Mini sijonas:kas?kaip?kada?

Mini sijonas:kas?kaip?kada?

mini-sijonas-3

Šiandien ne viena save gerbianti paauglė mini sijoną laiko neatsiejama garderobo dalimi. Tačiau į madą šis sijonukas atėjo ne taip ir anksti.  Sijonai pradėjo trumpėti  prieš antrąjį pasaulinį karą. Tačiau moteriškas kojas jie apnuogino tik 6 praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Manoma, jog pirmoji mini sijonų madą įvedė britų dizainerė Meri Kuant. Atėjusi pas draugę į svečius ji pastebėjo, jog grindis draugė plauna ne pasikaičiusi ilgą sijoną, bet su trumpu sijonėliu, kuris buvo per delną virš kelių. Idėja dizainerei patiko ir jau sekančią savaitę jos parduotuvėje visi manekenai buvo papuošti mini sijonais. Ar taip buvo iš tikro niekas šiandien nepasakys, tačiau be mini sijono jauna moteris savęs beveik neįsivaizduoja.  Juolab, kad šį sijoną dėvi beveik visos šou ir mados pasaulio gražuolės.

Kaip ir kada nešioti mini sijoną?

mini-sijonai

Kaip ir visus sijonėlius, mini sijoną reikia derinti prie savo figūros tipo. Tada tikrai nenusivilsite savo pasirinkimu. Tinkamai parinktas mini sijonas tiks ir aukštaūgei ir trumpakojei. Šitoks sijonas optiškai ilgina kojas, todėl labai aukštai merginai reikės  su juo elgtis atsargiai. Svarbu ką ir kaip prie jo derinsite.

Pirmiausia, jeigu norite nešioti tokį sijonėlį – įsitikinkite, jog jūsų kojos yra pakankamai gražios, kad galėtumėte jį dėvėti. Jeigu jūsų kojytės nepriekaištingos formos ir jų oda- nepriekaištingai lygi ir glotni- mini sijonas taps puikiu jūsų draugi. Tačiau jo nereikėtų rinktis jeigu jūsų kojų venos yra išryškėjusios arba ant šlanų veši celiulitas. Šiuo atveju jūsų daromas įspūdis vasarą gali būti ne toks malonus. Tačiau žiemą kojyčių defektus galite drąsiai užmaskuoti tamprėmis ar storesnėmis 80 denų pėdkelnėmis.

Kaip rinktis mini sijoną pagal savo figūros tipą?

Pirmiausia pagalvokime apie rūbo spalvas

Šviesi sijono spalva jus optiškai artins ir stambins. Tamsi- tolins ir mažins.

Blizganti medžiaga optiškai pridės svorio. O matinė spalva- priešingai- lieknins ir mažins.

Horizontalios linijos platins klubus. Vertikalios linijos- juos plonins.

Jeigu jau įsiminėte šiuos pagrindinius dėsnius, pradėkite rinktis sijono kirpimą.

Laikrodžio formos figūra

Tokiai figūrai tiks bet kokios spalvos, bet kokios medžiagos ir kirpimo sijonėlis.

Stačiakampio arba apversto trikampio formos figūra

Tai tokia figūra, kai pečiai yra lygūs klubams arba yra už juos platesni. Kad gražiai ir proporcingai atrodytumėte, reikia grakštinti liemenį. Idealiausiai tiks platėjantys- kliošo formos sijonai. Ypač tiks saulės klošas. Taip pat tiks tiesus sijonukas su pūstu sijonėliu ant viršaus. Jums taip pat gali tikti ir A formos sijonas.

Neapsiriksite jeigu rinksitės blizgančios odos ar blizgančios odos imitacijos medžiagą. Jums taip pat tiks baltos, pieniškos ir šviesios spalvos. Jeigu norite tiesaus sijono- galite eksperimentuoti su medžiagos faktūra.

Kriaušės ir Obuolio tipo figūros

Kriaušės tipo ( siauri pečiai ir platūs klubai ) ir obuolio tipo ( pečiai, liemuo ir klubai sudaro apvalų ratuką) figūroms labiausiai tinka tiesūs sijonai. Neapsiriksite pasirinkusios tamsias matines spalvas ir lygias medžiagas. Ryškios medžiagos ir raštai prideda apimties, todėl su audinių faktūromis ir raštais eksperimentuoti reikia labai atsargiai. Jeigu jūsų klubai yra stamboki- platėjantis mini sijonukas juos dar labiau paplatins.

Su kuo nešioti mini sijonuką?

mini-sijonai-2

Čia jau tikrai apribojimų beveik nėra. Tačiau gražiausiai mini sijonas atrodys su uždara palaidine, tiks prie palaidinės su aukštu kaklu ir paprastų medvilninių marškinėlių.

Marškinius galite drąsiai rinktis tokius, kokius mėgstate- griežtus baltus, džinsinius, languotus.

Marškinėliai taip pat tiks tokie, kokie tinka ir patinka jums- raštuoti, lygūs, trumpomis ar paraitotomis rankovėmis. Mini sijonukas tiks prie sluoksniuotų marškinių, tačiau apatinį sluoksnį geriau rinktis ilgesnį.

Prie mini sijonuko idealiai tiks dryžuoti- jūreiviški marškinėliai ar megztukai.

Prie jo taip pat derės grubaus megzimo megztukai, trumpi liemenį siekiantys švarkeliai. Viskas priklauso nuo jūsų kuriamo įvaizdžio.

Palaidinės su aukštu kaklu- patiks kuriančioms vintage įvaizdį ir mėgstančioms 7 dešimtmečio madą.

Nėriniai- su jais reikėtų būti atsargesnėms. Virš nėriniuotos palaidinės neblogai žiūrėsis stambios faktūros susagstomas megzginis arba didokas oversized švarkas. Šiuo atveju svarbu nepersūdyti.

Kokie viršutiniai rūbai tiks prie mini sijonai?

Su mini sijonais gerai derės:

Ilga šilta striukė- tiks kasdienai.
Ilgas paltas arba paltas kokonas.
Dirbtinio kailio gauruoti kailiniai.
Kailinė liemenė- tačiau ją reikia derinti prie aprangos stiliaus.
Odinė striukė- ypač jeigu sijonas iš odos arba zomšo.
Džinsinė striukė arba kimono stiliaus striukė.
Puikiai derės tiesus karinio tipo arba trench lietpaltis, taip pat frakas arba didoka bomber tipo striukė.

Kokius batelius geriausia nešioti su mini sijonu?

Viskas priklauso nuo jūsų rūbo stiliaus. Tačiau prie mini sijono dera ir sportiniai bateliai ir laiveliai ir grubūs kariški batai. Svarbu nepersūdyti ir laikytis saiko.

Prie mini sijonėlio nelabai tiks juodi blauzdų vidurį siekiantys batai su juodomis raštuotomis kojinėmis. Toks derinys yra gana pavojingas, nes vyrams sukelia labai aiškias mintis.

Keli patarimai žemaūgėms

Nedidelio ūgio grakščioms merginoms mini sijonuką reiktų rinktis labai kruopščiai.

Joms labiau tiks sijonėlis, kuris yra ant liemens o ne ant klubų. Taip jūsų kojos atrodys žymiai ilgesnės.
Jums taip pat nereikėtų rinktis plačių horizontalių raštų- jie jus dar labiau pažemins.

Jeigu ant liemens juositės platų diržą su masyvia sagtimi- jis sudarkys jūsų figūrą.Todėl tokio diržo geriau nesijuosti.
Jeigu norite atrodyti aukštėlesnė- sijonukas turėtų būti siauresnis ties klubais. Jūsų ūgį taip pat padidins vertikalus per sijono vidurį einantis užtrauktukas arba įstriža sijono siūlė.

Ūgio pridės ir A silueto sijonas, taip pat vertikalių sagų eilutė.

Smulkutei merginai taip pat atsargiai reikia rinktis batelius- jie turėtų būti kojų spalvos arba bent jau su jomis nekontrastuoti.
Jeigu renkatės platėjantį sijoną arba sijono viršus yra papūstas – prie jo geriau derinti batelius ant platformos arba aukštakulnius.
Palaidines jums geriau nešioti sukištas į sijonėlį. Jeigu virš sijono velkatės megztinį- geriausiai rinkitės trumpesnį, arba liemenį pabrėžkite plonu dirželiu. Jeigu norite derinti ilgoką megztinį- tai jo priekį sukiškite į sijonuką, o nugara gali būti nešiojama įprastai.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *