Šio nagų lako vartoti nereikėtų

Šio nagų lako vartoti nereikėtų- jeigu nenorite sustorėti

kenksmingas-nagu-lakas

Mielosios- manikiūras seniai tapo neatsiejama tvarkingos moters įvaizdžio dalimi. Kiekvienas save gerbiantis madų žurnalas pamini naujausias nagų lakavimo tendencijas, naujas madingas spalvas ir dar daug gražių dalykų.

Tačiau yra tokių gudruolių, kurios pradėjo domėtis- ar visada sveika lakuoti nagus šiais siūlomais deriniais. Viena nežinoma narsuolė net išdrįso paklausti- ar nuo nagų lako nestorėjama? Ir ką gi jūs manote? Pasirodo, jog nagų lakai taip pat gali skatinti ir nutukimą. lakuojant nagus kai kurių firmų nagų lakais, yra daroma žala jūsų endokrininei sistemai- tokiems svarbiems organams kaip skydliaukė, o gal būt ir kasa. O kai yra pakenkiami šie organai- gresia nutukimas ir kitokie labai nemalonūs ir nepagydomi dalykai.

JAV Duke universiteto mokslininkai šiandien jau atvirai kalba apie kai kurių kosmetikos pramonėje naudojamų medžiagų žalą jūsų sveikatai. O kadangi kosmetika naudojasi dažniausiai moterys- jos ir tampa šios kosmetikos aukomis.

Mokslininkai kalba apie nagų lako komponentą ТРНР- arba  trifenilfosfatą. Tai medžiaga, kurios yra beveik pusėje visame pasaulyje naudojamų nagų lakų. Jis taip pat naudojamas gesintuvų putų gamyboje, jo yra plastmasėse ir balduose. Šiai dienai vien tik JAV yra išleidžiama apie 1500 nagų priežiūros produktų. Pusėje iš jų yra TPHP.

Trifenilfosfatas (TPHP) yra įtrauktas į endokrininei sistemai kenkiančių medžiagų sąrašą. Nagų lako su šia priemone nereikėtų naudoti jeigu jūs jau esate nepatenkintos savo svoriu. Nes jau yra įtariama, jog ši medžiaga gali skatinti svorio augimą ir nutukimą.

Duke Universiteto mokslininkai siūlo pasitikrinti savo mėgstamo nagų lako sudėtį, jeigu jus pastoviai vargina svorio problemos ir neįsivaizduojate savo gyvenimo be lakuotų nagučių.

Jie netgi pateikia visą sąrašą nagų lako rūšių, kuriose tikrai yra TPHP

Kokios nagų lako rūšys yra pavojingos jūsų sveikatai?

Šiuose nagų lakuose tikrai yra naudojamas TPHP:

Sally Hansen
Essie
OPI
Revlon
Milani
Wet N Wild
Spa Ritual
Orly
the Balm
Nuance by Salma Hayek
Maybelline
Beauty Without Cruelty

Dalis jų yra parduodama ir Lietuvoje. Beje už nemenką kainą. Be trifenilnitrato nagų lakuose taip pat yra ir kitų kenksmingų sveikatai medžiagų. Ypač kenksmingas yra trijų komponentų derinys – tai DBP, toluenas ir formaldehidas. Pastoviai vartojant kosmetiką su šiomis trimis medžiagomis gali išsivystyti ir vėžys.

Dar vienas piktybinis chemikalas yra triklozanas. Jo yra dedama į šampūnus ir muilus bei dantų pastas. Ypač dažnai jis dedamas į dezinfekuojančius muilus. Tai medžiaga, kuri tiesiogiai sukelia skydliaukės pakenkimus.

Būkite labai atsargios pirkdamos kosmetikos priemones ir visada žiūrėkite į jų sudėtį. Nerizikuokite savo sveikata ir nepirkite neaiškios kinietiškos kosmetikos,- nes joje ne visada sudėtis atitinka tai, kas yra parašyta ant etiketės.

Būkite gražios ir sveikos- Visada!

Jeigu manai, jog šis straipsnis yra naudingas- nepamiršk juo pasidalinti su drauge
Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *