Kaip prižiūrėti papuošalus?

Kaip prižiūrėti papuošalus?

Sužadėtuvių žiedelis prarado blizgesį? O gal perlai nubluko? Šie profesionalūs papuošalų pardavėjų patarimai padės tau atgaivinti savo mylimus papuošalus.

1. Atgaivink sidabrą su actu ir druska 


Sidabriniai papuosalai

Ko gero nėra nei vienos merginos ar moters, kuri neturėtų sidabrinės grandinėlės ar žiedelio. Iš tiesų, sidabrinius papuošalus mėgsta beveik visi. Tačiau šie papuošalai greitai juoduoja,- ypač jeigu yra nešiojami arti kūno. Ką daryti? Valykite sidabrą taip, kaip tai daro profesionalūs juvelyrai ir auksakaliai. Iš tiesų, jums nereikės jokių ypatingų priemonių- tik acto ir druskos arba valgomosios. Taigi kaip pasigaminti naminę priemonę sidabrui valyti?

Naminė sidabro valymo priemonė

Jums prireiks

  • 1/2 puodelio baltojo acto
  • 2 valgomųjų šaukštų druskos

Sumaišykite actą su druska ir pamerkite į jį sidabrinius papuošalus. Palikite juos ten 2-3 valandas. Po to papuošalus kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir švelniai nusausinkite švelniu skudurėliu.

tipsasMūsų Tipsas

Sidabro dėmes padės nuvalyti ši nebrangi pasta

Paimkite 1/4 puodelį valgomosios sodos ir praskieskite jį 2 valgomaisiais šaukštais paprasto vandens. Šia košele švelniai valykite sidabro dėmes. Kai dėmė išnyks- nuskalaukite ją po tekančiu vandeniu ir nusausinkite savo papuošalą.

2. Priversk deimantus švytėti su langų plovikliu

Nepatikėsite, tačiau profesionalūs juvelyrai deimantus valo paprasčiausiu langų plovikliu, kuriame yra amoniako. Tiesiog pamerkite savo deimantą į langų ploviklio pripildytą stiklinaitę dešimčiai minučių. Po to žiedelį nuplaukite po tekančiu šiltu vandeniu ir švelniai nusausinkite. Būtinai rinkitės langų ploviklį, kuriame yra amoniako, nes būtent amoniako tirpalas priverčia deimantą sušvytėti, jo nepažeisdamas.

tipsasMūsų Tipsas

Rubinus ir safyrus galite valyti degtine sudrėkintu vatos tamponėliu.

 

3. Priversk savo auksą sušvytėti iš naujo 
Aukso papuošalai

Jeigu tavo auksinė grandinėlė patamsėjo ir nebe taip blizga,- ją gali atgaivinti su paprastu indų plovikliu ir amoniaku.

Tirpalas aukso gaminiams atgaivinti

  • 1 puodelis šilto vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis amoniako
  • 1 arbatinis šaukštelis indų ploviklio

Viską sumaišyk ir į šį tirpalą merk aukso dirbinius (nemerk į šį tirpalą žiedo su brangakmeniu). Pamirkyk juos 1-2 minutes. Po to juos nuskalauk ir nusausink švelniu skudurėliu. Aukso gaminius gali valyti švelniu švariu šepetėliu, tačiau niekada jų nevalyk dantų pasta. Dantų pasta gali subraižyti tavo auksinius papuošalus.

4. Priversk savo perlus sutviskėti iš naujo

Perlai yra labai jautrūs. Todėl visi juvelyrai primygtinai siūlo juos kuo dažniau vėdinti. Jų negalima valyti jokiomis cheminėmis priemonėmis. Todėl perlus reikėtų valyti visų pirma tik šiltu vandeniu su muilu. Muilo šiame tirpale turėtų būti tik keletas lašelių,- kad susidarytų burbuliukai. Perlų vėrinį į šį tirpalą reikia tik sudrėkinti-1- 2 sekundes. Perlų nemirkykite, nes jie sugeria vandenį ir brinksta,- todėl džiūdami gali sutrūkti. Drėgną perlų vėrinį valykite labai švelniai ir džiovinkite ant minkšto rankšluosčio.

tipsas Mūsų Tipsas

Juvelyrai teigia, jog perlai privalo kvėpuoti, nes jiems būtina gauti oro ir vandens iš oro.Todėl perlus reikia nešioti kuo dažniau. Jokiu būdu nesipurkškite kvepalais ir nesidėkite vėrinio, jeigu oda sutepta kremu ar losjonu. Ant perlų gali likti dėmės. O kad perlai nesusibraižytų,- juos reikia saugoti drobiniame maišelyje.

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Suzadetuviu ziedai internetu

    Turiu sidabrinį sužadėtuvių žiedą su deimantu. Ar yra kažkoks specialus būdas jį prižiūrėti, jį valyti? Bijau, kad nesugadinčiau deimanto, jei valysiu sidabrą arba nesugadinčiau sidabro, jei valysiu deimantą. Prašau, patarkite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *