Kaip užrišti kaspiną ant dovanos?

Kaip užrišti kaspiną ant dovanos?
Puošnus ir garbanotas bantas

Didelis puošnus ir garbanotas bantas yra vadinamas  «Rot-rot». Jis  yra labai puošnus ir dažniausiai puošia brangias ir didelės apimties dovanas. Toks bantas bus gražiausias, jeigu dovanų juostelė gerai laikys formą. Todėl ją geriau rinktis kietoką ir blizgančią. Kokią spalvą pasirinksite- lems tik jūsų fantazija.

Žinoma, kaspiną dovanai geriausia nusipirkti ir priklijuoti prie dovanos įpakavimo- taip sutaupysite laiko. O jeigu norite šio meno  išmokti pačios? Tada pateikiame jums 2 tokio kaspino rišimo būdus.

1 dovanų kaspino rišimo būdas

kaip-uzristi-banta-1

1.Pirmiausia dovanų juostelę reikia susukti į kelis ratukus. Ratuko skersmuo ir bus jūsų būsimo kaspino skersmuo.

2.Po to šias ratuku susuktas kilpeles išlyginame ir įstrižai įkerpame iš keturių kampų- taip kaip parodyta antrame piešinėlyje.

3.Tada šią juostelę pasukame į vidų, kad įkarpos atsidurtų lygiai  viduryje. Ir lygiai per viduriuką šią sulankstytą juostelę reikia perrišti kita juostele.

4.Po to atsargiai iš vidaus kelkite į viršų kiekvieną kaspino kilpelę ir gražiai jas ištiesinkite aplink bantuko centrą. Vieną lenkite į kairę, o kitą- į priešingą pusę- kol išrtrauksite jas visas.

Pabaigai viską gražiai išlyginkite.

2 dovanų kaspino rišimo  būdas

kaip-suristi-banta2

Šis būdas yra labai panašus į pirmąjį. Tik gal šiek tiek lengvesnis.

1. Pirmiausia išsirenkame dovanų juostelę ir susukame ją į 8 ratukus. kad kaspinas išeitų tikrai gražus- ratuko skersmuoturi būti beveik lygi arba vos vos siauresnė už dovanų dėžutės plotį.

2. Tada šiuos ratukus gražiai suspauskite, kad jie būtų plokšti ir iš kraštų įkirpkite įstrižai.

3. Tada dar kartą ištiesinate ir plokščiai sudedate kilpeles, tačiau kilputės viduryje dabar turi atsidurti nukirpti kampai.

4. Tada bantuką lygiai viduryje perrišate plonu kaspinėliu. Jis nesimatys kai viskas bus užbaigta.

5. Tada bantuko dalis pakeliate iš šonų ir užspaudžiate savo rankoje.

6. Iš užspausto bantuko labai atsargiai iš vidaus traukiate po vieną kilpelę. Viena kilpelę reikia kreipti ir traukti į viršų, o kitą- žemyn, į priešingą pusę.

Taip surišti kaspiną nėra labai sunku, tačiau reikia šiek tiek pasipraktikuoti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *