General Motors dieta

General Motors dieta

general-motors-dieta

Ši dieta buvo sukurta 1985 metais specialiai General Motors darbuotojams- kompanijos vadovybės užsakymu. jos kūrime dalyvavo JAV  valstybės tarnautojai. O pati dieta buvo išbandyta Džono Hopkinso tyrimų centre. Remiantis oficialia statistika, per vieną savaitę  General Motors darbuotojai prarasdavo vidutiniškai nuo 4.5 iki 7.5 nereikalingų kilogramų, kai maitindavosi pagal šią dietą. Kadangi rezultatai buvo ypatingai geri, kompanija nutarė, jog jos įstaigose darbuotojų kavinių meniu bus pritaikyta būtent šiai dietai. Ilgą laiką dietos meniu buvo laikoma paslaptyje. Tačiau paslaptis ilgainiui buvo atskleista, o ją išplatino Pietų Kalifornijos gyventojai.

Kuo ypatinga ši dieta?

Tai septynių dienų trukmės dieta, kurios laikytis nėra labai sunku. Jos metu tikrai nebadausite, tačiau šiokių -tokių apribojimų teks prisilaikyti.

Visą dietos laikymosi laikotarpį galite gerti juodąją kavą arba arbatą. Jokiu būdu negalima jų saldinti, taip pat negalima vartoti jokių saldiklių ir grietinėlės.

Būtina gerti pakankamai vandens. Į geriamą vandenį galima įmesti citrinos arba laimo.

Vaisių sultis galima gerti tik septintąją dietos laikymosi dieną.

Griežtai draudžiama gerti alkoholį. Tačiau per savaitę reikalui esant galima išgerti iki 2 taurių balto sausojo vyno.

General Motors dietos meniu

Pirmoji diena

Galima valgyti kokius tik norite vaisius, išskyrus bananus. Rekomenduojama pirmą dieną valgyti arbūzus.

Antroji diena

Antrąją dieną rekomenduojama valgyti kokias tik norite daržoves. Jos gali būti šviežios arba termiškai apdorotos. Per pusryčius būtina suvalgyti pakankamai angliavandenių, todėl rekomenduojama suvalgyti 2 didokas keptas bulves. Bulvės turi būti keptos orkaitėje. Kepant ant jų galima uždėti nedidelį gabalėlį sviesto.

Trečioji diena

Valgomi bet kokie vaisiai ir bet kokios daržoves. Kiek norite ir kaip norite. Draudžiama valgyti bananus ir bulves.

Ketvirtoji diena

Galima valgyti daržovių sriubą ir bananus ( ne daugiau kaip 8 bananus per dieną). Jums taip pat leidžiama išgerti ne daugiau kaip 3 stiklines pieno per dieną.

Rekomenduojama daržovių sriuba

Imama 1250 ml vandens, 3 svogūno galvutės, 1 žalioji paprika, pusė ryšelio salierų stiebų, pusė kopūsto galvos, žalumynai ir mėgiami prieskoniai. Prieskoniai turi būti be druskos. Geriausia naudoti sausų žolelių prieskonių mišinius. Į sriubą galima dėti ir kitas mėgiamas daržoves, išskyrus pupeles.

Penktoji diena

Jums leidžiama valgyti liesą jautieną. Per dieną galima suvalgyti 2 porcijas po 200 g jautienos ir iki 6 šviežių pomidorų. Penktąją dieną rekomenduojama gerti kuo daugiau vandens, nes jautienoje ir pomidoruose yra daug purinų.

Šeštoji diena

Galima valgyti liesą mėsą ir daržoves- neribotais kiekias. Daržoves galite valgyti visokias.

Septintoji diena

Vėl valgomos daržovės- neribotais kiekias. Būtina gerti sultis- vaisių arba daržovių. Taip pat galima valgyti rudųjų ryžių.  Daržovės gali būti supjaustytos į salotas arba valgomos vienos. Jas galima pagardinti kapotais česnakais, žalumynais ir citrinų sultimis.

Kadangi ši dieta nėra sekinanti, tai jos antrąkartą laikytis galite kada tik norite. Jeigu po 7 dienų norite dietą tęsti toliau- sekančių savaičių metu galite šiek tiek nusižengti.

Nustojus laikytis šios dietos rekomenduojama atsižvelgti į savo mitybą ir stengtis gyventi kiek galima sveikiau, kad prarasti kilogramai nesugrįžtų su  kaupu.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *