Ar kremai su bičių nuodais tikrai veikia?

Ar kremai su bičių nuodais tikrai veikia?

Kas tai yra?

veido-odos-prieziuros-priemones-su-biciu-nuodais

Tai veido priežiūros priemonės, kurių sudėtyje yra tikrų bičių nuodų. Papildomai neretai į šiuos kremus dedamas medus, bičių pienelis, bičių duonelė ir kiti stipraus poveikio komponentai. Šias  veido odos priežiūros priemones pasak gandų  mėgsta ir Kate Middleton, ir Gwyneth Paltrow, ir  Dannii Minogue. Britų žiniasklaida teigia, jog šiais kremais lepinasi Karališkoji šeima, bei vidutinio amžiaus ir jau pagyvenusio amžiaus garsenybės.

Ar jos taip daro iš tikrųjų tikrai niekas nepasakys, tačiau šiuo metu tai vienas iš ,, must have“ , kuris pasak kosmetikos gerbėjų turėtų puikuotis jūsų kremų rinkinyje.

Gamintojai žada stulbinantį ir stangrinantį poveikį vystančiai veido odai ir tikina, jog tai yra natūrali botokso alternatyva. Jų teigimu bičių nuodų toksinas melitinas suaktyvina  veido odos kraujotaką, sustangrina odą, skatina kolageno gamybą,  padeda odai atgauti natūralią gaivią spalvą ir lygina smulkias raukšleles. Stambiausias šių kosmetikos priemonių gamintojo

Kokia yra šių veido odos priemonių kaina?

Šios veido odos priežiūros nėra pigios. Drėkinančios veido odos priemonės indelis iš Rodial gali kainuoti nuo £150, o paakiams skirto 25 ml  kremo tūbelė jums atsieis  £115 . Masiniam vartotojui skirtos veido odos priemonės iš Holland and Barrett kainuos apie  £25 (ApiNourish Repairing Skin Cream). Manuka Doctor skincare kremai ir kaukės kainuos apie  £17 . Vidutiniajai klasei skirti produktai su bičių nuodais iš  kainuoja apie  £55.

Kaip yra iš tikrųjų?

Bičių nuodai iš tikrųjų dirgina audinius. Jie tikrai sukelia vietinį odos paraudimą,  dirgina audinius ir šiek tiek degina odą. Vartojantys šiuos kremus ir veido kaukes teigia jog užtepus juos jaučiamas lengvas niežėjimas ir dilgčiojimas ir tai laikoma būtent kremo  ar kaukės veiksmingumo požymiu. Tačiau iš esmės jūs tiesiog tepate bioaktyvią medžiagą- bičių nuodus ant savo veido. Jeigu jūs esate alergiški bičių nuodams, gamintojai šių priemonių vartoti nerekomenduoja. Tačiau niekas jūsų neperspėja apie tai, jog vartodami šias veido priemones jūs galite tapti alergiški bičių nuodams, net jeigu nebuvote jiems alergiški. O alergija bičių nuodams išsivysto po kelių bičių įkandimų. Pagalvokite logiškai- šie kremai ir yra lyginami su bičių įkandimo poveikiu, tik nuodas yra tepamas ant odos, o ne patenka į poodį kaip įkandus bitei.

Iš tiesų rimtų mokslinių ar klinikinių bandymų patvirtinančių raukšleles šalinantį šių veido priežiūros priemonių poveikį nėra atlikta. Tai reiškia, jog jūs perkate katę maiše ir tikitės, jog viskas bus gerai.

Kiekvienas odos ligų gydytojas pasakys, kad botoksas ir bičių nuodai veikia visiškai skirtingai. Botoksas paralyžuoja nervinį audinį ir todėl dėl odos nervo paralyžiaus odos raukšlelės išsilygina. Bičių nuodas sukelia audinių uždegimą ir alergijos reiškinius. Geriausia kas gali atsitikti pastoviai vartojant šias veido odos priežiūros priemones- pastovus odos kapiliarų išsiplėtimas, dėl kasdieninio dirginimo. O tai jau gan rimtas kosmetinis defektas, reikalaujantis gydytojo dermatologo pagalbos.

Ar jūs vis dar norite rizikuoti savo sveikata? 

Egzotikos mėgėjus galime pradžiuginti, jog iš Lotynų Amerikos į JAV ir Europos rinkas jau plūsta analogiški veido odos priežiūros kremai su gyvačių nuodais. Iš tiesų, moterų drąsai ribų regis kaip ir nėra. Belieka laukti veido odos priežūros priemonių su  vorų tarantulų ar juodosios našlės nuodais.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *