Kaip saugoti lūpas žiemą?

Kaip saugoti lūpas žiemą? 


Kaip priziureti lupas ziema

Šalti žiemos vėjai ne tik verčia slėptis po šiltais kailiniais. Jie išvargina jūsų odą ir išsausina švelnią lūpų gleivinę. Ne paslaptis, jog suskilinėjančios lūpos yra vienas iš nemaloniausių šalto vėjo atpūstų siurprizų.

Kodėl gi skilinėja lūpos?

Mūsų lūpos skiriasi nuo odos, nes jose nėra riebalinių liaukučių. Todėl papūtus šaltam ar karštam vėjui, jos išdžiūsta ir suskyla, nes kalbant lūpos yra pastoviai tempiamos.

Kaip gelbėti lūpas, kad jos nesuskilinėtų ir neskaudėtų?

Yra tik vienas tikras būdas, kuris padės apsaugoti jūsų lūpas nuo skilinėjimo,- lūpų drėkinimas. Lūpas drėkinti geriausia su specialiais lūpas drėkinančiais balzamais, kuriuose gausu lūpas drėkinančių medžiagų. Kaip veikia lūpų balzamai? Jie padengia lūpas storu drėkinančių medžiagų sluoksnių (dažniausiai vazelino) ir taip sudaro barjerą apsaugantį lūpų gleivinę nuo perdžiūvimo. Šiuo metu lūpų balzamų pasirinkimas yra labai didelis, todėl galite rinktis tiesiog tai, kas jums patink. Galime paminėti Uriage, Eucerin, Blistex, Carmex lūpų balzamus, kurie tikrai pasižymi ne tik drėkinančiu bet ir gydomuoju bei apsauginiais poveikiais.

Lūpų balzamą reikėtų naudoti jo negailinti – taip dažnai, kai tik pajaučiate, kad jūsų lūpos pradeda sausėti. Jei jūsų naudojamas lūpų balzamas turės SPF filtrą,savo lūpas jūs papildomai apsaugosite nuo saulės spindulių poveikio.

Linkusias šerpetoti lūpas reikėtų reguliariai palepinti masažu. Tokį masažą atlikti labai paprasta – tereikia lūpas švelniai įtrinti lspecialiu skrabu arba kitaip vadinamu šveičiamuoju krem. Jis padeda  pašalinti negyvas odos ląsteles bet pamaitina lūpų gleivinę. Paprastai tokia procedūra yra atliekama vieną kartą savaitėje. Lūpas patys galite pamasažuoti  ir naudodamos šepetėlį su minkštais šereliais. Taip jus suaktyvinsite lūpų kraujotaką ir padėsite lūpų kremui ar balzamui geriau įsigerti į gilesnius odos sluoksnius. Naminį odos skrabą galite pasidaryti ir pačios, be didesnių išlaidų ir pastangų.

Naminis skrabas lūpoms

Jums prireiks

  • 2 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio medaus
  • 1 arbatinio šaukštelio migdolų arba alyvuogių aliejaus

Viską gerai išmaišykite ir sukrėskite į orui nepralaidų stiklainėlį.Laikykite tamsioje vėsioje vietoje. Galima saugoti iki 1 mėnesio.

Šį skrabą naudoti yra labai paprasta – ištepkite juo šiek tiek sudrėkintas lūpas. Švelniai jas pamasažuokite pirštu ir nuvalykite jį švelniu drėgnu rankšluosčiu.

tipsasMūsų Tipsas

Kad jūsų lūpos visada būtų sveikos ir gražios, nepamirškite jas prieš miegą ištepti storu vazelino sluoksniu. Darykite tai kas vakarą.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *