Dirbtinės blakstienos: pagalvok du kartus

Dirbtinės blakstienos: pagalvok du kartus 


Dirbtines blakstienos

Dirbtinės blakstienos yra puikus išradimas. Iš tiesų- su jomis bet kuri moteris atrodo ir puikiai ir paslaptingai. Tačiau gydytojai nėra jų šalininkai. Kodėl gi? Pasirodo, šis nuostabi akių puošmena gali kenkti jūsų akims. Ir kenkti ne bet, tačiau tiesiogiai jas žaloti.

Kas gi čia vyksta?

Pirmiausia šiek tiek nuobodžios mokslinės informacijos apie jūsų blakstienas. Akys negali būti sveikos, jeigu jų nesaugo blakstienos. Jos tiesiogiai saugo jautrią akių junginę nuo dulkių ir purvo. Blakstienos yra mechaninis filtras, kuris neleidžia ore esančioms dulkėms nusėsti ant jūsų akies. Kad blakstienos tikrai atliktų savo darbą, jų ilgis turi būti ne ilgesnės kaip 1/3 akies pločio dalis. Jeigu jos yra ilgesnės, pradeda vykti priešingi dalykai. Ilgos dirbtinės blakstienos tampa tuneliu, kuris traukia orą į akies paviršių.

Paklausite,- kas gi čia blogo? Blogai yra tai, jog šis dulkėtas oras džiovina akies junginę. Akis džiūsta, pradeda ašaroti, ją skauda.

Mokslininkai atrado tikrai įdomų dalyką- absoliučiai visų žinduolių blakstienos nėra ilgesnės nei 1/3 dalis jų akies pločio. Nesvarbu koks tai žinduolis- dramblys, žirafa ar paprasta pelytė.

Gamta nuostabiai susitvarkiusi. Kai blakstienų ilgis yra 1/3 akies pločio, prieš akį sudaroma nejudančio oro zona, kuri ir apsaugo mūsų akis nuo bet kokio kenkiančio oro poveikio. Šis akies plyšyje esantis oras nejuda, todėl apsaugo akis nuo džiūvimo ir dulkių. Pritvirtinus dirbtines blakstienas, – tokios zonos nebėra. Priešingai,- oras pastoviai sūkūriuoja aplink akį ir taip ją džiovina.

Jūs tur būt ir pačios pastebėjote, jog prisiklijavusios dirbtines blakstienas mirkčiojate dažniau ir akis šiek tiek graužia. Būtent todėl šios blakstienos nėra rekomenduojamos jautrias ir sausas akis turinčioms moterims. Situacija dar labiau pablogėja, jeigu šias blakstienas padažote blakstienų tušu.

Dar vienas dalykas, apie kurį nutyli šių blasktienų gamintojai yra medžiagos, kurios naudojamos blakstienų priklijavimui. Blakstienoms klijuoti skirtuose klijuose yra daug formaldehido ir benzoinės rūgšties. Šios cheminės medžiagos tiesiogiai žeidžia rageną ir gali pabloginti jūsų regėjimą.

Jeigu priklijuojamas blakstienas nešiojate ilgą laiką, augančios iš apačios blakstienos nukreipia jas žemyn. Žinote ką tai reiškia? Dirbtinės blakstienos šereliai pradeda liesti jūsų rageną ir taip gali išsivystyti ragenos pažeidimai. Tokie pažeidimai jau rimtos gydytojų pagalbos reikalaujanti būklė, kuri negydoma gali baigtis regėjimo praradimu.

Taigi,  norite būti gražios? Būkite. Tačiau nepiktnaudžiaukite. Grožis neturi žaloti jūsų brangiausio turto – sveikatos.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *