Kaip prižiūrėti kaklo ir iškirptės odą?

Kaip prižiūrėti kaklo ir iškirptės odą?

kaip-priziureti-kakla-ir-iskirpte

Ar jums neteko susimąstyti, jog moters amžių išduoda ne jos veidas, o kaklas? Savo veidą mes puoselėjame nuo jaunų dienų, tačiau apie kaklą ir švelnią iškirptės zonos odą dažniausiai pamirštame. Rezultatas –  gausėjančios raukšlelės ir suglebusi kaklo oda.

Kaip pagelbėti savo kaklui?

Pradėkite saugoti savo odą

Nepiktnaudžiaukite soliariumais ir alkoholiu. Kaklo ir krūtinės oda nėra apsaugota riebalinio audinio sluoksniu. Todėl pernelyg ilgas buvimas saulėkaitoje pirmiausia pakenkia būtent šias kūno vietas. Oda pradeda raukšlėtis, ant jos išryškėja odos kapiliarai, o ilgainiui taip varginama ji suglemba. Dar labiau jai kenkia griežtos dietos, ypač tokios, kai reikia numesti po 15- 20 kilogramų per 30 dienų. Staigiai mažėjant riebalinio audinio sluoksniui oda tiesiog sudrimba didelėmis, sparnus primenančiomis raukšlėmis.

Jeigu lankotės soliariumuose- tepkite odą apsauginėmis ir drėkinančiomis priemonėmis. Alkoholį vartokite tik labai retai- o geriausia jo iš viso nevartokite.

Pradėkite prižiūrėti savo kaklą ir iškirptę

Lygiai taip pat kaip rūpinatės savo veidu- pradėkite rūpintis kaklu ir iškirptės oda. Geriausia tai pradėti daryti jau sulaukus 25 metų. Kaklo ir iškirptės odą prauskite ir valykite du kartus per dieną- ryte ir vakare. Geriausiai tam naudoti specialius drėkinančius gelius, losjonus ar tonikus. Esant reikalui- galima atlikti ir pylingą- tačiau piktnaudžiauti juo nereikėtų.

Odą maitinančias kaukes reikėtų naudoti bent 1 kartą per savaitę. Idealiausiai- du kartus per savaitę.

Kaip prižiūrėti kaklo odą?

Drėkinkite odą natūraliais aliejais

Mielosios, jūsų kaklas yra ypatingas, nes ant jo yra žymiai mažiau riebalinių liaukučių nei kitose odos vietose. Todėl jis yra žymiai sausesnis. Tai reiškia, jog jį privalu drėkinti. Ypač jeigu jūsų veido oda yra sausesnė. Geriausiai sausą odą sudrėkina natūralūs aliejai, kurių galite įsigyti vaistinėse.

Naudokite kremus su vitaminu B3

Vitaminas B3 yra vienintelis vitaminas, kuris padeda sustangrinti jūsų odą. Jo dedama į pačius brangiausius kaklo priežiūros kremus. Tačiau nereikia nusiminti jeigu jų neįperkate- jis taip pat įeina į veidą stangrinančių kremų sudėtį. Tiesiog nepamirškite šiuo kremu vakare sutepti ne tik veido bet ir kaklo. Kremą ant kaklo geriausia tepti nuo kaklo apačios viršun- iki žandikaulio linijos. Darykite tai kas vakarą.

Nepamirškite masažo

Jūsų kaklą puošia ne tik stangri oda. Po ja slypi stiprūs kaklo raumenys. Jeigu juos pastoviai masažuosite- stangrės ne tik oda bet ir sutvirtės  po ja esantis raumenynas. Kaip tai padaryti? Pirmiausia savo pirštu galiukus sudrėkinkite veidui skirtu aliejuku. Po to švelniai pridėkite savo plaštakas prie kaklo iš abiejų šonų. Taip kad abiejų plaštakų smiliai atsiremtų į kaklo raumenis ir  pirštais darykite švelnius ratukus. Slinkite šiais ratukais iš viršaus žemyn- po 10 kartų. Kai baigsite- trim viduriniaisiais pirštais švelniai pamasažuokite nuo raktikaulių vidurio aukštyn ir žemyn.

Palepinkite savo odą kaukėmis

Maitinanti bulvių košės kaukę iškirptei ir kaklui

Iškirptės ir kaklo odą nuostabiai atgaivins maitinanti kaukė iš bulvių košės. Ją paruošite taip:

1  arba 2 virtas bulves sutrinti iki košelės ir į ją įmaišyti 1/2 arbatinio šaukštelio glicerino, 1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus ir vieną žalią kiaušinio trynį. Viską išmaišykite ir leiskite kaukytei atvėsti iki kambario temperatūros. Kai košė atvės- ją gražiai užtepkite ant plataus binto arba marlės gabalėlio ir pridėkite prie švarios kaklo ir iškirptės odos 15-20 minučių. Po to kaukę nuplaukite šiltu vandeniu ir sutepkite odą drėkinančiu kremu.

Balinanti ir stangrinanti vaisinė kaukė su medumi kaklui ir iškirptės zonai

Švelniai valo ir stangrina odą. Geriausia jai naudoti sunokusį persiką arba abrikosą. Tačiau žiemą puikiai tiks ir tarkuotas obuolys. Vaisių reikia sutarkuoti smulkia tarka, į tarkę įspausti 1 citrinos sultis ir įmaišyti 1 valgomąjį šaukštą medaus. Šią košelę tepti ant plataus binto ar marlės gabalėlio ir dėti prie kaklo ar iškirptės. Palaikyti 15-20 minučių ir nuplauti šiltu vandeniu. Po to būtinai sutepti odą drėkinančiu kremu.

Maitinanti avižinių dribsnių kaukė kaklui ir iškirptės zonai

Kelis valgomuosius šaukštus avižinių dribsnių sumalti kavamalėje ( kad gautųsi miltai) ir praskiesti juos šiltu pienu. Turėtų gautis grietinės skystumo košelelė. Ją tepti tiesiog ant kaklo ir iškirptės zonos ir palikti 15 minučių. Po to kaukytę nuplauti šiltu vandeniu ir odą sutepti drėkinančiu kremu.

Išbandykite kaukes su kolagenu

Čia jau niekur nesidėsite- teks paploninti piniginę. Paskutinis mados klyksmas- kaklo kaukės su kolagenu, kurios žada patempti suglebusią kaklo odą per 20 minučių. Beveik visas jas reikiau užkišti už ausų, tačiau jos gali ateiti į pagalbą jeigu reikia atrodyti gražiai per vieną vakarą. Madingiausios šiuo metu- Dermask Spot Jet Neck & Chin Lift from Dr. Jart+ (Galite rasti internetiniame Sephora puslapyje ir kainuos tokia kaukytė apie $12). Gamintojai žada, jog kaklas pagrakštės, sustangrės ir pagerės jo kraujotaka.

tipsasMūsų tipsas

Kad jūsų kaklas atrodytų ilgesnis ir grakštesnis- nebijokite jo pagrimuoti. Ne visos Holivudo gražuolės gali pasigirti ilgu kaklu, tačiau beveik visos moka jį optiškai pailginti. Kad kaklas atrodytų ilgesnis ir grakštesnis- platesnį šepetėlį sutepkite neblizgančiu bronzantu ir juo švelniai  statmenais judesiais patapšnokite tuoj pat po apatinio žandikaulio linija iš abiejų kaklo šonų.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *