Aprangos kodas-Black Tie

Aprangos kodas-Black Tie

black-tie-aprangos-kodas-moterims

Black Tie aprangos kodas- kas tai yra?

Black Tie yra vienas iš griežtesnių aprangos kodų. Kitaip jis dar vadinamas pusiau formaliu, smokingu. Tai apranga, kuri yra skirta iškilmingiems renginiams. Tačiau ji nėra tokia ypatingai griežta kaip visiškai formalaus stiliaus White Tie apranga. Geriausiai tokią aprangą atspindi senasis Holivudo stilius- ilgos suknelės, smokingai, daugybė blizgančių papuošalų. O ir puošiamasi taip tik esant ypatingoms progoms- vestuvėms, stambiems renginiams – kino ir muzikos industrijos premijų įteikimams,  operų premjeroms, labdaros renginiams, rimtų kompanijų organizuojamiems pokyliams.

Kaip turi atrodyti moteris?

Svarbiausia aprangos dalis – ilga, grindis siekianti ilga suknelė, kuri taip pat gali  siekti blauzdas, kulkšnis arba žemę. Jokių mini čia negali būti. Vėsiu oru jums galima dėvėti pečius pridengiantį apsiaustą, šalį arba skraistę, arba vilkėti juodą paltuką. galima pridengti apsiaustu (gali būti tiek trumpas, tiek ilgas) arba vilkėti juodą paltuką. Priklausomai nuo oro sąlygų, galima nuo šalčio prisidengti tik šaliu ar skraiste.

Kokia turėtų būti suknelės medžiaga?

Neapsiriksite pasirinukusios lengvą, grakščiai krintančią medžiagą- blizgantį šilką, taftą, siuvinėjimą karoliukais arba mezginius ( su jais reikia būti labai atsargioms ).

Kokia turi būti suknelės spalva?

Šiuo atveju moteris gali rinktis jai patinkančią suknelės spalvą. Saugiausia yra rinktis konservatyvias, laiko patikrintas spalvas- vyšninę, tamsiai mėlyną, smaragdo, juodą.

Kokius batelius autis?

Iš jūsų tikimasi, jog avėsite grakščius aukštakulnius batelius, uždara nosyte. Jie gali būti ir aksominiai.Tačiau šiuo metu leidžiama avėti ir dailiomis žėrinčiomis basutėmis.

Kokie turi būti jūsų papuošalai?

Tokiame renginyje puošiamasi ryškiais ir brangiais papuošalais. Jie turi būti konservatyvūs, gali būti netgi dramatiški. Jeigu jau drama- tai drama. Tačiau ši drama turi būti skoninga. Svarbiausia – nepersūdyti. Geriau vienas bet išskirtinis papuošalas, nei 10 neaiškių blizgučių.  Neapsiriksite pasirinkusios perlų ar deimantų vėrinėlį.

Ar galima turėti aksesuarų?

Taip, tačiau jie turi būti nedideli. Viskas ką jums leidžiama turėti- vakarinė delninukė, į kurią telpa jūsų mobilus telefonas ir lūpų dažai. Jokių didelių rankinių.

Kaip turi atrodyti vyras?

black-tie-apranga

Jūsų vyras turėtų vilkėti juodu smokingu ir juoda liemene, jeigu jis nori būti ištikimas klasikai. Tačiau šiais laikais smokingas gali būti ir tamsiai mėlynos spalvos. Aprangos kodas jį įpareigoja ryšėti juodą šilkinę  peteliškę. Tokio kostiumo kelnės šoninėje siūlėje turi viengubą atlaso juostelę.

Marškiniai turėtų būti balti ir derėti prie kostiumo. Paprastai prie smokingo derinami balti marškiniai su pakelta apykakle.  Jokių baltų kojinių- ir batai ir kojinės turi būti juodos spalvos. Jokių papuošimų. Jeigu dėvimas smokingas-ant liemens gali būti užrišta tokios pat spalvos smokingo juosta. Diržai prie smokingo nėra dėvimi. O kelnės yra prilaikomos timpomis.

Iš puošmenų- vyrui leidžiama marškinius susegti juodos ar auksinės spalvos sąsagomis ir turėti baltą nosinaitę švarko kišenėje.

Black Tie taip pat gali būti šiek tiek demokratiškesnė.

Black Tie Invited

Jeigu ant jūsų pakvietimo parašyta būtent taip, iš vyro nereikalaujama vilkėti frako. Jis gali vilkėti tamsios spalvos kostiumą ir ryšėti geros kokybės kaklaraištį.

Creative Black Tie

Šiuo atveju vyriško kostiumo ir suknelės spalvas renkatės patys. Tačiau vyriškio peteliškė turi būti ne juoda, o kitokios spalvos.Šiuo atveju yra tikimas, jog poros kostiumai turėtų būti šiek tiek kūrybiškesni ir nenuobodūs.

Black Tie Optional

Kitaip šis stilius dar gali būti vadinamas Lounge Suit / Formal (arba Black Tie Optional) . Vyra gali vilkėti kostiumą, o moterims leidžiama vilkėti ilgą suknią arba moterišką kostiumą.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *