Mikrobleidingas -kas? kaip?kada?

Mikrobleidingas -kas? kaip?kada?

mikrobleidingas

Regis visai neseniai įpratome prie žodžių permanentinis antakių makijažas, kai staiga atsirado kažkoks neaiškus,,mikrobleidingas“. Kas tai per daiktas ir su kuo jis valgomas ir pabandėme išsiaiškinti.

Taigi- kas yra mikrobleidingas?

Tai yra tas pats permanentinis antakių makijažas ( arba kitaip tariant antakių tatuiruotė), tik atliekamas su kitokiu instrumentu. Jeigu anksčiau antakius tatuiruodavo su specialia mašinėle- tai dabar juos tikrąja prasme gali nupiešti po plaukelį ant jūsų odos. Kitaip dar ši procedūra vadinasi antakių mikropigmentacija, antakių siuvinėjimu, eybrow embroidery, 6D antakiais.

Kuo ypatinga ši procedūra? Mikrobleidingą meistrė daro naudodamasi specialiu įrankiu, kurio pagalba odoje atliekami 2-3 mm įpjovimai, į kuriuos yra įvedamas dažas, Įpjovimo plotis yra standartinis -0.18 mm. Procedūros metu viskas daroma ranka, o ne mašinėle, todėl nėra vibracijos, ir todėl savaime aišku procedūros rezultatai yra gražesni. Tačiau vis tiek, koks bus galutinis rezultatas  50% priklauso nuo meistrės sugebėjimų ir skonio, o kitą 50% nulemia odos paruošimas prieš procedūrą ir priežiūra po jos.

Kada tikrai rekomenduojamas mikrobleidingas?

Dažniausiai moterys šios procedūros nori tik dėl to, kad nori gražiau atrodyti. Tačiau  pasirodo, jog mikrobleidingo indikacijos yra gan specifinės.

Antakių mikropigmentacijos procedūrą rekomenduojama atlikti kai yra

•Įgimta antakių asimetrija
•Antakių plaukeliai yra išplikę arba yra nesveiki
•Antakių linija nutrūksta dėl randų
•Antakių nebėra nes buvo persirgta kokia nors rimta liga

Jeigu meistrė yra patyrusi, o antakių defektas yra nedidelis- mikrobleidingas gali būti labai naudingas maskuojant šiuos defektus. Jis taip pat yra naudingas kai moteris pernelyg ilgai ir neteisingai pešiojo antakius tol, kol juos beveik išnaikino. Po gerai atliktos procedūros tokios korekcijos nuo tikrų antakių kartais beveik neįmanoma atskirti.

Ar yra būsenų, kai mikrobleidingo atlikti negalima?

Žinoma, ir jų yra gan nemažai. Mikrobleidingo negalima atlikinėti

•Nėštumo metu ir taip pat maitinant krūtimi
•Jis neatliekamas kai oda yra pernelyg jautri
•Jokiu būdu jis neatliekamas, jeigu yra kraujo krešėjimo sutrikimų- nes galima nukraujuoti
•Mikrobleidingas neatliekamas jeigu sergama odos ligomis

Mikrobleidingo technikos

mikrobleidingo-procedura

Meistrai paprastai naudoja kelias antakių mikropigmentacijos technikas. Kokias jie pasirenka – priklauso nuo kliento antakių būklės ir jo pageidavimų. Nelygu technika- skiriasi ir procedūros trukmė bei kaina.

Šešėlinis mikrobleidingas

Yra labiausiai jūsų odą tausojanti procedūra. Ji turėtų būti atliekama tik šviesiaplaukėms, kurių natūrali antakių spalva yra javų spalvos arba pilkšvo atspalvio. Ant odos piešiami tik lengvi pusšešėliai, o ne ryškios linijos. Taip daroma ir tuomet kai norima tik pakoreguoti natūralią antakių formą ir vizualiai sutankinti antakius.

Plaukelinis arba Europietiškas mikrobleidingas

Tai daug tikslių judesių reikalaujanti procedūra. Pigmentas įvedamas tiegio po oda ir piešiami atskiri plaukeliai. Tokią techniką meistrai dažniausiai renkasi tuomet kai klientė nori stipriai pakeisti antakių formą arba kai antakiuose yra išplikusių židinėlių.

Rekonstrukcija

Vienas iš sudėtingesnių mikrobleidingo būdu. Taikomas tuomet, kai bandoma atstatyti antakius po buvusios traumos ar ligos. Meistrai tiesiog piešia kiekvieną plaukelį ir stengiasi antakiams suteikti kuo daugiau natūralumo.

6D arba Rytietiška technika

Tai pati brangiausia procedūra. Jos rezultatas- antakių piešinio beveik neįmanoma atskirti nuo tikrų antakių. Plaukelius meistrė iš pradžių nupiešia. O po to yra atliekama jų korekcija- papildomai įvedant skirtingos spalvos pigmentus, keičiant įpjovimų gylį ir kampą.

Kaip vyksta ši procedūra?

Paruošiamasis etapas

Prieš numatomą procedūrą rekomenduojama  vieną savaitę pasilaikyti dietos- atsisakyti riebių, saldžių, keptų patiekalų. Taip pat negerti alkoholio ir nerūkyti. Taip daroma, kad procedūros nereikėtų atlikti ant labai riebios odos. Taip pat prieš šią procedūrą yra rekomenduojama atlikti odos pylingą- kad nuo jos būtų pašalintos suragėjusios ląstelės ir pigmentą būtų lengviau įvesti į odą.

10-15 dienų prieš numatomą mikrobleidingo procedūrą antakių negalima pešioti. Visiškai- kad antakių plaukeliai ataugtų maksimaliai ir išryškėtų natūrali antakių linija. Tai labai svarbus momentas, nuo kurio priklauso kaip gražiai pavyks sukurti naują antakių liniją.

Pati mikrobleidingo procedūra

Prieš procedūrą būtinai reikia išsiaiškinti su meistre kokios formos, kokios spalvos ir kokio pločio antakių jūs norite. Kai meistrė pieštuku nupieš antakių eskizą ant jūsų odos- paprašykite veidrodžio ir įvertinkite ar tikrai tokių antakių jūs norite. Juk labai svarbu ne tik ideali antakių linija, bet ir tai, kaip jie dera prie jūsų veido ir akių formos.

Taip pat yra labai svarbu išsiaiškinti, kokio atspalvio bus tatuiruotė. Jeigu ryžotės 6D procedūrai- išsiaiškinkite kokių atspalvių pigmentai bus naudojami.

Kai viskas jau būna išsiaiškinta, meistrė paprastai pašalina visus nereikalingus plaukelius, nuriebina odą ir vietiškai nuskausmina. Tokio skausmo kaip atliekant tatuiruotes neturėtų būti, tačiau ir malonu tikrai nebus. Procedūros metu gali jausti nedidelį deginimą arna žnaibymą- ypač tuomet, kai anestetikas jau bus nustojęs veikti.

Pati procedūra gali užtrukti nuo 1,5 iki 2 valandų, todėl jums teks apsiginkluoti kantrybe. Po procedūros visada leidžiama pasižiūrėti į veidrodį, kad įvertintumėte rezultatą. Antakiai po jos dažniausiai atrodo idealiai, tačiau gali būti vos vos patinę. Tačiau tai nereiškia, kad tai jau viskas. Sekančias 3-4 savaites teks apsiginkluoti kantrybe ir užsiimti antakių priežiūra- kad viskas gražiai sugytų.

Kaip rūpintis antakiais po procedūros?

Tuoj pat po mikrobleidingo procedūros yra rekomenduojama vaistinėje nusipirkti odą dezinfekuojančią priemonę, taip pat odos regeneraciją skatinantį kremą . Dažniausiai siūloma pirkti Bepanteną, Dekspantenolį, Pandodermą arba Vitaminį A + D tepaliuką. Jeigu norite- papildomai galite gerti vitaminus. Odą gydančiais tepalais teks tepti trumpiau nei po tatuiruotės- nes randeliai paprastai gyja greičiau.

Per pirmąsias dvi dienas po procedūros nepatartina būti saulėje, gamtoje ar užsiiminėti sporto salėje. Antakiai gali stiprokai pašlapiuoti. Daugiausia ką jūs galite padaryti- dezinfekuoti šlapiuojančią odą. Prausti odą galima jau trečią parą po atiktos procedūros. Tačiau veidą prausti rekomenduojama tik virintu vandeniu- jokiu būdu ne iš krano.

Antrą dieną ant antakių atsiranda šašeliai- jų lupti ar krapštyti negalima. Jie paprastai nukrenta per savaitę. Jeigu norite, kad jie nukrustų greičiau- paklauskite savo meistrės- kokį gydomąjį tepaliuką rekomenduoja ji. Tačiau mūsų patirtis sako, kad daugiau kaip aukščiau nurodytų tepaliukų niekas ir nerekomenduoja.

Užgiję antakiai nebeatrodo tokie gražūs ar ryškūs kaip tuoj pat po procedūros. Tai yra normalu. Neretai moterys skundžiasi, jog sugiję antakiai yra visiškai neryškūs. Laikoma norma, jog sugijus antakiams 25-30% įvesto pigmento pasišalina. Būtent todėl po 4 ar 6 savaičių yra rekomenduojama atlikti pakartotiną antakių korekciją.

Po mikrobleidingo procedūros nerekomenduojama eiti į soliariumus ar pliažą dar bent 3 savaites. Jeigu atostogaujate- lauke patartina dėvėti skrybėlaitę ar veidą dengiančią kepuraitę su snapeliu.

2-3 dienas po procedūros nerekomenduojama eiti į sauną ar baseiną. Taip pat būtina vengti bet kokių odą dirginančių priemonių- kol oda visiškai užgis, tai yra geriau ten nesilankyti bent 2-3 savaites.

Kiek ilgai laikosi šis pigmentas?

Tai yra labai įvairu. Viskas priklauso nuo to, kokie pigmentai buvo naudoti, kaip po to prižiūrite antakius. Nemažai lemia ir jūsų odos tipas. Jeigu jūsų oda yra normali- antakiai neblogai atrodo ir po vienerių metų. Tačiau jeigu jūsų oda yra riebi- pakartotinai juos koreguoti gali prireikti jau po 9 ar 11 mėnesių.

Kaip blykšta antakiai po mikrobleidingo?

Skirtingai nuo tatuiruotės, pigmento spalva nesikeičia staigiai. Juoda antakių spalva netampa mėlyna, o kaštoninė netampa oranžine. Pigmentas tiesiog išblykšta ir po metų greičiausiai niekas ir nepastebės, jog su antakiais eksperimentavote.

Kaip pašalinti mikrobleidingą?

Jeigu procedūros rezultatai jūsų netenkina, – liaudiškomis priemonėmis į antakius įvesto pigmento nepašalinsite. Nepadės nei tepimas vandenilio peroksidu, ne drėkinimas alyvuogių aliejumi. Mikrobleidingą kaip ir bet kokią tatuiruotę galite pašalinti tiktai lazeriu. Ir daryti tai reikia kuo anksčiau.

Ką dar jums reikėtų žinoti apie šią procedūrą?

Mikrobleidingas yra nuostabi procedūra, jeigu jį atlieka prityrusi meistrė. Tačiau jeigu meistrės meniniai sugebėjimai yra menki- menki bus ir rezultatai. Tai gali baigtis nemaloniais prisiminimais. Todėl visų pirma peržiūrėkite meistrės  darbų nuotraukas. Save gerbiantys meistrai jas tikrai saugo.

Reikėtų atsiminti ir tai, kad kiekvienas randas gyja skirtingai. Jeigu jūsų oda linkusi į uždegimus ar alergines reakcijas- radeliai gali gyti sunkiau, tada ir pigmentas odoje išsilaikys trumpiau. Skirsis ir rezultatas nuo to, kokio jūs tikėjotės. Kaip jūsų oda sureaguos į pigmentą negali pasakyti nei meistras, nei joks gydytojas.

Liaudiškomis priemonėmis odos gijimo taip pat labai nepaskatinsite. Vienintelė nepavojinga priemonė- žaizdelių plovimas ramunėlių nuoviru. Tačiau vėlgi neaišku- ar jis nesureaguos su naudoti pigmentu.

Po šios procedūros taip pat reikia prižiūrėti ir antakių odą, nes ji yra išploninta ir bus surandėjusi. Nepamirškite jos patepti maitinančiu kremu.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *