Patys garsiausi kvepalai

Patys garsiausi kvepalai

Visa žmonijos istorija yra siejama su kova dėl turto, padėties ir prabangos. Taip jau susiklostė, jog būtent tai, kokiais kvepalais jūs kvepiate jūsų pašnekovui gali pašnibždėti  ir tai -kas jūs esate iš tikrųjjų.

Taigi, jūsų dėmesiui garsiausių pasaulio kvepalų sąrašas.

1. Miss Dior – gamintojas  Dior 
Kvepalai Mis Dior

Šie kvepalaiį mados rinką įsiveržė 1947 metais ir nepalieka jos iki šiandien. Jie pelnytai laikomi kvepalų klasika. Kalbama, jog sukurti šiuos kvepalus paskatino būtent meilės jausmas.Miss Dior kvepalai yra skirti drąsiai, turtingai ir labai elegantiškai moteriai.

Kvapai
Itališkų mandarinų, egiptietiškųjų jazminų, Indonezijos pačiulių

Stilius
Grynas, trapus, elegantiškas

Kvepalai Shalimar2. Shalimar – gamintojas Guerlain

Šie kvepalai buvo sukurti 1921 metais. Tai patys garsiausi ir populiariausi kvepalų kūrėjo Žako Gerleno kvepalai. Kvepalų kūrimo istorija labai romantiška . Tuo metu visa Europa žavėjosi amžina indų valdovo meile mirusiai žmonai. kurios garbei buvo pastatytas įžymus Indijos architektūros perlas – Tadž Mahalas. Mirusios imperatoriaus žmonos vardas buvo  Mumtaz Mahal. Ši nuostabi meilė tarpo Šalimaro soduose, kurių vardu ir buvo pavadinti naujieji kvepalai.Kvepalai akimirksniu išpopiliarėjo ir tebėra mėgiami iki šol. Nenuostabu – jie jausmingi, kerintys ir saldūs. 2004 metais buvo sukurta lengvesnė šių kvepalų versija, labiau atitinkanti veržlios šiuolaikinės moters gyenimo būdą.

Kvapai
Bergamoto, Vilkdalgių, Vanilės, Gintaro

Stilius
Jausmingas, šiltas, juslingas, geidulingas

3. Angel -gamintojas Thierry Mugler 
Kvepalai Angel

Tai rytietiško stiliaus kvepalai, skirti  tobuloms nebijančioms moterims. Jie buvo sukurti siekiant priminti vaikiškas svajones bei sapnus. Tai jausmingi ir švelnūs kvepalai kuriantys pasakų pasaulio atmosferą. Ypatingas ir šių kvepalų buteliukas, kurį puošia žibanti krištolinė žvaigždė.

Kvapai
Bergamoto, hediono, helionalio, medaus, raudonųjų uogų, vanilės, karamelės, pačiulių, šokolado ir kumarino

Stilius
Tyras, švelnus, nekaltas

La Petite Robe Noir Kvepalai4. La Petite Robe Noir (,, Maža juoda suknelė“) – gamintojas Guerlain

Šie kvepalai buvo sukurti 2012 metais ir akimirksniu pavergė prancūzių širdis. Šiuo metu jie laikomi Paryžiaus ir paryžietiško stiliaus simboliu. Mažos juodos suknelės kvepalų buteliukas yra ypatingos Paryžiaus gatvių įkvėptos formos, papuoštas širdelės formos dangteliu. Kvepalų buteliukas neatsitiktinai rožinės spalvos,- mat ant jo puikuojasi mažos juodos koketiškos suknelės siluetas.

Kvepalų kūrėjai teigia, jog šie kvepalai yra skirti labai drąsiai, savim pasitikinčiai ir gundančiai moteriai.

Kvapai
Juodosios vyšnios, midgolų, uogų, rožių, juodosios arbatos, saldymedžio

Stilius
Šviežias, kerintis, pakylėjantis

5. Chanel N5 -gamintojas Chanel 
Chanel N5 Kvepalai

Tai legendomis apipinti kvepalai, kurie buvo sukurti asmeniškai madų diktatorei Koko Šanel. Kvepalai jai įtiko ne iš karto, būtent todėl ir toks keistas jų pavadinimas.Įnoringoji Koko norėjo sintetinio kvapo, kuris primintų gėles bei patiktų drąsioms dvidešimtojo amžiaus pradžios moterims. Todėl kvepalų kūrėjas dirbo tol, kol jos noras buvo įvykdytas. Madų diktatorės teismui buvo pateikti net 24 kvepalų buteliukai, iš kurių dizainerė pasirinko būtent penktuoju numeriu pažymėtą kvapą. Patys kvepalai buvo kuriami stengiantis atkartoti rusų imperatorienės mėgiamus kvapus. Garsieji kvepalai netrukus buvo pamėgti Paryžiaus aukštuomenėje ir tebelaikomi brandžios, elegantiškos ir aukštai iškilusios moters simbolius. Šiuos kvepalus paprastai reklamuoja tik pačios garsiausios pasaulio žvaigdždės, tokios kaip Merlin Monro, Ketrin Denev, Nikolė Kidman. Tai kvepalai kurie laikomi pačiais garsiausiais pasaulio kvepalais.

Kvapai
Rožės, jazmino, muskuso

Stilius
Elegantiškas, brandus

J’adore kvepalai6. J’adore („Aš myliu“) -gamintojas  Dior

J’adore yra šiandianai labiausiai pekami kvepalai. Nenuostabu. Jie buvo sukurti 1999 metais, pasitinkant antrąjį tūkstantmetį. Būtent tokie jie ir yra – skaistūs, mieli, ryškūs, aštroki ir spindintys. Jie simbolizuoja amžiną moters jaunystę  ir siejami su turtu, nesenstančia Dior mados namų klasika.

Kvapai
Gėlių, šviežių mandarinų, jazminų, slyvos, orchidėjų, amaranto, muskuso ir gervuogių

Stilius
Žėrintis, prabangus, moteriškas

7. L’Air du Temps –  („Laiko dvasia“) – kūrėjas  Nina Ricci 
L'Air du Temps kvepalai

Laiko dvasia yra tikrus laiko išbandymus atlaikę kvepalai. Šį aromatą sukūrė Ninos Riči mados namai 1948 metais. Tai patys garsiausi ir iki šio patys populiariausi šių mados namų kvepalai. Jie buvo kuriami karo nuvargintai moteriai, svajojančiai apie džiaugsmą, gerovę, pasitikėjimą ir nerūpestingumą. Laiko dvasią sukūrė pačios Ninos Riči sūnus. Paleisdami šią kvepalų liniją mados kūrėjai paskyrė ją taikai. Būtent todėl ant šio kvepalų buteliuko puikuojasi taikos balandis.

Kvapai
Gvazdikų, bergamoto, rožės medžio, jazmino, kardelių, sandalmedžio, muskuso

Stilius
Moteriškas, harmoningas, jausmingas

8. Opium – gamintojas  Yves Saint Laurent 
Kvepalai Opium

Opiumo aromatas buvo sukurtas 1977 metais. Šiuo metu Y. Sent Loranas labai domėjosi rytų filosofija. Būtent todėl naujieji kvepalai turėjo būti paslaptingi, magiški ir egzotiški. Jie turėjo atspindėti paslaptingą ir juslingą rytiečių moterų dvasią ir jų aistras.Tai erotiški ir kerintys kvepalai, kurie iki šiol tebėra ilgiausiai išlaikantys kvapą. Tokis šių kvepalų patvarumas aiškinamas pačia didžiausia kvepaluose esančio alkoholio koncentracija, dėl ko mėgiamas kvapas laikosi tikrai ilgai.

Kvapai
Mandarinų, slyvų, gvazdikėlių, koriandro, gvazdikų, pakalnučių, rožės, myros, opoponos, ricinos, kedro, sandalmedžio

Stilius
Kerintis, paslaptingas, intriguojantis, rytietiškas

Kvepalai Poison9. Poison (,, Nuodai“,) – gamintojas Christian Dior

Poison aromatas buvo sukurtas 1985 metais. Nepaisant net trečią dešimtmetį siekiančio kvepalų amžiaus jie tebėra laikomi pačiais seksualiausiais pasaulio kvepalais. Tai jaudinantys, jausmingi ir prieskoniais dvelkantys kvepalai pabrėžantys kūniškąją asmenybės pusę. Jie buvo skirti gundymui ir tebėra laikomi geriausiais tokios paskirties kvepalais.

Kvapai
Koriandro, tuberozos, ginttaro, opoponakso, medaus, muskuso

Stilius
Netikėtas, nepamirštamas, jausmingas, jaudinantis

10. Obsession (,,Apsėdimas“) – gamintojas Calvin Klein

Obsesijos aromatas buvo sukurtas 1985 metais. Tai provokuojantysm jausmingi, modernūs kvepalai nestandartiškai asmenybei. Tai kvepalai apie moterį , kurios neįmanoma pamiršti. Vos tik pasirodę, šie kvepala akimirksniu užkariavo moterų širdis. Tai prestižiniai, metų išbandymus atlaikę kvepalai.

Kvapai
Mandarinų, bergamoto, vanilino, jazmino, apelsinų žiedų, koriandro, gintaro, samanų, tagečių

Stilius
Moteriškas, persekiojantis, amžinas

11. Zen -gamintojas Shiseido

Pirmoji Zen kvepalų versija pasirodė 1964 metais. Tuo metu pasaulyje karaliavo Bitlai ir susidomėjimas Japonija. Pirmoji kvepalų versija buvo juodame buteliuke. Šiems kvepalams kurti buvo naudojamas rožių, miskuso, labdano aromatai.Kvepalai tuoj pat paplito, nes buvo ypatingai keisto, kartoko bei paslaptingo aromato.  Kvepalai buvo labai mėgiami, todėl jų gamyba atnaujinta, tačiau jie vadinami Zen Classic.Antroji Zen kvepalų versija buvo devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Jie buvo įpakuoti perlamutriniame buteliuke ir nuo pirmosios skyrėsi gėlių aromatų bei vaisių atspalviiais. Pardavime jie buvo neilgai, tačiau jų vis dar galima įsigyti internetu. Naujausioji šių kvepalų versija pasirodė 2007 metais. Tai šviežio vaisinio ir prieskionių aromato kvepalai. Juose nebėra paslaptingųjų pačiulių ir medžio bei samanų kvapų.

Kvapai
Vaisių, gintaro

Stilius
Šiuolaikiškas

12. 5th Avenue (,,Penktoji aveniu“) – gamintojas  Elizabeth Arden

Į kvepalų rinką šie kvepalai įsiveržė 1996 metais ir įsitvirtino ten ilgam. Šie kvepalai laikomi amerikietiškųjų kvepalų klasika. Jie buvo kuriami šiuolaikinei profesionaliai moteriai, jaučiančiai gyvenimo pulsą ir įvaldžiusiai nepriekaištigą stilių. Tai šilti, labai žemiški kvepalai skirti dienai ir darbui.

Kvapai
Magnolijos, alyvų, mandarinų, persikų, muškato riešuto, sandalmedžio, vanilės

Stilius
Išieškotas, stiprus, ryškus, profesionalus.

13. Bluebell (,,Varpelis“) -gamintojas Penhaligon’s

Tai angliški kvepalai, kurių aromatas buvo sukurtas 1985 metais. Penhallingon kvepalų namai buvo įkurti 1870 metais. Šie kvepalų namai kūrė kvepalus Karališkajai Anglijos šeimai. Šiuos kvepalus  taip pat mėgo princesė Diana, todėl jie išpopuliarėjo būtent dėl šios priežasties.

Kvapai
Rožės, lelijos, jazmino, gvazdikėlių, cinamono, galbano.

Stilius
Elegantiškas, grakštus, aristokratiškas

14. Cool Water (,,Šaltas vanduo“) – gamintojas –  Davidoff

Davidoff mados namai šiuos kvepalus sukūrė 1988 metais. Tai vyriški gavinantys kvepalai, kuriuos pamėgo ir įvertino moterys. Šiuo metu šie kvepalai jau laikomi ,,unisex“ kvepalais. Jie buvo skirti judriiam, aktyviam, švarą mėgstančiam vyrui, vertinančiam eleganciją.Jie yra universalūs, todėl tinka tiek dienai, tiek vakarui.

Kvapai
Levandos, samanų, muskuso, sandalmedžio

Stilius
Verslo, dieninis, elegantiškas

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Kaip tik ieskau dovanos draugei metiniu proga, manau imsiu ir nupirksiu bent tris is sio saraso! Tiesiog negaliu issirinkti, o ji taip megsta kvepalus:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *