Jūsų kosmetinė

Jūsų kosmetinė- tik tai kas svarbiausia

Jusu kosmetine
Ar kada nors susimąstėte, kas iš tikro turėtų būti jūsų kosmetinėje? Pudra, skaistalai, kvepalai? Kas dar ten tilptų? Iš tiesų į kosmetinę neretai prisikrauname visko – nuo užpernai pasibaigusio akių tušo iki kramtomos gumos pakelių. Žinoma, -kiekviena iš mūsų nori jaustis pačia gražiausia, todėl neretai į kosmetinę keliauja tiesiog bet kas. O jeigu kada nors prireiks? Pabandykime pagalvoti, ko gi jums reikia, kad kosmetinė taptų drauge, o ne šiaip rankinės balastu.

1. Toninis makijažo pagrindas

Rinkitės jį pagal savo odos tipą ir svarbiausia – pagal individualų jūsų odos atspalvį. Šiandien jų yra daug ir įvairių. Jų tikslas – maskuoti odos defektus, suteikti odai lygų toną , o kartais ir apsaugoti nuo neigiamo aplinkos poveikio. Neužmirškite – jeigu makiažo pagrindą dedate ant veido odos, – nepamirškite ir kaklo.

2. Maskuoklis ( Konsileris)

Juos vadina įvairiai – korektorius, maskuojamasis pieštukas ir panašiai. Jo paskirtis viena – slėpti. Slėpti spuogelius, dėmeles, randeles, nubrozdinimus, mėlynes. Taisyklė čia paprasta – konsileris turi būti vienu tonu šviesesnis nei jūsų oda. Ant odos jis yra tepamas jau po to, kai ant jos užtepėte makijažo pagrindą. Šiandien jų yra labai įvairių. Kai kurie konsileriai paslepia net tatuiruotes. Jie gali suteikti jūsų odai spindesio, paslėpti nuovargio požymius. Karštai vasaros dienai  pravartu turėti vandeniui atsparų konsilerį arba maskuojamąją priemonę ir makiažo bazę- net dvi priemones viename.

tipsasMūsų tipsas:

žalias maskuoklis  slepia raudonį, mėlynas- pigmentines dėmes, o geltonas – paskaistins jūsų paakius.

3. Antakių pieštukas

Visiškai nesvarbu ar tai paprastas pieštukas, šešelis ar gelis. Antakiai yra  labiausiai jūsų savitumą pabrėžianti veido dalis, todėl juos pabrėžti turėtų mokėti kiekviena graži moteris. Teisingai naudojamas antakių pieštukas padeda pakoreguoti antakių atspalvį. Gelis – padės suvaldyti pasišiaušusius antakius. Šiai dienai merginos labiausiai mėgsta antakių pieštukus su vašku ir paprastą šepetėį ( spooley). Jie ne tik padeda koreguoti tai ką norite pakuoreguoti, bet ir leidžia antakius sušukuoti kaip tik širdis geidžia.

4. Bronzantas

Ne visos moterys supranta kam jis reikalingas. Iš esmės – kai jūs ant veido užtepate toninį makijažo pagrindą,- jūsų veidas tampa visiškai lygus. Lygus kaip drobė, ant kurios nėra jokių šešėlių. Dabar jūsų užduotis – piešti ant šios drobės. Būtent bronzantas padės paslėpti jūsų nosies  ar veido formos trūkumus. Internete yra galybė pamokų, mokančių išnaudoti šios kosmetikos priemonės privalumus. Tik nuo jūsų noro priklauso ar jomis pasinaudosite. Atskleisime paslaptį- vizažistai labiau mėgsta naudotis matiniais bronzantais.

tipsasMūsų tipsas:

bronzantas labiausiai pabrėš jūsų veido kontūrą jeigu juo ant veido šono piešite skaičių 3 . Taip pabrėšite ir skruostus ir smakrą ir kaktą.

5. Skaistalai

Iš tiesų,-  apie skaistalus žino kiekviena. Tačiau dabar madingi neryškūs skaistalai, suteikiantys švelnų ir jaunatvišką rausvumą jūsų veideliui. Nepirkite tokių, kuriuos galima pastebėti iš viršuje skrendančio lėktuvo. Kuo spalva natūralesnė- tuo labiau jūs išlošite.

tipsasMūsų tipsas:

Jeigu jūsų oda yra labai šviesi- daugiau išlošite pasirinkę švelnaus persiko atspalvio skaistalus. Jeigu jūsų gymis yra tamsesnis – skaistalus geriau rinktis ryškesnio rausvesnio atspalvio.

6. Švytėjimą suteikianti priemonė – hailaiteris

Šia kosmetine priemone reikia išmokti naudotis. Tai būtent tas daiktelis, kuris privers jus sušvytėti. Būtent hailaiteris priverčia Holivudo tetas atrodyti stebuklingomis gražuolėmis. Kaip jos tą padaro? Paslaptis paprasta- hailaiteris nėra maskuojanti priemonė. Jis yra skirtas pabrėžti o ne maskuoti tam tikras odos vietas. Jis padės jūsų veidui atrodyti skaistesniam, o užteptas reikiamoje vietoje- paaukštins kaktą, paryškins veido reljefą ir numes kelis metus nuo jūsų veido.

tipsasMūsų tipsas:  akies grožis hailaiteriu paprastai paryškinamas tepant jį ties ašarų kanalėliu. Jeigu norite pabrėžti skruostus – tepkite jį ties skruostikaulio linija.

7. Juodas akių pravedimas

Priemonė, kuri reikalinga kiekvienai gražuolei. Taisyklingai padaryti akių pravedimai padidins jūsų akis ir optiškai suteiks daugiau tūrio jūsų blakstienoms. Išmokite jais naudotis.

tipsasMūsų tipsas: Juodą pravedimą užtepusios ant ant viršutinių blakstienų- padidinsite akis. Tačiau neužmirškite ant po apatinėmis blakstienomis naudoti baltą akių piestuką.

8. Blakstienų tušas

Tikrai nereikia priminti, jog blakstienos turi atrodyti nepriekaištingai. Netaupykite blakstienų tušui. Rinkitės tik kokybiškiausią.

9. Šešėliai

Jūsų kosmetinėje turėtų būti bazinių spalvų šešėliai, o ne patys madingiausi. Pagrindiniai reikalavimai būtinajai šešėlių paletei yra šie. Paletėje turi būti šešėlis artimiausias jūsų odos spalvai, taip pat vienas šešėlis, kuris padės išryškinti jūsų voko išorinį kamputį ir dar vienas šešėlis ( pats šviesiausias )- skirtas pašviesinti odai po antakiu ir vidiniame akies kampe.

10. Bazė šešėliams

Apie šešėlių pagrindą moterys beveik nežino. Tačiau tai nereiškia, jog šios kosmetinės priemonės nėra. Pagrindas šešėliams paryškina paties šešėlio pigmentą ir leidžia grimui išsilaikyti ilgiau. Tai reiškia, jog jūs tiesiog ilgiau naudositės savo mėgiamais šešėliais, kurie paprastai gan sunkiai užsitepa ir nuteka per kelias valandas.

tipsasMūsų tipsas:  Taupančios merginos vietoj bazės šešėliams gali naudoti odos spalvos konsilerį. Efektas bus tas pats.

11. Lūpų dažai arba lūpų blizgis

Rinkitės tokį, kuris jums labiau patinka. Lūpų dažus reikėtų turėti bent dvejus. Vieni turėtų būti neutralūs (švelniai rausvi, natūralios lūpų spalvos ), o kiti raudonos spalvos. Viskas aišku, kad neutralūs lūpų dažai reikalingi dienos metui, jie taip pat reikalingi, jeigu jūsų akių makijažas yra labai ryškus. O raudoni lūpų dažai turėtų būti visada šalia – kaip ir maža juoda suknelė. Gražiai padažytos raudonos lūpos kartais daro stebuklus.

12. Teptukai

Vargu ar reikia priminti, jog kosmetikos priemones ant odos šiais laikais tepa ne pirštais o teptukais ir šepetėliais. Kuo mažiau pirštais ir aplikatoriais liesite grimo priemones- tuo ilgiau jos tarnaus ir puoselės jūsų grožį.

Būkite gražios:)

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *