15 grožio puoselėjimo klaidų

15 grožio puoselėjimo klaidų- o jas daro beveik kiekviena

15-grozio-puoselejimo-klaidu

Kiekviena iš mūsų nori būti graži. Ir grožiui negailime nei pinigų, nei laiko. Tačiau bėgdamos paskui grožio šešėlį, neretai pridarome rimtų klaidų. Štai dažniausiai daromų grožio puoselėjimo klaidų sąrašas. Gal būt jis tau padės sutaupyti, – o gal būt padės tapti dar gražesne.

1 klaida- neplauni arba pernelyg retai plauni grimo šepetėlius

Kada paskutinį kartą pirkai šepetėlių rinkinį? Prieš 2 mėnesius ar prieš tris? O gal būt prieš pusmetį? Ar žinai, jog šepetėlius reikia reguliariai plauti? Juk ant šepetėlių dauginasi spuogus sukeliančios bakterijos. Kaip dažnai reikia plauti šiuos šepetėlius? Specialistai teigia, kad šepetėlius skirtus toniniam kremui reikia plauti kiekvieną kartą jais pasinaudojus- kaip ir rankas. O skaistalams ir pudrai skirtus šepetėlius užtenka plauti 1-2 kartus per savaitę. Ir plauti juos gali tuo pačiu šampūnu, kuriuo plauni savo galvą. Visai nereikia papildomai pirkti specialaus priežiūros gelio.

2 klaida- pastoviai bandai vis naują kosmetiką 

Regis vos tik išmetei vieną pasenusį ir nebenaudojamą kremą- ant lentynėles jau vėl puikuojasi du ar net trys dar neišbandyto kremo indeliai. Niekas neprieštarauja, kad kosmetikos priemones reikia kartkartėmis pakeisti. Tačiau kai jas keiti vieną po kitos- tavo oda to gali nesuprasti. Dėl pernelyg dažno kosmetinių priemonių kaitaliojimo gali išsivystyi alergijos ar atsirasti kitų odos problemų. Jeigu jau radai tai, kas tau tikrai tinka- pasistenk pernelyg dažnai neeksperimentuoti. Staigios permainos kenkia viskam- tavo odai taip pat.

3 klaida – nemoki pasirinkti toninio kremo 

Na, tikrai ne baikos. Ko gero nežinojai, jog toninį kremą reikia rinktis ne tik pagal spalvą bet ir pagal savo odos tipą. Sausam veidui netiks toninis kremas, kuris yra skirtas riebiai odai ir atvirkščiai. Kad nedarytum šios klaidos- pakanka perskaityti etiketę. Jeigu ant kremo pakuotės nieko nėra pažymėta- klausk pardavėjos konsultantės.

4 klaida- pernelyg dažnai lieti veidą rankomis 

Veidqą rankomis gali liesti tik tuomet, kai esi namuose ir jau švariai nusiplovei rankas. O ką tu darai? Reikia ar nereikia vis kažką brauki nuo to veido, krapštinėjiesi ar spaudai spuogus. Nėra ko tą veidą krapštyti. Nuo to atsiranda spuogai.

5 klaida- šukuoji šlapius plaukus 

Mieloji, nekaltink plaukų, kad jie skilinėja, jeigu tu jos negailestingai dar šlapius braukai šukomis ar šepečiu.  Tai pati dažniausia plaukų priežiūros klaida. Ir darai ją ne tu viena,bet ir milijonai moterų. Kad tavo plaukai pasakytų tau ačiū- pirmiausia juos gerai nuspausk gauruotu rankšluosčiu ( tik netrink!) ir po to pradžiovink vėsia oro srove su plaukų džiovintuvu. Tik tuomet, kai jie šiek tiek pradžiūs, gali pradėti rūpintis šukuosena.

6 klaida – pernelyg piktnaudžiauji skrabais 

Visi sutinka, jog odos valymas ir pylingas yra neatsiejama odos priežiūros dalis. Tačiau kiekvieną dieną pylingo nedaro net supermodeliai. Nei naudos iš to turėsi, nei grožio daugiau pridėsi. Tik sugadinsi odos imunitetą ir jos pH. Dėl ko sėkmingai augs spuogai. Jeigu jau darai pylingą namuose- tai ne dažniau kaip 1-2 kartus per savaitę.

7 klaida – Nenaudoji veido toniko

Kai kurios merginos veido toniką laiko bereikalinga prabanga. Iš tiesų geras tonikas gali padėti atstatyti šarminę odos pusiausvyrą (pH), kurią pažeidi prausdama veidą šarminiais muilais. Be to jis dar ir sudrėkina veido odą.

8 klaida – nenaudoji kremo vakarais 

Jaunystėje tai gal ir nedidelis nusižengimas, tačiau metams bėgant, geras naktinis kremas padeda odai atsigauti per naktį, bei pagreitina odos ląstelių augimą ir atsistatymą. Be to, naktį oda yra šiltesnė, todėl visos veikliosios kremų medžiagos įsigers geriau ir bus žymiai veiksmingesnės, nei užteptos ryte.

9 klaida- pernelyg dažnai pudruoji nosytę 

Na, kas penkias minutes pudruoti blizgančią odą, – tai tik laukti dar didesnio spuogų antplūdžio. Pudra gi užkemša poras- daaaa! Tai ką daryti, jeigu tas veidas blizga? Pirmiausia nuvalyk veidą drėgna servetėle. Ir jeigu jis dar vis blizga- na tada jau tepk tą nelemtą pudrą.

10 klaida – stengiesi padžiovinti riebią veido odą 

Viena iš dažniausiai daromų klaidų. Jaunos merginos neretai skundžiasi blizgančia riebia oda. Kad ji mažiau riebaluotųsi- pradeda ją trinti spiritu, salicilo spiritu ar dar kažkokiais spiritiniais tirpalais. Žinai ką daro oda po to?Nagi dar daugiau išskiria riebalų. Kad oda jų išskirtų mažiau- ją reikia riebinti. Kai oda yra tepama riebesniu kremu, ji savaime pradeda mažiau riebaluotis- nes papildomai riebalų išskirti nereikia. Riebink odą ne iš ryto, o vakare- prieš miegą. Niekas į tave miegančią naktį nežiūrės, o ryte oda atrodys geriau.

11 klaida – ignoruoji kaklą ir iškirptės zoną

Veidą drėkini kas vakarą. O kaklą ir iškirptės zoną kas sudrėkins? Kaklo ir iškirptės odoje beveik nėra riebalinių liaukų, todėl jos išsausėja žymiai greičiau nei veidas. Tai jeigu jau tepi drėkinantį kremą ant veido- būk gerutė, patepk juo ir kaklą.

12 klaida- antakius pešiojiesi prieš dažydamasi

Bet kuri vizažistė tau pasakys, jog antakių korekcijos ir makijažo niekas nedaro tą pačią dieną. Jeigu jau tau taip trukdo tavo antakiai- pešiok juos vakare, kai jau būsi švariai nusiprausi . Taip bus mažiau šansų, jog po to išpešiotų plaukelių vietose susidarys pūlinukai, kuriuos reikės maskuoti konsileriu.

13 klaida – kosmetiką nuvalai tik specialiai tam skirtu geliu 

Jeigu kosmetikos sluoksnį vakare nuvalai tik geliu ar miceliniu vandeniu ir manai jog tai viskas- labai klysti. Po tokio valymo dalis kosmetikos vis dėlto lieka ant veido, ir žinoma, leidžia ten karaliauti spuogas sukeliančioms bakterijoms. Šiandien kosmetiką rekomenduoja valyti taip- pirmiausia nuvalyti kosmetikos likučius hidrofiliniu aliejuku, po to nuprausti veidą specialiomis prausimosi putomis, o po to ją nuvalyti veidui skirtu toniku.

Jeigu tai tau atrodo pernelyg sudėtinga- pirk specialų aliejinio pagrindo balzamą kosmetikai nuprausti.

14 klaida- purški kvepalus tiesiog ant plaukų 

Jeigu turi vešlią šukuoseną ir tavo plaukai nelinkę sausėti- purkšk juos kokiais tik nori kvepalais- daryk tai kaip nori ir kiek nori. Tačiau didžioji moteriškos giminės dalis plaukus visgi dažo. O dažyti plaukai yra linkę sausėti ir lūžinėti. Todėl papildomai jų sausinti gausiant užpurškiant kvepalais- švelniai tariant, nereikėtų. Beveik visi kvepalai yra spiritiniu pagrindu. O spiritas – džiovina. Taigi,- blogiausiu atveju, purkšk kvepalus prieš save ir įženk į tą debesėlį. Tačiau geriausiai kvepalus purkšti ant odos.

15 klaida- pernelyg retai keiti pagalvės užvalkalą 

Patalynę būtina keisti vieną kartą pe savaitę. Tačiau jeigu tavo oda jautri ir linkusi spuoguotis- geriau pagalvės užvalkalą keisti kas antrą dieną. Juk visą naktį tu trini savo nuostabų veidelį į pagalvę- o ant jos yra ir dulkių ir dulkėmis minančių erkių, kurios dievina būtent tavo odos pleiskanas.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *