Koks turi būti geras drėkinantis veido kremas?

Koks turi būti geras drėkinantis veido kremas?

Tikrai geras veido odą drėkinantis kremas yra skirtas vienam tikslui- sudrėkinti jūsų veido odą. Todėl visų pirma etiketėje turite ieškoti odą drėkinančių sudėtinių dalių. Jos yra pagrindinė kremo veiklioji medžiaga, kuri ant odos sukuria drėkinantį sluoksnį. Kokios šios medžiagos?

koks-turi-buti-geras-veido-kremas

Svarbiausi odos drėkikliai 

Dimetikonas ( dimethicone)– tai odą drėkinantis sintetinis silikonas

Hialuroninė rūgštis (hyaluronic acid)– pritraukia vandenį

Keramidai (ceramides)– sintetiniai riebalai. Jie saugo paviršines odos ląsteles.

Hialuroninė rūgštis ir glicerinas neretai būna vieno ir to paties kremo sudėtyje.

Specifinės veikliosios medžiagos

Tai specialios medžiagos, kurios į kremą dedamos tam, kad padėtų pašalinti kokią nors odos problemą- pavyzdžiui šalinti odos dėmeles, raukšleles ir panašiai.

Vitaminas C-  arba askorbininė rūgštis (ascorbic acid,retinyl ascorbate). Į kremus dedamas kaip antioksidantas, kuris padeda atstatyti ultravioletinių spindulių pažeistas ląsteles. Jis taip pat skatina ir odą stangrinančios medžiagos- kolageno gamybą. Kremuose dar gali būti aptinkamas kitu – retinilo askorbato pavadinimu.

Spuogų gydymui skirtuose kremuose būna bakterijas užmušančio benzoil peroksido ( benzoyl peroxide). Geras spuogų gydymui skirtas kremas turėtų būti pagamintas su vandeniniu pagrindu. Ant etiketės turėtų būti pažymėta- oil free.

Odos paraudimą šalinančiuose ir rožiniams spuogams gydyti skirtuose kremuose ( raosacea) turėtų būti niacinamido. Niacinamidas mažina odos paraudimus ir stiprina apsauginį odos barjerą.

Spuogų ir odos paraudimą mažinančių kremų sudėtis gali įvairuoti. Tačiau modernesni ir veiksmingesni kremai yra su mineralais ( cinku, titano oksidu), kurie veikia ir antibakteriškai ir mažina uždegimus.

Ultravioletiniai filtrai

Reikėtų ieškoti tokių kremų, kuriuose yra ir UVA ir UVB spektro spindulius sulaikančių medžiagų. Tai vadinamieji plataus apsaugos kremai. Juose esantys chemikalai veikia įvairiai.

Avobenzonas (avobenzone)- sugeria saulės spindulius ir neleidžia jiems prasiskvebti į odą.

Mineralinės medžiagos – cinkas ( zinc)  ir titano oksidas (titanium dioxide)– atspindi saulės spindulius ir  todėl neleidžia jiems prasiskverbti į odą.

Kaip įsitikinti ar kremas jums nepakenks?

Šiandieniniai kremai- sudėtingų cheminių junginių kokteilis. Todėl naujas ir dar neišbandytas drėkinantis veido kremas gali sukelti ir alergijos reiškinius ir tiesiog sudirginti odą- sukelti paraudimus, niežulį ir kitus nemalonius pojūčius.

Kad taip neatsitiktų, prieš tepdamos kremą ant veido, pirmiausia atlikite paprastą odos mėginuką. Lašelį kremo įtrinkite į dilbio ar riešo vidinį paviršių  ir palikite jį 24 valandoms. Dilbio oda yra labai panaši į veido odą, todėl į nepažįstamą kremą reaguos panašiai kaip ir veidas. Jeigu po 24 valandų kremu suteptoje vietoje neatsirado paraudimo, niežulio, spuogelių ar panašiai- drąsiai galite tepti naująjį kremą ant veido.

Drėkinančius veido kremus geriausia tepti vakare, nes nakties metu oda geriau įšyla ir dėl to kremo aktyviosios mežiagos veikia geriau, nes gali pilnai į ją susigerti.

Kuo skiriasi veido ir kūno odos priežiūros priemonės?

Iš esmės į visas odos priežiūros priemones dedamos panašios medžiagos. Tačiau skiriasi tik jų proporcijos. Veidui skirtose odos priežiūros priemonėse yra mažiau riebalų, todėl yra mažiau šansų, jog naudojant tokį kremą atsiras spuogų.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *