Vestuves planuojame patys- kaip?

Vestuves planuojame patys- kaip?

ruosiames-vestuvems-patys-kaip

Jūsų dėmesiui- paprastas planas, kuris padės laiku ir be ypatingos įtampos pasiruošti savo vestuvėms. Sutikite, paskutinę minutę tikrai nenorėsite, o greičiausiai ir neturėsite laiko rūpintis bereikalingomis smulkmenomis.

Likus pusmečiui iki vestuvių

Pasitikslinkite ir galutinai pasirinkite vestuvių datą. Vieniems patinka tai daryti vasarą, kitiems rudenį. O gal būt jūs norite pasirinkti ypatingą datą ar dieną. Kad laiko pasiruošimams tikrai nepritrūktumėte- rinkitės vestuvių datą iš anksto.

Iš tikro, mandagūs šeimininkai apie tokį įvykį kaip vestuvės turėtų informuoti ne vėliau kaip prieš pusmetį. Ypač jeigu svečių laukiate iš toliau.

Likus 6 mėnesiams iki vestuvių dienos jau turėtumėte būti nusprendę kokio dydžio bus jūsų šventė, kur ją švęsite, kiek svečių pakviesite ir koks bus šventinio pokylio biudžetas. Kadangi biudžetą planuoti visada sudėtinga- protingai padarysite, jeigu papildomai prie šventei skirtų pinigų papildomai atsidėsite dar 20% numatytos sumos. Taip greičiausiai pavyks išvengti skolų ir bereikalingų išlaidų.

Pusmečio gali prireikti jeigu ruošiatės švęsti ypatingoje vietoje, rengiate ypatingai prašmatnų pokylį ar  laukiate ypatingų svečių. Bet kuriuo atveju šiuo metu jau reikia būti apsisprendusiems kokiais rūbais vilkėsite ir kaip norėsite puošti savo aplinką.

Jeigu nutarėte sulieknėti- pats metas pasitarti su specialistais ir pradėti gražintis- laikytis dietos, daryti mankštą, rūpintis savo išore.

Iki vestuvių likus 3-5 mėnesiams

Metas rimtai pradėti rūpintis švedntės detalėmis. Laikas išsiaiškinti ar jūsų numatytoji pokylio vieta jums tikrai tinka ir patinka. Kur švęsite- gamtoje, sodyboje, restorane, viešbutyje, salėje? Kiek svečių ten gali sutilpti, kiek kainuos salės nuoma? Pats metas susitikti su vadybininkais ir aptarti jums rūpimas smulkmenas.

Ką tikrai reikėtų išsiaiškinti su vadybininkais?

Kiek žmonių telpa salėje?
Kiek vidutiniškai šventė kainuotų vienam asmeniui?
Ar galima atsivežti savo alkoholinius gėrimus? Kokius alkoholinius gėrimus ir vaišes siūlo organizatoriai?Kokius maisto produktus jie siūlo? Ar yra nuolaidų ? Ar yra specialių patiekalų? Ar yra siūloma kokių nors pramogų?
Ar savininkai puošia salę? Ar jūs patys galite ją puošti? Ar vietoje yra muzikantų  arba šventės vedėjų? Paprašyti pasiklausyti jų įrašų arba peržiūrėti video medžiagą.
Kiek laiko galite naudotis patalpa? Koks yra įstaigos ir aptarnaujančio personalo darbo laikas? Ar reikalingas užstatas, kad vieta būtų rezervuota būtent jums?

Kai jau išsiaiškinsite pagrindinius klausimus, būtinai nepastebimai apsilankykite šioje vietoje- kaip svečiai. Geriausia patiems įsitikinti ar ši vieta jums tikrai tinka ir patinka. Atkreipkite dėmesį į aptarnaujantį personalą, įstaigos švarą, maisto kokybę. Peržiūrėkite atsiliepimus internete- gal būt rasite tai, kas tikrai jums netinka. Tada tikrai dar turėsite laiko susirasti kitai vieta.

Šiuo metu jau būtina pradėti rūpintis trimis pagrindiniais momentais- kas fotografuos ir filmuos jūsų vestuves? Kas praves jūsų šventę? Kas linksmins jūsų svečius?  Kas rūpinsis šventės įamžinimu?

Jeigu norite, jog jūsų vestuves įamžintų jums patikęs fotgrafas- pasistenkite su juo susisiekti asmeniškai. Pasidomėkite su šiuo žmogumi bendravusių kitų žmonių atsiliepimais. Ne visada žmonės patinka vieni kitiems. Juolab, ne visi filmuojantys ir fotografuojantys asmenys bendrauja taip, kaip to norėtumėte jūs.

Būtinai pradėkite rūpintis muzika ir programa. Kas gros? Ką gros? Kas praves ir kaip praves? Vestuvių scenarijų turėtumėte pamatyti iš anksto, bet ne paskutinę dieną.

Iki vestuvių likus 2-3 mėnesiams

Būtina išsiaiškinti kurioje vietoje tuoksitės. Tik bažnyčioje? Tik CMB ar  abiejose vietose iš karto. Apsilankykite ir išsiaiškinkite, ar jūs galite tai padaryti. Gal būt vieta jau užimta? Gal būt jums iš anksto teks puošti jungtuvių vietą. O gal reikalingos specialios investicijos apie kurias jūs nežinote?  Šiuo laikotarpiu būtina išsiaiškinti visas oficialias detales, pasirūpinti visais reikalingais dokumentais, taip pat pasitikslinti vestuvių ir jungtuvių datas. Jeigu reikia- išsiaiškinti detales su teisininkais.

Taip pat pats metas pradėti rūpintis transportu. Kas veš jaunuosius ir pulką bei svečius? Jeigu jūsų svečiais rūpinsis transporto kompanija- pasirašykite su jais sutartį, kurioje bus aptartos visos jums reikalingos detalės. Taip pat išsiaiškinkite kaip kompanija garantuoja, jog paslauga bus teikiama nepriekaištingai ir be nemalonių netikėtumų ar avarijų.

Likus dviem mėnesiams iki vestuvių jau reikia būti pasirūpinus vestuvine suknele ir aprangos detalėmis. Taip pat susitarti su kirpėjais, stilistais, vizažistais.

Būtina pradėti rūpintis savo oda, plaukais ir išore.

Likus mėnesiui iki vestuvių

Paskutinį mėnesį turite skirti dėmesį detalėms – tortui, šventės puošmenomis, suvenyrais, vestuvine puokšte, atminimo dovanėlėmis ir panašiai. Į pagalbą galite pasikviesti ir stilistus- jie padės išvengti nemalonių klaidų. Taip pat nepamirškite, jog grožį puoselėjančios procedūros reikalingos abiems- ir jaunikiui ir nuotakai. Nepamirškite suderinti laiko soliariume ar masažo salone.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *