Kaip išsirinkti lagaminą

Kaip issirinkti lagamina

Kaip išsirinkti lagaminą, kad juo tikrai nenusiviltumėte

Ne paslaptis- pusė mūsų krašto gyventojų gyvena ant ratų. Tai reiškia, jog lagaminas turi būti visuose namuose. Kaip jį išsirinkti, kad jis tarnautų kuo ilgiau? Pabandykime išsiaiškinti.

1. Lagamino dydis

Tai vienas iš svarbiausių reikalavimų renkantis lagaminą. Iš savo patirties galime pasakyti, jog patogiausias lagaminas yra toks, kuris yra ne per didelis ir ne per mažas. Ruošdamiesi į kelionę visų pirma turite gerai žinoti ko jums prireiks. Visos namų mantos krauti nereikia, tačiau būtiniausi reikmenys turėtų tilpti lagamine. Jeigu keliaujate vasarą- daiktų ko gero prireiks mažiau nei žiemą. Taigi vasaros kelionei skirti lagaminai gali būti mažesni nei lagaminai skirti žiemai.

Lygiai taip pat svarbu ar į šį lagaminą kraunate tik savo daiktus, ar dalijatės juo su kitu šeimos nariu.

Mažame lagamine telpa iki 25 l , o jo aukštis siekia iki  55 cm.
Vidutinio dydžio lagamine telpa 60-70 l, o jo aukštis siekia iki 65 cm.
Didžiausiuose lagaminuose telpa daugiau nei  70l ir jų aukštis prasideda nuo  80 cm.

Lagaminų dydžius pateikiame ne šiaip sau. Tikrai ne paslaptis, jog aviakompanijos taupo ne tik bagažo svorio, bet ir jo tūrio sąskaita. Todėl savo lagamino išmatavimus reikėtų žinoti perkant kelionės biletą. Įprastai transatlantinio lėktuvo keleivio bagažo svoris neturėtų viršyti 32 kilogramų. Skrydžiams po Europą svorio limitas siekia iki 20 kg, tačiau būna ir taip, jog su savimi galite pasiimti tik apie  15 kilogramų svorio. Todėl skrydžio sąlygas būtinai reikia išsiaiškinti prieš kraunant lagaminą.

2. Iš ko turi būti pagamintas jūsų lagaminas?

Kelionėje jūsų saugumu aviakompanija turi tikrai pasirūpinti. Tačiau jūsų bagažo komfortu tikrai niekas nesirūpina. Lagaminus mėto kraudami į lėktuvą, jie taip pat gali pakliūti po sniegu ar lietumi. Todėl rinkdamiesi lagaminą pasirūpinkite, kad jis tikrai būtų iš tvirtos medžiagos.

Šiandien lagaminus gamina iš audeklo, odos ir plastmasės.

Medžiaginiai lagaminai

Lengviausi yra medžiaginiai lagaminai. Jie yra neretai impregnuojami specialiomis drėgmės ir purvo nepraleidžiančiomis medžiagomis. Tačiau taip būna ne visada. Jeigu perkate tokį lagaminą- išsiaiškinkite ar jis yra impregnuotas ar ne.

Plastmasiniai lagaminai

Jie labai gražūs ir lengvi. Tačiau lengvai lūžta ir dūžta. Tolimesnėms kelionėms su persėdimais juos rinktis gali būti pavojinga- maža kas ir kur numes jūsų lagaminėlį. Mažiau lūžtantys plastmasiniai lagaminai yra pagaminti iš plastmasės su titano priemaišomis. Gamintojai teigia, jog jie yra tikrai atsparesni. Tačiau jie taip pat ir žymiai brangesni.

Odiniai lagaminai

Atrodo prabangiai ir solidžiai. Tačiau jie labai nepraktiški. Tiks tik skraidantiems asmeniniais lėktuvais. Odiniai lagaminai greičiausiai tepasi ir plyšta.

3.Lagamino užtrauktukai

Vienas iš svarbesnių lagamino kokybės rodiklių. Ilgiausiai tarnaujančių lagaminų užtrauktukai yra ne metaliniai o plastmasiniai. Tačiau jie turi būti platesni nei 1 cm. Kuo platesnis lagamino užtrauktukas – tuo jis tvirtesnis.

tipsasMūsų tipsas:

Kai perkate lagaminą, apžiūrėkite jo užtrauktuko dantelius. Patikimiausi yra užtrauktukai, kurių danteliai yra spiralinės formos.

4. Lagamino kišenės

Lagaminas su išorinėmis kišenėmis gali būti patogus tik tuo atveju, jeigu jis visada su jumis. Tačiau taip būna retai. Išorinėse kišenėse esančias smulkmenas neretai vagia kelionės metu. Tačiau lagaminas neturintis jokios išorinės kišenės taip pat nėra patogus. Tokioje kišenėje  gerai laikyti kelionėje reikalingas smulkmenas, dėl kurių atidarinėti lagaminą tiesiog gaila laiko. Jeigu jau nutarsite ten ką nors įdėti- nedėkite nieko vertingo. Kraukite į tokią kišenę tik tai, ko negaila prarasti.

5. Lagamino spyna

Šiandien populiarūs lagaminai, kurių spynos yra koduojamos. Tokia spyna suteikia saugumo- mažiau šansų, jog tokį lagaminą apkraustys. Tačiau yra vienas minusas – šios spynos greitai lūžta. Tad jeigu suluš tokia kodinė spyna- teks ieškotis šaltkalvio, kad ją nuimtumėte. Tai gali suteikti daug nepatogumų. Geriausia patiems nusipirkti lagamino spynelę. Jos būna labai mažytės ir beveik nepastebimos. Vienas trūkumas- turite gerai pasirūpinti šios spynelės raktu ir jo nepamesti ir jos raktus laikyti skirtingose vietose.

6. Lagamino ratukai

Nuo jų priklauso jūsų lagamino tarnavimo laikas ir tai kaip patogu bus juo naudotis. Jeigu lagamino ratukai yra nepatogūs- su juo keliauti bus ir sunku ir nepatogu.

Taigi, ratukai turi riedėti lengvai ir nesikraipyti. Geras lagaminas gali turėti nuo 4 ir daugiau ratukų. Geriausiai manevruoja lagaminai su keturiais ratukais. Tačiau jie idealiai juda tik tuomet kai grindų danga yra idealiai lygi. Jeigu lagaminą tempsite duobėtais keliukais- geriau riedės lagaminas su 2 ratukais. Taigi rinkitės tokius ratukus, kurie atitiks vietovę, kurioje teks gyventi.

tipsasMūsų tipsas:   Rinkitės lagaminą su didesniais ratukais. Kuo didesni ratukai- tuo mažiau jie lūžta. Be to, lagaminas su ratukais privalėtų turėti vertikalią atramą, kuri turi būti lagamino apačioje. Jeigu tokios atramos nėra- pastatytas lagaminas kris ant žemės.

7. Lagamino rankenėlės

Šiandien gaminami lagaminai turi 3 rankenėles. Jos būna viršuje ir šonuose. Rankenėlės turi būti gerai pritvirtintos prie paties lagamino. Jos yra skirtos tam, kad lagaminą galėtumėte paimti į rankas ir pakelti ar panešti. Įsitikinkite, jog pagrindinė lagamino rankenėlė yra tvirta ir pagaminta iš metalo ar plastmasės. Tokia rankenelė turėtų gerai fiksuotis tam tikroje padėtyje. Tokių rankenėlės padėčių gali būti net keletas.

tipsasMūsų tipsas:   Jeigu jau išsirinkote patinkantį lagaminą- pastumdykite jį parduotuvės grindimis, taip pat patikrinkite kaip veikia jo rankenėlės ir atramos. Kaip jis juda? Kaip fiksuojasi rankenėlės ir lagamino atrama?

8. Lagamino spalva

Iš patirties galima pasakyti, jog mažiausiai tepasi ir mažiausiai vagišių akis traukia tamsesnės spalvos lagaminai. kuo lagaminas ryškesnis- tuo daugiau šansų, jog jis dings kelyje. Tačiau yra viena bėda – vienodus juodos spalvos lagaminus galima sumaišyti atsiimant bagažą. Kad atpažintumėte saviškį – prie rankenėlės pririškite spalvotą juostelę ar kaspinėlį. Vėlgi- neverta rišti gražių atpažinimo ženklelių, mielų skarelių ar panašiai. Dingo kelionės metu- ir ne kartą. Nesuprantu, kam vagišiui buvo reikalingas vardinis atpažinimo ženkliukas ar sudėvėta skarelė- tur būt kolekcijai.

Taigi- lagaminą išsirinkote. Pastumdėte ir pakilnojote. Regis viskas tvarkoje. Tačiau prieš keliaudami kasos link dar kartą jį apžiūrėkite. Įvertinkite  visus lagamino užtrauktukus, apžiūrėkite kišenes. Kelis kartus atidarykite ir uždarykite savo lagaminą. Pabandykite ištraukti ir įstumti atramą. Pakilnokite už rankenėlės. Atidarykite ir uždarykite lagaminą bent 3 kartus. Apžiūrėkite iš visų kampų – ar nėra išsikišusių siūlų, plyštančių siūlių. Pasižiūrėkite kaip rieda ratukai- jie turi visi judėti viena kryptimi, nesikraipyti ir nekelti triukšmo. Įsitikinote jog viskas tvarkoje? Puiku. Pirkite ir kraukitės daiktus. Linksmų Jums atostogų.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *