Naujametiniai fejerverkai:kaip apsaugoti savo augintinius?

Naujametiniai fejerverkai:kaip apsaugoti savo augintinius?

fejerverkai-ir-jusu-augintiniai

Naujametiniai fejerverkai patinka suaugusiems ir vaikams. Tačiau jūsų augintiniai jų tikrai nemėgsta. Ir taip yra todėl, jog jie girdi labai stiprius garsus ir dar mato labai ryškias šviesas. Bet kuris gyvūnas išsigąsta stipraus garso ir stiprios šviesos. Ir jam visiškai nesvarbu kokia proga tai vyksta.

Kad Naujųjų Metų naktis jūsų augintinius traumuotų kuo mažiau, jūs turėtumėte tuo iš anksto pasirūpinti.

Taigi, ką galite padaryti jūs?

Pasitarkite su veterinarais

Jeigu gyvenate miesto centre, o jūsų gyvūnas yra labai jautrus- veterinaras gali paskirti jam raminančių vaistų. Šiai dienai taip pat yra specialių kvapiųjų priemonių su feromonais, kurios gyvūnus veikia raminančiai. Jas reikia supilti į kvapų skleidimui skirtus indelius. Stiprių garsų išsigąsta ne tik katės ir šunys- jų bijo ir graužikai- triušiai, jūrų kiaulytės, šinšilos, žiurkėnai.

Pasirūpinkite saugiu guoliu

Jeigu jūsų gyvūnas naktį leidžia lauke- šią naktį juo reikėtų pasirūpinti. Jo gardelį ar būdą uždengti nuo šviesos. Paprasčiausiai tai padarysite tiesiog užmesdami ant jo storoką antklodę ar medžiagos gabalą. Tik įsitikinkite, kad jūsų augintiniam yra palikta anga, per kurią gali patekti oras. Pravartu taip pat papildomai į jo guolį pridėti šiaudų ar ko nors minkšto.

Nuraminkite gyvūną ir pasirūpinkite jo saugumu

Iš vakaro savo šunį gerai pavedžiokite- kad jis tiesiog išsidūktų. Būtinai uždarykite visus langus ir duris, kad išsigandusi katytė neiššoktų laukan.

Jeigu jūsų gyvūnėlis išgirdęs fejerverkus slepiasi už sofos ar lenda į sandėliuką- netrukdykite jam. Tegul ten jis ir būna kol triukšmas nenurims. Kai kurie veterinarai pataria įjungti televizorių ar jam pažįstamą muziką. Pažįstami gyvūnui garsai taip pat veikia raminančiai.

Jeigu gyvūnas labai išsigandęs- paimkite jį ant rankų ir priglauskite prie savęs. Tačiau nepersistenkite, kad jis dar labiau neišsigąstų.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *