Agurkinis vanduo – savo rankomis

Agurkinis vanduo – savo rankomis

agurkinis vanduo

Ne paslaptis, jog atostogas dažniausiai leidžiame  prie jūros. Todėl saulė ir vėjas tikrai negaili mūsų odos. Ji tikrai vargsta- rausta, šerpetoja ir svarbiausia – sausėja. O dėl sausos odos ant veido metasi raukšlės ir raukšlelės. Ką daryti, kai norisi ir pasidžiaugti vasaros malonumais ir gražiai atrodyti?

Paprasčiausia išeitis- gerti daugiau skysčių. Tačiau vien tik jie nepadeda. Odą reikia ir drėkinti. Paprasčiausiai ją sudrėkinsite į purškiamą buteliuką įsipylusios mineralinio vandens. Garsusis Avene purškiamas vanduo tėra pats paprasčiausias mineralinis vanduo, tik gražiai įpakuotas. Taigi- Druskininkų ,, Rasa“ arba ,, Vytautas“  niekuo nenusileis prancūziškiesiems Avene vandenims.

O jeigu norisi daugiau? Pasidarykite agurkinio vandens. Agurkuose yra pantoteno rūgšties, kuri padeda odai išsaugoti natūralią drėgmę. Todėl toks vanduo ne tik atvėsins saulės išvargintą odą, bet ir sugrąžins jai taip reikalingą drėgmę.

Kaip pasigaminti agurkinį vandenį pačioms?

Jums reikės buteliuko su purškikliu ir šiek tiek laiko bei išlaidų.

Agurkinio vandens receptas

1/2 puodelio vandens
1/2 puodelio sodinių hamamelijų ekstrakto
1 valgomojo šaukšto šviežių agurkų sulčių ( jas galite išsispausti su sulčiaspaude arba tiesiog iš smulkiai sutarkuoto agurko).

Sumaišykite visas tris sudėtines dalis. Supilkite jas į purškimui naudojamą buteliuką ir lengvai suplakite. Pastatykite į šaldytuvą, kad atvėstų. Po valandos jau galite purkšti ant odos.

Užmerkite akis ir mėgaukitės lengvu purškiamu ir gaivinančiu agurkų sulčių rūku.

Sodiniai hamamelijai yra kosmetologų mėgiama ir nuo seno žinoma puiki odos būklę gerinanti priemonė. Hamameliai taip pat turi daug antioksidantų bei ramina odos uždegimus.

tipsasMūsų tipsas:

Jeigu norite tuojau pat atsigaivinti grįžusios iš pliažo, o mineralinio vandens purškimui neturite,- tikrai ne bėda. Pasirūpinkite, kad namuose visada būtų eukaliptų arba mėtų aliejaus. Šie aliejai šaldo odą. Mokslininkai nustatė, kad eukalipto aliejus, priesilietęs prie odos atpalaiduoja deguonį, dėl ko oda lengvai apšąla. Gal būt taip yra iš tikro, tačiau kad masažas su eukalipto aliejaus lašeliu tikrai maloniai atvėsina- tikrai išbandyta.

Būkite gražios:)

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *