Sijonas gode: kas?kaip?kada?

Sijonas gode: kas?kaip?kada?

gode-sijonai

Ko gero tai vienintelis sijono kirpimas, kuris skaičiuoja ne dešimtmečius, o ko gero ir šimtmečius. Gode kirpimo sijonus nešiojo mūsų močiutės, po to juos savaip perdarė mūsų mamos, o ir dabar -šis sijonas vienas iš pagrindinių ginklų maskuojant nelabai idealias formas.

Sijono fasonas skamba labai keistai. Tačiau jis atspindi šio kirpimo formą. Žodis ,,gode“ yra kilę iš prancūzų kalbos ir yra verčiamas kaip taurelė, vazelė ar  taurė. Iš tiesų – šio sijono forma primena apverstą grakščią  vazelę – viršuje jis siauras, o apačioje išplatėja.

Iš esmės sijono kirpimas gan sudėtingas, tačiau tokį sijoną galima siūti ir iškilmingam vakarui, ir  kasdieniniam darbui. Su tokiu sijonu moteris visada išlieka moteriška, gundanti ir šiek tiek paslaptinga.

Kuo ypatingas šis sijono kirpimas?

gode-sijonas

Tai toks kirpimas, kai sijono viršus yra siauras, tiesus ir prigludęs prie liemens ir klubų. O sijono apačia yra išplatėjusi, dėl jame esančių įsiuvų, kurios ir suteikia šiai sijono formai koketiškumo. Eisena su tokiu sijonėliu atrodo nepalyginamai grakštesnė.  Šį sijoną išpopuliarino 60 metų superžvaigždė Bridžit Bardo. Garsioji aktorė mėgo mini sijonus, tačiau šį sijoną ji taip pat dėvėjo ir derino jį su 3/4 rankoves turinčiais džemperiais.

Koks gode sijono ilgis yra gražiausias?

Gode sijonas dažniausiai yra vidutinio ilgio- tai yra siekia blauzdų vidurį arba kelius. Kuo ilgesnis sijonas- tuo grakštesnė atrodys moters figūra. Jis yra nepamainomas vestuvinei suknelei.

Kiek įsiuvų turi šis sijonas?

Klasikiniam gode sijonui yra būdingos 6 arba 8 įsiuvos. Taip pat yra ir spiralinis gode, kuris liaudyje yra vadinamas tiesiog,, varpeliu“. Jo įsiuvos yra ne trikampės o apvalios. Vienos taisyklės- kiek įsiuvų turi būti šiame sijone nėra. Gode sijonas gali turėti nuo trijų iki 10 ir daugiau įsiuvų. Nelygu dizanerio poreikiai ir fantazija. Tai idealiai figūros trūkumus paslepiantis sijonas.

gode-sijonas-apvalutems

Standartiniu yra laikomas gode sijonas su 6 arba 8 įsiuvomis. Tokia kirpimo forma tinka proporcingai figūrai, kuri neturi ypatingų trūkumu. Šis sijonas taip pat labai tiks jeigu jūsų klubai yra stamboki ir esate linkusi apvalėti. Jis suteiks pusiausvyros jūsų figūrai ir aprangai, nes nukreips dėmesį nuo pernelyg plačių klubų.

Šio sijono įsiuvai gali būti skirtingi- simetriški ir asimetriški. Jų spalva ir forma taip pat gali būti iš skirtingos medžiagos. Taigi- juo galima ir išryškinti tai ką norite paryškinti, ir paslėpti tai ką norite paslėpti. Tačiau parduotuvėje idealiai jūsų figūrai pritaikyto gode sijono nerasite. Jį reikėtų siūtis asmeniškai- atsižvelgiant į savo figūros ypatumus. Būtent kiekvieno įsiuvo ilgis ir forma čia gali ateiti į pagalbą. Viena taisyklė visgi galioja ir čia. Gode sijono įsiuvas turėtų prasidedėti 5-7 cm žemiau nei labiausiai išsikišusi jūsų figūros dalis. Taip šis sijonas jums tiks idealiai.

Daug nulems ir įsiuvų kiekis. Apvalutei figūrai padės sijonas, kuriame yra nelyginis įsiuvų skačius. Tada šonuose sijonas įsiuvų neturės ir dėl to figūra atrodys grakštesnė. Jeigu rinksitės lyginį įsiuvų skaičių- klubus optiškai padidinsite.

Ką nešioti prie šio sijono?

Prie šio sijono labiausiai tiks prie kūno prigludusios palaidinės ir megztukai.

Kam netiks šis sijono kirpimas?

ilgas-gode-sijonas

Sijonas tinka beveik visoms, tačiau ypatingą dėmesį reikia atkreipti į jo ilgį. Tradicinis gode kirpimo sijonas siekia blauzdas ir yra sukurtas taip, kad žvilgsnis sektų būtent ten, kur sijonas išplatėja. Taigi, jeigu jūsų blauzdos yra tikrai storos-  jo ilgis turėtų būti derinamas pagal jas. Nes būtent į blauzdas ir kryps žvilgsnis dėvint tokį sijoną. Jeigu abejojate savo blauzdų patrauklumu- pasitarkite su išmanančiu žmogumi ar šis sijonas tikrai jums tiks. O gal būt tereiks atitaikyti jo ilgį?

Kokios medžiagos labiausiai tiktų šiam sijonui?

trumpas-gode-sijonas

Viskas priklauso nuo to, kokį rūbą jūs renkatės. Dalykiniam kostiumėliui tiks ramių spalvų vilnoniai audiniai, prie kurių galite derinti lengvą palaidinę ir tiesų megztuką ar švarkelį. Jeigu norite sukurti romantišką įvaizdį- tiks lengvas ir plazdantis šilkelis. Sunkus šilkas ir tafta tiks vakarinei suknelei.

Kokie bateliai tiks prie šio sijono?

Gražiausiai gode kirpimo sijonai žiūrisi su aukštakulniais. Taip moteriška kojytė atrodo ilgesnė ir grakštesnė. Ypač aukštakulniai  bateliai tiks, jeigu jūsų kojytės yra  trumpokos.

vestuvines-gode-sukneles

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *