Kaip teisingai pasirinkti pudrą

Kaip teisingai pasirinkti pudrą 


Kaip pasirinkti pudra

Beveik visų moterų rankinėse aptiksite pudros indelį. Nenuostabu. Pudra yra nepamainoma grimo priemonė. Ji padeda išlyginti odos nelygumus, pašalina riebų veido odos blizgesį, paslepia smulkias raukšleles ir net veido trūkumus. Gera pudra padeda ilgiau išlaikyti grimą ant jūsų veido.

Tačiau kaip pasirinkti būtent jums tinkančią pudrą?

Tai tikrai gan sudėtinga, nes vien tik pudros rūšių  šiuo metu yra tiek daug, jog darosi neaišku kaip jas reikia naudoti,

Pirmiausiai pabandykime susigaudyti pudrų įvairovėje. Taigi

Kokios būna pudros?

1. Biri veido pudra

Šią pudrą labai lengva naudoti. Ji yra biri, todėl lengvai padengia veido odą. Paprastai biri pudra yra rekomenduojama moterims turinčioms riebią veido odą, nes šios pudros sudėtyje dažniausiai yra riebalus sugeriančių medžiagų. Ji taip pat puikiai sutvirtina jau užbaigtą makiažą. Ši pudra padengiama naudojantis specialiu pūkučiu arba plačiu teptuku. Kuo platesnis yra jūsų teptukas, tuo geriau pudrą padengsite ant veido.

2. Rutulinė pudra

Viena iš ekonomiškiausių pudros rūšių. Pudros rutuliukai dėžutėje dažniausiai yra yra kelių atspalvių, todėl ji gali atlikti net kelias grimo funkcijas – pudros, bronzanto, skaistalų ir šviesiklio (highlighter). Paprastai kiekvienos spalvos rutuliukas šioje pudroje atlieka skirtingas funkcijas – suteikia odai spindesį, suteikia lengvą įdegio atspalvį ir net švelniai parausvina odą. Rutuliukai yra maišomi vienas su kitu, todėl tokia pudra suteikia odai lygų toną, išlygina veido spalvą ir suteikia jūsų veidui patrauklų spindesį. Šią pudrą naudoti labai patogu. Ant veido ji dengiama  šepetelėiu.

3.Kremas pudra

Kreminės pudros yra vienos iš labiausiai mėgiamų pudrų. Jos yra naudojamos kaip pagrindas makiažui, nes puikiai paslepia odos trūkumus. Neretai jose yra odą apsaugančių medžiagų. Ant veido ji dengiam kaip kremas, tačiau tuoj pat džiūsta ir tampa dengiamąja pudros plėvele ir pašalina riebios odos blizgesį. Būtent dėl to, pasidažius, veido pudruoti nebereikia. Kreminė pudra labai tinka mišrios ir riebios odos savininkėms. Ji puikiai paslepia problematiškas odos vietas. Šiuo metu gaminamos tokios kreminės pudros, kurios neužkemša veido porų ir leidžia odai laisvai kvėpuoti. Kreminė pudra ant veido yra padengiama kempinėle arba šepetelėliu. Atsargiau su šia pudra reikėtų elgtis brandaus amžiaus moterims, nes tirštesnės  konsistencijos kremai ryškina raukšleles. Kremas pudra nelabai tiks kai už lango nusistovi karšti orai- nes gali kimšti veido poras. Šios pudros taip pat nereikėtų tepti paakiuose ir akių kampučiuose bei aplink nosį.

4. Pudra- bronzantas

Jaunų moterų labiausiai pamėgta pudra. Ji suteikia veidui idealaus įdegio atspalvį, todėl padės sustiprinti jūsų įdegį ir paslėps veido trūkumus. Bronzantai paprastai ant veido dengiami vėdukliniu šepetėliu, kuris yra vadinamas fan- brush.

5. Antiseptinė pudra

Ši pudra yra skirta problemų turinčiai, mėgstančiai inkštiruotis odai. Ji taip pat yra skirta maskuoti odos trūkumus. Antiseptinė pudra yra ypatinga tuo, kad ja dengiamos tik problemų turinčios odos vietos. Ji dengiama tik vienkartiniu vatos tamponėliu. Jokiu būdu negalima šio tamponėlio naudoti antrąkart. Virš antiseptinės pudros veidas paprastai yra įprastai jūsų naudojamos pudros sluoksniu.

6. Permatoma pudra

Ši pudra yra skirta profesionaliam makijažui. Ji užtvirtina jau atliktą makijažą ir odai nepriduoda visiškai jokio atspalvio. Jos sudėtyje yra šviesą atspindinčių medžiagų, todėl jos negalima naudoti jeigu ruošiatės profesionaliai fotosesijai, kurios metu bus naudojama blykstė.Jos tikslas yra užtvirtinti makijažą arba paslėpti odos blizgesį karštą vasaros dieną. Jeigu blykstė apšvies tokia pudra padengtą veida – atrodysite, lyg apsibarsčiusi miltais. Su šia pudra reikia elgtis labai atsargiai,- nes ją galima tepti tik ypatingai plonu sluoksniu.

7. Kompaktinė pudra

Tai presuota pudra, kuri gali būti naudojama ir kaip drėgna ir kaip sausa pudra. Taigi, jos poveikis yra dvigubas. Kompaktinė pudra – dvigubo poveikio pagrindas. Tai presuota pudra, kurią galima naudoti ir sausą, ir drėgną. Ši pudra ypač tinka  jaunoms merginoms ir moterims. Ji yra labai patogi, kompaktiška ir lengvai randa vietą bet kurioje rankinėje. Kompaktinę pudrą labai mėgsta sausą odą turinčios moterys. Jeigu šią pudrą ant veido tepsite storu teptuku, – pudros sluoksnis bus lengvas ir permatomas. Jeigu kompaktinei pudrai tepti naudosite sausą kempinėlį- veidą padengsite storesniu pudros sluoksniu, kuris kartu veiks ir kaip apsauginis sluoksnis. Jeigu kompaktinę pudrą tepsitė drėgna kempinėle- ši pudra veiks kaip maskuojamoji priemonė. Taigi, galima sakyti, jog ši pudra yra tikrai labai universali. Ji ypač tinka dar tik pradedančioms domėtis grimo paslaptimis, nes suklysti grimuojantis šia pudra beveik neįmanoma.

8. Skysta pudra ( fliuidas)

Dažniausiai būna skirta tam tikram odos tipui,- priklausomai nuo pageidaujamo poveikio ir efekto kurio jūs siekiate. Ši pudra gali būti skirta tiek riebiai, tiek  brandžiai ar sausai odai. Ji dažniausiai yra brangi ir turi gero kremo savybių, ir yra skirta ne tik maskuoti, bet ir drėkinti. Neretai į tokią pudrą papildomai dedama specialių odos būklę gerinančių medžiagų. Ant veido ji dengiama kempinėle arba šepetėliu.Šiuo metu ši pudra yra populiariausia. Ji tikrai turi daug neabejotinų privalumų- puikiai tepasi ir išlygina visus veido spalvos netolygumus. Tačiau šios pudros pagrinda dažniausiai yra vandeninis, todėl ji labiau tinka karštesnėms dienoms.  Žiemos metu tokią pudrą geriau keisti kita.

Kaip tinkamai pasirinkti pudros spalvą?

Pirmiausia privalote suprasti, jog pudra jums asmeniškai tiks tik tuomet, jeigu atitiks jums gamtos duotą natūralų odos atspalvį. Čia galima nukrypti tik į vieną pusę,- jūsų pudros atspalvis gali būti šiek tiek šviesesnis, bet ne tamsesnis nei natūrali jūsų odos spalva.Tik tuomet jūsų oda atrodys taip, tarsi jūs visiškai nenaudojote jokio makijažo.

Pudrą reikia rinktis pagal savo odos tipą. Sausai odai visiškai netiks riebiai odai skirta pudra ir atvirkščiai. Kaip sužinoti kokiam odos tipui skirta ši pudra – tai turėtų būti užrašyta ant pakuotės. Jeigu neaišku- visada klauskite pardavėjos- konsultantės.

Kaip pasirinkti jums asmeniškai tinkančią pudros spalvą?

Užtepkite šiek tiek pudros ant savo odos. Jeigu parduotuvėje yra veidrodis, pudros atspalvį tikrinkitės tepdamos ją ant kaktos, nosies nugarėlės ar smakro. Jeigu jūsų oda rausva ir gaivi- jums greičiausiai tiks smėlio spalvos kreminė pudra.

Jeigu jūsų oda gelsvoko atspalvio- stenkitės šį defektą ištaisyti rinkdamosis rausvesnių atspalvių pudrą. Tamsesnio gymio odai tinka persiko atspalviai.

Jeigu pudros atspalvis bus pernelyg šviesus gausite nemalonų efektą- su tokia pudra atrodysite išvargusi ar išblyškus.

Mūsų tipsastipsas

Kai renkatės pudros atspalvį- spalvą tikrinkite pasitepdamos toje vietoje kur ir tepsite pudrą. Tipinė moterų klaida- renkantis kosmetikos priemonę viską tepti ant riešo ar rankos odos.Kreminę pudrą geriausiai išmėginsite pasitepdamos ten kur ją ir naudosite- ant skruosto.

Jeigu jūsų veido oda yra probleminė, turite daug spuogų ir inkštirų,- pirmai pradžiai rinkitės antiseptinę pudrą, kuri padės išgydyti odą ir tuo pačiu paslėps odos trūkumus.

Riebiai veido odai geriausiai tiks biri pudra. Ji padžiovins riebaluotis linkusią odą.

Sausai veido odai geriausiai tiks kompaktinė arba kreminė pudra. Šių pudrų pagrindas yra riebus.Dažniausiai šiose pudrose yra odą drėkinančių bei raminančių medžiagų.

Prieš pradėdamos dengti veidą pudros sluoksniu būtinai turite odą paruošti – patepti veidą dieniniu arba toniniu kremu. Palaukite, kol šis kremas įsigers.

Nepamirškite, jog makiažo pagrindu ar pudra reikia taip pat padengti kaklo, iškirptės bei aplink ausis esančią odą. Kitaip jūsų pudra veidui suteiks ryškų kontūrą ir atrodysite tarsi užsidėjusi kaukę.

Šis tas apie maskuojačias priemones ir skaistalus

Pajuodusius paakius reikėtų maskuoti drėgnos ar kreminės konsistencijos maskuojamąja priemone.

Spuogeliams maskuoti reikėtų rinktis kreminės konsistencijos maskuojančią priemonę.

Maskuojamosios makiažo priemonės visada turėtų būti šviesesnės nei veido oda.

Skaistalai dažniausiai gaminami sausi, riebūs, arba geliniai.

Patogiausia yra naudotis sausai skaistalais. Jie tinka visų tipų odai, tačiau labiausiai riebiai odai.

Riebūs skaistalai yra skiriami sausai odai. Jeigu jūsų oda riebi ar poros išsiplėtūsios, – riebių skaistalų jums vartoti nereikėtų.

tipsas

 

Mūsų Tipsas 

Išbandėme patys– Mums labiausiai patiko skysta pudra tinkanti riebiai ir probleminei odai  iš Maybelline New York . Ji vadinasi – Fit me. Su ja visada atrodysite natūraliai ir nepriekaištingai.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *