Kaip derinti kosmetines priemones

Kaip derinti kosmetines priemones

Kaip derinti kosmetika

Šiandieninės kosmetikos priemonės savo sudėtimi neretai primena vaistus. Jų gamybai naudojami sudėtingi cheminiai junginiai, kurie ne visada draugauja su kitose kosmetinės priemonėse esančiais junginiais. Todėl išleidusios apvalią sumelę reklamos išgarsintam kremui galite nusivilti- neveikia, Neveikti jis gali ne todėl, kad jums netinka.Tačiau dėl paprastos priežasties- jis gali nedraugauti pavyzdžiui su jūsų makijažo pagrindu.Dar blogiau tokio nedraugavimo pasekmė gali būti suerzinta oda, šerpetos ar panašūs dalykai.

Taigi, kaip gi reikėtų derinti perkamas kosmetines priemones?

Tikrai neapsiriksite, jeigu investuosite ne tik į tos pačios kosmetinės firmos bet ir tos pačios odos priežiūros linijos priemones. Kodėl? Paprastai gamintojai išleisdami odos priežiūros priemones vienai ir tai pačiai linijai naudoja tas pačias bazines sudėtines dalis.Taip šios priemonės ne tik nesipyksta, bet ir papildo viena kitą. Na o jūs ant veido nesitepate savo pačios sukurtos cheminių junginių mišrainės, apie kurią net neįtariate. Taip ryškiai sumažinama alerginių reakcijų tikimybė.

Žemiau pateikiame tarpusavyje nedraugaujančių junginių sąrašą, kuris padės išvengti nesusipratimų. Siūlau peržvelgti savo namuose esančias kosmetines priemones ir tarpusavyje nederančias tiesiog dėti į skirtingas lentynėles arba dėžutes. Taip bus lengviau nesusimaišyti.

  • Vaisinių rūgščių turinčios kosmetinės priemonės nedera su jūros druskos turinčiomis priemonėmis
  • Jeigu jūsų kremas yra praturtintas baltymais ir vitaminais, ant jo negalima tepti vitaminu C praturtintos priemonės iš kito indelio.
  • Gelis ir riebus kremas aliejiniu pagrindu tarpusavyje nedera. Todėl sutepusios veidą geliu, nesitikėkite stebuklingo riebinančio kremo poveikio. Rinkitės kurį nors vieną.
  • Tarpusavyje nedraugauja vitaminai A ir C. Vienas iš jų tirpsta vandenyje, o kitas riebaluose. O kremai, kuriuose naudojami abu šie vitaminai turi būti kuriami naudojant ypatingas ir brangias priemones.
  • Dažniausiai tarpusavyje nedera odos priežiūros priemonės pagamintos iš natūralių ir sintetinių medžiagų. Jų konfliktas gali baigtis ryškiu odos paraudimu.
  • Odą maitinantiys natūralūs aliejai nedera su maitinančiais kremais. Dažniausia tokios draugystės pasekmė- užkimštos poros.
  • Drėkinantys kremai ir odą stangrinančios priemonės(dažniausiai serumai) nemėgsta vienas kito. Stenkitės juos ant veido tepti skrirtingu laiku. Jeigu drėkinantį kremą tepate ryte, stangrinantį serumą geriau tepkite vakare.

Kokias odos priežiūros priemones geriau pirkti iš tos pačios firmos?

1. Odos valymo priemones (pienelį, putas, veido prausimo gelį) ir tonikus.

Paprastai odą valančios priemonės ištirpina ir nuvalo ant odos susikaupusius teršalus. Tačiau jos palieka muilo pėdsaką ant odos. Dėl to, panaudojus tokią priemonę siūloma atstatyti odos pH būtent toniku, kuris ir yra tam skirtas. Taigi, bus protingiau, jeigu šiam odos priežiūros etapui naudosite tą pačią liniją, kurioje cheminės medžiagos suderintos taip, kad veiktų paeiliui.

2. Naktinio poveikio kremus ir akyvaus poveikio priemones lūpų ir paakių odai (kremus, gelius)

Naktiniai kremai yra tiesiog perpildyti veikliosiomis medžiagomis. Dažniausiai regeneruojančiosiose medžiagos sudaro nuo 10-30%.

3. Serumus ir naktinį kremą

Veido priežiūrai skirtas serumas yra labai stiprus odą jauninantis kokteilis, tačiau jo negalima tepti ant odos, jeigu ji jau sutepta vakariniu kremu. Išimtis- jeigu odos priežiežiūrai skirtos priemonės yra tos pačios linijos. Tada jie yra sukurti taip, kad vienas su kitu nesipyktų.

Kokias kosmetikos priemones galima derinti tarpusavyje?

Vienki kitiems netrukdo skrabai, valančios kaukės ir dieniniai kremai. Nieko neatsitiks jeigu šie odos priežiūrai skirti produktai bus iš skirtingų gamintojų.

Dekoratyvinė kosmetika

Čia jūsų fantazija gali puikuotis tiek, kiek leidžia piniginė. Dekoratyvinės kosmetikos priemonės dažniausiai yra gaminamos iš neutralių medžiagų, todėl su kitomis priemonėmis beveik nesipyksta. Tarpusavyje galima derinti pudras, toninius kremus, šėšėlius, skaistalus, blakstienų tušą. Žinoma viena taisyklė egzistuoja ir čia – paprastai tarpusavyje nederinamos liukso klasės ir masinės gamybos dekoratyvinės kosmetikos priemonės. Kodėl? Tiesiog pernelyg ryškiai gali skirtis jų kokybė.

Būkite gražios.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *