Kokie aromatiniai aliejai mažina raukšles?

Kokie aromatiniai aliejai mažina raukšles?

kokie-aromatiniai-aliejai-tinka-kovai-su-raukslemis

Brangiuose senėjimą stabdančiuose kremuose neretai būna aromatinių aliejų. Pasirodo, jie ten dedami ne vien tik dėl skanaus kvapo.

Jūsų dėmesiui pateikiame aromatinių aliejų, kurie padės kovoti su raukšlėmis sąrašą. Kai toks pasirinkimas- tikrai rasite kažką naudingo. O pirkti šiuos aliejukus geriausia vaistinėse, o ne siųstis iš Kinijos.

Citrinų aliejus

Citrinų ir neroli aliejus padeda odai išlikti jaunai, nes šiuose aliejuose yra labai daug vitamino C, bei antioksidanto citralio.

Sandalmedžio aliejus

Tikrai nepamainomas odos draugas. Jame yra seskviterpeno junginių. Pastarieji skatina augimo hormono gamybą. Paskutinė kosmetologijos mada- jaunystę saugantys augimo hormono preparatai. Taigi,- nušausite du zuikius- natūraliai pasirūpinsite savo oda ir dar labai skaniai kvepėsite.

Muskatinio šalavijo aliejus

Sutraukia odos poras, suteikia jai stangrumo ir išlygina odos spalvą.

Bosvelijos aliejus

Nuostabiai kvepia, skatina naujų ląstelių augimą. Taip pat gydo egzemą ir daugelį ligų. Nuo žilos senovės gerbiama sveikatos puoselėjimo priemonė.

Morkų sėklų aliejus

Mažai žinomas, tačiau odos ląstelių atsinaujinimą skatinantis aliejukas.

Levandų aliejus

Jo pristatinėti tikrai nereikia. Levandos puikiai drėkina, skaniai kvepia, skatina odos mikrocirkuliaciją ir  gerina jos būklę. Be to naikina mikrobus ir ramina.

Geranijų ( snapučių)  aliejus

Puikiai drėkina odą ir skatina jos kraujotaką.

Pačiulių aliejus

Nuostabiai kvepia, romantiškai nuteikia ir apsaugo odą nuo udžegimų, bakterijų ir grybelių.

Myros aliejus

Slaptas senovinis ginklas prieš odos senėjimą. Jame yra  daug uždegimą ir laisvųjų radikalų poveikį slopinančių medžiagų.

Ylang-ylang aliejus

Egzotiškai kvepiantis, keliantis geismą ir skatinantis odos ląstelių augimą. Šį aliejų mėgsta rytų gražuolės, nes jis išlygina smulkias raukštleles.

Rožių aliejus

Nuo seno gerbiamas kaip odai jaunystę gražinanti priemonė. Jis apsaugo odos ląstelių membranas, naikina bakterijas, slopina uždegimus ir susuka galvas vyrams.

Kokie baziniai aliejai saugo odą?

Vynuogių sėklų aliejus

Vynuogių kauliukų aliejuose labai daug odos  ląstelių membranas apsaugančių lipidų, taip pat nepakeičiamų riebiųjų rūgščių, fenolių, vitamino E ir jaunystę grąžinančių protoantocianidinų.

Abrikosų kauliukų aliejus

Šiame aliejuje gausu vitamino A ir omega -6 riebiųjų rūgščių. Jis puikia drėkina odą ir kaip antioksidantas kovoja su kenksmingais laisvaisiais radikalais.

Migdolų aliejus

Jį nuo seno naudoja masažo specialistai. Tačiau jis tinka ne tik masažui- tai odos drėgnumą iš elastingumą išsauganti priemonė. Jame labai daug neriebių sočiųjų rūgščių- kurios yra būtinos mūsų organizmui.

Avokadų aliejus

Nuostabi odos jaunystę išsauganti priemonė. Jame daug vitaminų, -ypač vitamino E. Be to, šiame aliejuje yra labai daug naudingųjų riebiųjų rūgščių.

Erškėtuogių kauliukų aliejus

Brangus, tačiau puikus. Jis aprūpins odą riebiosiomis rūgštimis, beta karotinu ir padės gyti randams ir randeliams.

Nakvišų aliejus

Jame daug gama- linoleninės rūgšties, todėl jis yra naudojamas odos pažeidimų gydymui. Ne tik gydo egzemą, tačiau padeda išsaugoti odos spalvą ir elastingumą.

Jojobos aliejus

Nuo senovės naudojamas odos drėkinimui ir puoselėjimu. Padeda išsaugoti odos drėgnumą.

Kokosų aliejus

Drėkina, maitina ir puoselėja odą. Naikina bakterijas, gydo egzemą, slopina uždegimus. Tinka odos ir plaukų priežiūrai.

Argano aliejus

Madingas, retas ir brangus. Argano medžiai auga tik Maroke. Tačiau jų yra labai nedaug. Šiame aliejuje yra labai daug vitamino E bei omega -3,-6 ir -9 riebiųjų rūgščių, kurios yra būtinos odos sveikatai.

Kaip naudoti aliejus odos priežiūrai?

Kokį aromatinį aliejų beiišsirinktumėte, visada laikykitės pagrindinių taisyklių.

Aliejus turi būti naudojamas tik praskiestas

Jeigu aromatinį aliejų norite tepti ant odos – jo reikės 2 lašelių vienam arbatiniam šaukšteliui bazinio aliejaus.

Idealia odos priežiūros priemone yra laikomi 2% aromatinių aliejų tirpalai. Tokį tirpalą paruošite įlašinę 12 lašelių aromatinio aliejaus į 30 ml bazinio aliejaus. Kasd įsitikintumėte, jog toks tirpalas jums asmeniškai nepakenks- išbandykite jį užlašinę 2 lašus ant savo dilbio odos. Dilbio oda yra tokia pat jautri kaip ir veido oda. Jeigu toje vietoje neatsirado nemalonių pojūčių, oda neparaudo, neatsirado pūslėlių, bėrimų, niežulio- galite jį naudoti ir veido priežiūrai.

Aromatinių aliejų niekada nereikia vartoti gausiai. Jie yra labai riebūs, todėl odos priežiūrai jų reikia labai mažai. Be to juos tikrai sunku nuplauti. Auksinė taisyklė- aliejaus reikia tik tiek, kiek jo telpa ant piršto galiuko.

Visada saugokite savo akis. Aromatinis aliejus neturi į jas patekti. Aromatiniai aliejai yra  labai koncentruoti ir stipriai veikiantys aliejai, todėl tepdami šiuos aliejinius tirpalus ant veido, akis geriau užmerkite. Ypač jeigu tepate juos ant raukšlelių prie akių.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *