Ryžių ir vištienos dieta su obuoliais

Ryžių ir vištienos dieta su obuoliais

ryziu-ir-vistienos-dieta-su-obuoliais

Tai gana griežta, tačiau veiksminga dieta. Ryžių ir vištienos dietos laikytis nėra labai sunku. Ji susideda iš 3 pakopų. Kiekvienos pakopos metu valgomas tik vienas maisto produktas visą dieną.

Klasikinis dietos variantas

Šis dietos variantas yra labiausiai paplitęs. Dietos yra laikomasi 9 dienas ir kas tris dienas keičiasi valgomas maistas.

  • Pirmąsias tris dienas valgomi ryžiai
  • Po to dar tris dienas valgoma vištiena
  • Tris paskutiniąsias dienas yra valgomi obuoliai

Laikantis tokio mitybos plano per 9 dienas galima tikėtis numesti nuo 5 iki 9 nereikalingų kilogramų svorio. Jeigu jūsų svoris beveik normalus- greičiausiai labai daug nenumesite, todėl šios dietos geriau nesirinkti, – nes išvargsite.

Kai kas mėgsta supaprastintą šios dietos variantą- kai vieną dieną valgomi tik ryžiai, kitą dieną valgoma tiki vištiena, o trečią dieną valgomi tik obuoliai. Tai irgi veikia, ir lengviau pakeliama.

Ką jums reikia žinoti, jei nutarėte laikytis šios dietos?

Šis svorio metimo būdas yra tikrai gan varginantis, todėl netiks sergantiems lėtinėmis ligomis. Jokiu būdu šios dietos negali laikytis sergantieji inkstų ir virškinamojo trakto susirgimams.

Prieš laikantis šios dietos reikėtų vartoti vitaminus, nes ši dieta yra tikra sukrėtimas jūsų organizmui.

Dietos nereikėtų laikytis iš karto- kelias dienas prieš tai geriau valgyti tik sriubas ar vartoti tik pieno produktus- kad jūsų organizmas patiršų mažiau streso.

Kadangi ši dieta yra labai griežta, svoris krenta tikrai greitai, tačiau nustojus jos laikytis numesti kilogramai gali taip pat greitai ir  sugrįžti.

Iš dietos reikia išeiti palaipsniui. Negalima iš karto pradėti valgyti kaip įprastai.

Kadangi svoris dietos metu kris tikrai greitai- teks pasirūpinti savo odos būklę- nepamiršti naudoti odą stangrinančių kremų.

Visą dietos laikymosi laikotarpį nerekomenduojama sunkiai fiziškai dirbti arba sportuoti, nes jėgų ši dieta nepriduoda. Visa jūsų mankšta turėtų  būti tik trumpi pasivaikščiojimai.

Jeigu jausitės labai blogai, per dieną jums leidžiama atgauti jėgas suvalgant nuo 1 iki 3 arbatinių šaukštelių gero medaus.

Tomis dienomis kai valgote ryžius, būtina sekti kiek geriate skysčių. Per dieną yra būtina išgerti ne mažiau kaip 2 litrus vandens ar kitų skysčių.

Pakartotinai šios dietos galima laikytis ne anksčiau kaip po 4 mėnesių.

Kaip rinktis produktus šiai dietai?
Ryžiai

Nors ryžiai ir nėra brangūs, tačiau šiai dietai geriau rinktis ne pačius pigiausius ryžius, o paieiškoti nešlifuotų rudųjų arba laukinių ryžių. Juose yra daugiau mikroelementų ir naudingųjų medžiagų. Taip pat šiai dietai netiks per kelias minutes paruošiami ryžiai, nes jie jau buvo prieš tai apdoroti garais, todėl naudingųjų medžiagų kiekis šiuose ryžiuose nebus labai didelis. O maitintis jais jūs turėsite tris dienas iš eilės.

Vištiena

Geriausia žinoma rinktis vištos krūtinėlę, tačiau galite valgyti ir kitokią vištieną. Svarbiausia, kad ji būtų be odelės ir be riebalų. Dietos planas rekomenduoja valgyti virtą vištieną- o kokį jos gabalėlį jūs suvalgysite- tikrai nieko nepakeis. Juk vištieną yra gan lengvai virškinama.

Obuoliai

Obuolius reikėtų rinktis lietuviškus, geriau iš savo sodo. Kuo natūralesnėmis sąlygomis išaugę jūsų obuoliai, – tuo mažiau chemikalų jūs prisivalgysite.  Jeigu obuolius pirksite- stenkitės pirkti kuo mažiau blizgančius. Blizgančią tarsi nulakuotą obuolių odelę geriau nulupti- juk jūs nežinote nei kuo tą odelę supurškė, nei kuo ją įtrynė. Ir dar vienas pastebėjimas- obuolyje esantis kirminėlis tik įrodo, jog obels niekas nepurškė jokiais chemikalais.

Kai laikotės šios dietos, obuolius galite valgyti ir virtus ir keptus. Tačiau jei turi būti be cukraus. Juos galima apibarstyti cinamonu.

Rūgštūs obuoliai visiškai netiks, jeigu jūsų skrandžio rūgštingumas yra padidėjęs.

Kaip laikytis ryžių ir vištienos dietos su obuoliais?

Visą dietos laikymosi laikotarpį jums būtina gerti pakankamai skysčių. Dieta yra griežta, svoris krenta gretai, todėl inkstai tikrai dirbs sunkiau nei įprastai.  Rekomenduojama per dieną išgerti nuo 2 iki 2.5 litro skysčių. Jums leidžiama gerti žaliąją  arbatą ir kavą, tačiau jos turi būti nesaldintos. Juodosios arbatos reikėtų gerti kuo mažiau. Jeigu labai trūksta jėgų- per dieną jums leidžiama suvalgyti iki 3 arbatinių šaukštelių medaus.

Griežtai draudžiama vartoti bet kokius riebalus- aliejų ar sviestą bei druską ir cukrų.

Ryžių dienos

Pirmąsias tris dienas reikia valgyti tik ryžius. Geriausiai rinktis ruduosius, juoduosius arba laukinius ryžius. Per visą dieną jums galima suvalgyti 1 stiklinę ryžių kruopų ( čia suprantama kaip 1 stiklinė sausų dar nemirkytų ir nevirtų  ryžių kruopų).

Ryžius reikia ruošti taip

Iš vakaro 1 stiklinę sausų ryžių nuplauti ir užpilti šaltu vandeniu nakčiai. Iš ryto šiuos mirkytus ryžius išvirti. Kruopas virinti 15 minučių po to kai užvirs vanduo. Šį ryžių kiekį padalinti į 4-5 porcijas ir juos valgyti per visą dieną. Jeigu labai neskanu – galima pagardinti 1-2 lašeliais gero sojos padažo.

Vištienos dienos

4, 5 ir 6 dienomis reikia valgyti virtą vištieną. Vištiena turi būti virta, tačiau per dieną galima suvalgyti ir nedidelį gabalėlį ant grotelių keptos vištienos. Per vieną dieną galima suvalgyti iki 1,2 kilogramo vištienos file.

Kaip ruošti vištieną?

Nuo vištienos pašalinti odelę, taukus ir plėveles. Vištieną reikia virti be druskos- iki išvirs. Tada visą jos kiekį padalinti į 4-5 dalis ir per visą dieną valgyti tik vištieną.

Jeigu norite vištieną kepti- padėkite ją ant grotelių, po grotelėmis padėkite lėkštelę taukams nutekėti. Vištieną kepti 20 minučių vidutinio karštumo orkaitėje (180-200 C).

Obuolių dienos

Obuolių dienos yra 7,8 ir 9 dietos dienos. Jums galima valgyti šviežius arba keptus obuolius. Per dieną jums reikėtų suvalgyti mažiausiai 800 g obuolių. Tačiau galima jų suvalgyti ir iki 1,5 kilogramo.

Kaip kepti obuolius?

Obuolius nuplauti. Kiekvieną obuolį įdėti į foliją, apibarstyti jį cinamonu ir foliją apvynioti aplink obuolį. Kepti obuolius vidutinio karštumo orkaitėje (190C) 35-40 minučių.

Jeigu obuolių cinamonu nebarstysite- galite juos tiesiog dėti ant skardelės ir 40 minučių pašauti į vidutinio karštumo orkaitę.

Iškeptus obuolius perpjauti pusiau ir galima aplieti 1 šaukšteliu medaus- jeigu labai trūksta jėgų. Tačiau labai piktnaudžiauti juo nereikėtų.

Kiti šios dietos variantai
Kefyro ir vištienos dieta su obuoliais

Savo veiksmingumu nenusileidžia pirmajam variantui. Tik vietoje ryžių- tris dienas geriamas tik kefyras.

3 dienas geriama 1-2 litrai kefyro per visą dieną.
3 dienas valgoma po 1.5 kilogramo obuolių per dieną.
3 dienas valgoma po 1.2 kilogramo vištienos.

Druskos ir cukraus vartoti negalima. Vištieną galima valgyti tik virtą vandenyje arba garuose.

Obuolių, kefyro, vištienos ir vyno dieta

Dietos trukmė -12 dienų.

3 dienas geriamas kefyras.
3 dienas valgomi obuoliai.
3 dienas valgoma vištiena.
3 dienas geriamas vynas ir valgomas geltonasis sūris. Per dieną galima išgerti daugiausia 300 ml baltojo arba raudonojo sausojo vyno ir suvalgyti iki 150-200 g geltonojo sūrio.
Tačiau ši dieta tinka tik sveikiems ir nuo alkoholio nepriklausomiems asmenims.

Kefyro ir ryžių dieta su vištiena ir obuoliais

3 dienas valgomi ryžiai ir geriamas kefyras. Tačiau ryžių per dieną galima suvartoti tik 100 gramų, o kefyro galite gerti kiek tik norite.
3 dienas vėl geriamas kefyras ir valgoma iki 100 g vištienos per dieną.
3 dienas – kefyras ir obuoliai- be jokių apribojimų.

Kefyro, vištienos, obuolių ir sūrio dieta

3 dienas geriamas kefyras.
3 dienas valgomi obuoliai
3 dienas valgoma vištiena
Vietoje pagrindinio dienos produkto – 200-300 g vištienos ar obuolių galima keisti 50 g sūrio.

Ko tikėtis iš šios dietos?

Laikantis šios dietos galite netekti nuo 4 iki 9 kilogramų. Tačiau dietos laikytis gali būti sunku, jeigu jūsų skrandis yra jautrus ir valgysite rūgščius obuolius. Pagal atsiliepimus- svoris po šios dietos negrįžta, jeigu po to nepiktnaudžiausite saldžiais kepiniais.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *