstančias veido vietas- T zoną. Kai skrabas šiek tiek apdžius, jį gausiai nuplaukite švelniai šiltu vandeniu.

Drėkinančios kaukės su glicerinu

Namų sąlygomis jas pasigaminti taip pat labai paprasta,.Glicerino galima šiek tiek įmaišyti į odą minkštinančius aliejus – alyvuogių, jojobos, kokoso. Paprastai imama pusė aliejaus ir pusė glicerino kiekio. Tokias kaukes galima tepti tik ant švariai nuvalytos odos.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *