Kaip kovoti su celiulitu?

Kaip kovoti su celiulitu? 


Kaip kovoti su celiulitu

Į šį klausimą atsakymo ieško tūkstančiai moterų. Celiulitas yra odos defektas, kurį įveikti iš esmės galima tik keičiant savo gyvenimo būdą. Plačiau apie celiulito priežastis skaitykite čia. Tik jums mielosios, Australijos gydytojos Karinos Stewart sukurta anticeliulitinė programa, kuri yra tikrai veiksminga. Ši programa – paprastų gyvenimiškų taisyklių rinkinys, kuris tikrai veikia. Žinoma, -jūs galite bandyti ir kitas priemones, tačiau šios tikrai jums nepakenks.

1. Pradėkite mankštintis

Celiulitas linkęs kabintis prie pilvo, klubų, šlaunų ir sėdmenų. Taigi mankštinti reikėtų būtent šiose vietose esančius jūsų kūno raumenys. Efektyviausiai su celiulitu padeda kovoti tempimo pratimai, kurie priverčia dirbti giliuosius ir liemens raumenis. Jūs galite pasirinkti tai kas jums patinka- Jogą, Pilatesą ar tiesiog nedidelio intensyvumo, tačiau pastovias treniruotes. Jūsų odos būklė pradės gerėti net tuomet jei pradėsite reguliariai vaikščioti, važiuoti dviračius, slidinėti.

2. Pradėkite atsikratyti susikaupusių toksinų

Susikaupusius toksinus puikiai iš organizmo šalina pasilepinimas pirtyje, ypač saunoje. Jeigu turite pinigėlių,- galite įsigyti infraraudonųjų spindulių sauną.

3. Pasinaudokite limfodrenažinio masažo galimybėmis

Limfodrenažinis masažas padeda atstatyti limfos tekėjimą, sumažina limfos stazę ir taip sumažina odos paburkimą.

4. Kasdien atlikinėkite sausą odos masažą 

Šis masažas atliekamas sausu kūno šepečiu. Juo yra masažuojamos probleminės kūno odos vietos.Masažas paprastai yra atliekamas prieš einant į dušą.Sausu šepečiu būtina kruopščiai trinti celiulito pažeistas vietas. Masažo kryptis visad yra aukštyn – masažuojama nuo pėdų link širdies. Masažas yra atliekamas sukamaisiais judesiais. Taip yra  suaktyvinama kraujo apytaką audiniuose, bei nušveičiamos negyvos odos ląstelės.

5. Galite atlikti odos masažą su aromatiniais aliejais

Aromatiniam masažui naudojami praskiesti citrinos, kipariso, kedrų arba  greipfruto aromatiniai aliejai.

Pavyzdinis eterinių aliejų mišinys kovai prieš celiulitą

  • 5 arbatiniaii šaukšteliai migdolų arba alyvuogių aliejaus
  • 5 lašai eterinio kedrų ir rozmarinų aliejaus
  • 3 lašai eterinio kiparisų aliejaus
  • 3 lašai eterinio pačiulių aliejaus

6. Išmokite skaityti etiketes

Pažeistai celiulito odai netinka odos priežiūros priemonės, kurių sudėtyje yra petrocheminių medžiagų.Venkite odos priežiūros priemonių, kuriose yra toksinių medžiagų.Odai drėkinti rinkitės paprasčiausią augalinį aliejų. Šiuo metu ypač madingas natūralus kokoso aliejus. Tačiau puikiai pasitarnaus šimtmečius žmonijai pažistami alyvuogių ar vynuogių sėklų aliejai.

7. Išmokite gerbti miegą

Celiulitas stiprėja pervargus, esant miego sutrikimams ir stipriam stresui. Išmokite laikytis dienotvarkės ir laiku eikite miegoti. Jums būtina miegoti taip, kad tikrai pasiilsėtumėte.

8. Gydykite tai, ką galite išgydyti

Celiulitas neretai puola hormonų pusiausvyros sutrikimų kamuojamas moteris. Jeigu jus vargina PMS, policistinių kiaušidžių sindromas, skausmingos mėnesinės- apsilankykite pas gydytoją.

9. Stebėkite ką valgote

Išmokite riboti druskos, perdirbtų angliavandenių, cukraus kiekius. Jeigu galite- stenkitės jų išvengti. Įprastinę druską siūloma keisti Keltiška druska (Celtic salt). Tai natūrali jūros druska, kuri renkama vandenyno pakrantėje ją natūraliai nukasant. Tai viena iš švariausių pasaulio druskų.

Jūsų valgiaraštyje turi puikuotis geros kokybės baltymai. Valgykite nedidelėmis porcijomis ir stenkitės, kad didesniąją jūsų pietų ir vakarienės dalį sudarytų daržovės.

Per dieną jums būtina išgerti nuo 2 iki 3 litrų vandens. Vanduo geriau filtruotas, Tam puikiausiai pasitarnaus ir visiems gerai pažįstamas Britos filtras. Vandenį galite pagardinti keliais citrinų ar šviežiai spaustų daržovių sulčių lašeliais.

Atsisakykite kavos, cukraus, fritiūrinėje keptų patiekalų ir alkoholio.

Daugiau vartokite žalumynų ir salotų. Tai padeda išvaryti vandens perteklių iš organizmo. Pavasariop galite pasilepinti kiaulpienių lapų salotomis- jos paskatina šlapimo ir perteklinio vandens išskyrimą. Kiaulpienių lapai taip pat padeda kovoje prieš celiulitą.Skysčius išvarysite gerdamos kiaulpienių lapų arbatą. Ji gaminama tokiu santykiu -60 g šviežių kiaulpienių lapų užvirinama su 0.5 litro vandens. Nepamirškite, jog gerdamos kiaulpienių lapų arbatą, privalote gerti pakankamai vandens. Tai stipriai skysčius išvaranti arbata.

10. Homeopatiniai preparatai

Celiulito atsikratyti padės vadinamos audinių druskos: calc fluor, silica ir cal phos (6X potencijos). Jos padeda atsikratyti audiniuose susilaikančio vandens.

11. Odos cirkuliaciją gerinančios vaistažolės

Su celiulitu padeda kovoti Indijoje auganti gotu kola, gerai visiems pažistamas imbieras ir mums gerai pažįstamas kaštonas.Kaip vartoti šiuos augalus gydymo tikslais, jums patars vaistažolėmis gydantis gydytojas.

12. Vartokite pakankamai pagrindinių riebalinių rūgščių

Nors celiulitas ir yra sukeltas riebalinių ląstelių išvešėjimo, jūs negalite visiškai atsisakyti riebalų. Priešingai, su maistu jūs privalote jų gauti  pakankamai. Stenkitės kasdien suvartoti pakankamą kiekį omega -3 riebiųjų rūgščių. Jų yra riešutuose,sėklose, geros kokybės žuvyje. Odos būklę taip pat gerina dumbliai,. Tačiau jų produktus rinkitės tik kokybiškus iš neužterštų šaltinių.

Ką celiulito gydymui siūlo Europos kosmetologai?

Europiečiai celiulito gydymą visų pirma siūlo pradėti naminėmis priemonėmis. Tačiau kosmetologijos centrai gali pasiūlyti visą eilę gydomųjų procedūrų, kurios veikia tikrai efektyviai. Priklausomai nuo odos būklės, jums gali būti pasiūlytas gydymas ultragarsu, miostimuliacija, elektrolipolzė, vakuminis gydymas, gydymas mikrosrovėmis. Neretai šis gydymas yra kompleksinis, parenkant individualias detoksikacijos programas. Neblogų rezultatų duoda ir senai žinomi gydymo metodai – garinė kapsulė, hidromasažinės vonios, įvyniojimai.Celiulito gydymas taip pat neapsieina be limfodrenažinio arba povendeninio masažo. Gydymas nėra pigus ir yra ilgalaikis.

Namuose jūs galite pačios masažuoti odą medumi, šviežių bulvių tarke, arba kavos tirščių ir medaus mišiniu (gausite tonizuojantį ir kraujotaką aktyvinantį skrabą). Spa centruose neretai taikomi jūros druskos, juodojo molio arba dumblių įvyniojimai. Namuose galite naudoti įtrynimus su augaliniais aliejais.

Kaip pasigaminti namines priemones kovai su celiulitu?

1. Kavos tirščių skrabas

Džiovintus maltos kavos tirščius (pilnai galite naudoti atlikusius po kavos gėrimo ) sumaišykite su keliais medaus šaukšteliais. Gausite puikų skrabą, kuriame yra pakankamai riebalų skilimą skatinančio kofeino.Šiuo skrabu trinkite celiulito pažeistas odos vietas.Masažas visada atliekamas iš apačios į viršų. Masažuojama apie 2-3 minutes sukamaisiais judesiais, pagal laikrodžio rodyklę. Jūs turite pajusti, jog oda paraudo.

2. Masažas su medumi arba aliejumi

Jeigu kofeinas priverčia jūsų širdelę plakti pernelyg stipriai, su celiulitu kovoti gali padėti ir masažas su medumi.Paprastai celiulito pažeistos vietos yra masažuojamos bent 5 minutes. Medų po to švelniai nuvalykite šlapiu rankšluosčiu ar drėgnu audiniu. Medaus masažas rekomenduojamas 2-3 kartus per savaitę.

Aliejiniam masažui butina rinktis tik šalto spaudimo aliejų. Geriausiai tinka abrikosų kauliukų, avokadų, jojobos, kokosų, beržų aliejai. Šį aliejų galite maišyti su kitais šalto spaudimo nerafinuotais aliejais, tokiais kaip avokadų, jojobos, kokosų. Į paprastą alyvuogių aliejų galima įlašinti apie 10 lašų (į 50 ml kiekį) geros kokybės eterinių aliejų. Celiulitą šalin veja apelsinų, greipfrutų, beržų, rozmarinų, cinamono eteriniai aliejai.

3. Odos kaukės

Gan varginantis ir kantrybės reikaljauntis dalykas. Jos tikrai veikia, tačiau jų minusas tas, kad šias kaukes reikia tepti ant didelio ploto, ir laikyti kaip ir veido kaukes – geras 15-20 minučių. Jeigu turite laisvo laiko, galite išbandyti šias celiulitą mažinančias odos kaukes

Bulvių tarkės kaukė

Sutarkuokite 1- 2 bulves ir šia tarke ištepkite problemines odos vietas. Tarkę apvyniokite maistine plėvele. Apsivilkite šiltą treningą ir pabūkite ramiai bent 30 minučių. Jeigu tarkė netenkina – odą galite tiesiog apklijuoti labai plonai supjaustytomis bulvių riekelėmis.

Juodojo molio kaukė

Nuo senovės žinomas kovos su celiulitu būdas. Juodasis molis yra labai veiksminga medžiaga, todėl nepiktnaudžiaukite juo, jeigu turite sveikatos problemų. Procedūra yra labai paprasta – molis sumaišomas su šiltu vandeniu ir tepamas ant kūno. Kosmetologijos salonuose į molio kaukes gali būti įmaišmas alyvuogių ir eteriniai aliejai.

Anticeliulitinė kavos kaukė

Irgi paprasta, tačiau tikrai veiksminga. Nerekomenduojama, jeigu turite širdies ir kraujagyslių problemų. Indelis grietinės sumaišomas su puse stiklinės maltos kavos pupelių, 1,5 stiklinės jūros druskos ir 4 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus. Ši kaukė laikoma apie 15 minučių.

4. Įvyniojimai

Pati efektyviausia priemonė, kurios privalumus sunku nuneigti. Patys brangiausi įvyniojimai yra atliekami SPA salonuose mažai skiriasi nuo tų, kuriuos galite atlikti namuose. Jums tereikia atsiminti, jog įvyniojimus galite darytis tik šiltoje patalpoje, kurioje nėra skervėjų.

Įvyniojimas su jūros druska

Pats pigiausias įvyniojimas. Jums reikės

  • 1,5 stiklinės jūros druskos,
  • 250 ml karšto vandens,
  • 1 stiklinės alyvuogių aliejaus.

Jūros druska užpilama su karštu vandeniu, po to pįmaišomas aliejus ir mišiniui leidžiama atvėsti. Problemines vietas sutepkite paruoštu mišiniu, apsivyniokite maistine plėvele ir apsirenkite šiltu treningu arba įsyvyniokite į šiltą apklotą, Ramiai pagulėkite 15-20 minučių ir nusiprauskite.

Įvyniojimas su juoduoju moliu

Geriausiai atliekamas specialistų salonuose. Gan brangus.

Molį reikia sumaišyti su vandeniu, kol gaunasi kremo konsistencijos tiršta košelė. Oda ištepama, apvyniojama maistine plėvele. Apsiklokite šiltai ir laikykite apie 15- 20 minučių.

Įvyniojimas su jūros dumbliais

Vienas iš brangiausių, tačiau efektyviausių įvyniojimų. Jūros dumblius geriausia įsigyti iš sertifikuoto gamintojo. Tokius dumblius parduoda SPA salonai. Tačiau jų būna ir vaistinės. Priemonė tikrai brangi, tačiau yra laikoma viena iš efektyviausių kovoje su šiuo odos defektu.

Jums reikės

  • 2 valgomųjų šaukštų jūros dumblių,
  • 1 kiaušinio trynio,
  • 10 lašų bet kurio citrusinių vaisių eterinio aliejaus 9citrinų, apelsinų, greipfruto)
  • 20 lašų kamparo eterinio aliejaus

Jūros dumblius reikia užpilti karštu vandeniu ir palikti 15 minučių,kad išbrinktų.Į masę įmaišomaas kiaušinio trynys bei eteriniai aliejai. . Gauta mase gausiai ištepamos celiulito pažeistas vietaos, apvyniojama maistinė plėvelė. Šiltai apsiklojama ir ramiai ilsimasi 20 min. Po to viską nuplauti.

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Jau nebeįsivaizduoju kaip atsikratyti celiulito. Bandysiu darytis įvyniojimus SPA centre, nes jokie kremai nepadeda. Ačiū už naudingą straipsnį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *