Stiprūs ir gražūs nagai- tikrai įmanoma

Stiprūs ir gražūs nagai- tikrai įmanoma

stiprus-ir-grazus-nagai-tikrai-imanoma

Mūsų rankos- neatsiejama įvaizdžio dalis. Todėl manikiūras yra tapęs ne vienos moters gyvenimo dalimi. Tačiau ši procedūra taip pat gali pakenkti nagams. O žiemą ir rudenį nagai ypač kenčia- nes mažokai gauname saulės spindulių o ir vitaminais taip pat nepiktnaudžiaujame.

Šios naminės priemonės padės atgauti nagų grožį ir tvirtumą, net jeigu jie yra ir stipriai pakenkti.

Nagų kaukės su vitaminais A ir E

Pačios paprasčiausios. Į nagų plokšteles įtrinkite  vitaminų A ir E kapsules. Jų galite įsigyti vaistinėje. Geriausia tai daryti kas vakarą.

Vonelės su jūros druska lūžinėjantiems nagams

Jums reikės pasišildyti 1 stiklinę vandens ir joje ištirpinti po 1 arbatinį šaukštelį sodos, jūros druskos ir bet kokio šampūno. Jeigu mėgstate- ten pat galite įlašinti ir 1-2 lašelius mėgiamo aromatinio aliejaus – rozmarino, kadagių, citrinos, levandos- kokio tik patinka. Mirkykite nagučius šioje vonelėje po 15-20 minučių. Kad vanduo išliktų šiltas- nepamirškite į jį vis įpilti šilto vandens.

Tokią nagų vonelę su jūros druska galite daryti kad ir kiekvieną dieną.

Nagučius sustiprinsite ir tik su jūros druska. Tam tereikia imti 1 valgomąjį šaukštą druskos 500 ml šilto vandens. Tokią procedūrą geriausia daryti 10 dienų iš eilės.

Po nagų vonelės rankas reikėtų nusausinti ir ištrinti riebiu kremu.

Citrinos sultys nagų stiprinimui

Laiko patikrintas būdas suteikti nagams blizgesio. Taip taip pat lengviau susitvarkysite su neklusniomis nagų odelėmis.

Pats paprasčiausias būdas- perpjauti citriną pusiau ir į ją tiesiog sukišti pirštų galiukus. Taip juos laikyti apie 10 minučių. Po to citrinos puseles suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą. Šią citriną nagų stiprinimui dar galite naudoti visą savaitę. Šitaip nagus stiprinti galite kas antrą dieną apie 14 dienų. Jeigu citrina labai graužia, galite nagų stiprinimui naudoti citrinos sulčių kaukytes.

Citrinos sultis galite paruošti ir kitaip

1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių sumaišykite su keliais žiupsneliais jūros arba paprastos stambesnės  druskos. Gerai viską išmaišykite ir švelniai šepetėliu užtepkite ant nagų. Palaikykite šią kaukytę ant nagų bent 15–20 minučių, o po to ją  nuplaukite.

Maitinanti kokoso aliejaus ir citrinos sulčių vonelė nagams

1 valgomąjį šaukštą kokosų aliejaus ištirpinkite karšto vandens vonelėje, įlašinkite ten pat kelis lašus vitamino A, ir įpilkite įpilkite 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių. Šiuo aliejumi gerai įtrinkite nagus ir palikite 10–15 minučių. Po to  rankas ir nagus nuplaukite vėsiu vandeniu ir ištrinkite kremu.

Rūgščių uogų kaukytės

Darys tą patį ką daro citrinos sultys- privers nagučius sublizgėti ir padės suvaldyti įkyrias odeles. Rūgščias uogas ( bruknes, spanguoles, serbentus) sutrinkite ir šia košele sutepkite nagus. kaukytę Kaukytę laikykite  10–20 minučių. Po to viską  nuplaukite vandeniu ir rankeles sutepkite riebiu kremu.

Alyvuogių aliejus gražiems nagams

Palepinkite savo nagučius vakare. Pašildykite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir sumaišykite jį su1 arbatiniu šaukšteliu citrinos sulčių. Šiuo aliejuku gerai ištrinkite nagučius, o po to užsimaukite medvilnines pirštinesir eikite su jomis miegoti.

Jeigu pirštinių nemėgstate, alyvuogių aliejų galite maišyti ir su medumi,- taip pamaitinsite ne tik nagučius bet ir rankų odą.

Alyvuogių aliejaus ir medaus kaukė rankoms

Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejus ir 2 valgomuosius šaukštus medaus ir viską pašildykite karšto vandens vonelėje. Kai medus ištirps, ten pat įmuškite ir 1 kiaušinį. Viską gerai išmaišykite ir pamerkite rankas į šią vonelę 10–15 minučių. Po procedūros rankas nuplaukite vandeniuir ištrinkite kremu.

Želatinos vonelės nagų stiprinimui

Tinka silpniems ir lūžinėjantiems nagams.

Karšto vandens stiklinėje  ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą želatinos ir palaukite, kol ji išbrinks ir atvės. Į atvėsusią želatiną pamerkite nagučius ir mirkykite juos 10–15 minučių. Tokią želatinos vonelę galite atlikti 2-3  kartus per savaitę.

Nagų kaukės su bičių vašku

Bičių vaškas taip pat nuo seno žinoma priemonė padedanti sustiprinti nagučius. Be to jis labai maloniai kvepia.

Kaukytę iš vaško reikia ruošti taip. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite 4 g bičių vaško (1 arbatinį šaukštelį)  ir sumaišykite jį su 1 arbatiniu šaukšteliu su persikų aliejumaus- kol gausite vientisą košytę. Tepkite ją kas vakarą ant nagučių ir palikite po 30–40 minučių. Po to kaukę nuplaukite ir ištrinkite nusausintas rankas kremu.

Nagučius sutvirtinsite ir mirkydamos juos pašildyto vaško vonelėje. Tai daroma labai paprastai -vaškas ištirpinamas šilto vandens vonelėje jį reikia įmerkti nagus. Po to juos reikia ištraukti ir iš karto merkti į šaltą vandenį. Ant tokio sukietėjusio vaško mautis medvilnines pirštinaites ir miegokite su jomis visą naktį. Ryte vašką nuvalykiteir nagučius sutepkite paprastu aliejumi.

Raudonosios paprikos kaukė nagų stiprinimui

Yra veiksminga, tačiau dirginanti, todėl tokią kaukę galima naudoti tik 1 kartą per mėnesį. Pusę arbatinio šaukštelio  aitriosios raudonosios paprikos miltelių sumaišykite su 10 lašelių virinto vandens ir 1 arbatiniu šaukšteliu riebaus rankų kremo- kol gausite košelę. Leiskite kaukytei atvėsti ir ja   ištepkite nagus. Po 15–20 minučių ją reikia nuplauti ir ištrinti rankas kremu.

Česnakinis nagų lakas tvirtesniems nagams

Jį pasiruošite visai paprastai. Jums reikės  1-2 šviežio česnako skiltelių ir permatomo nagų lako. Česnaką supjaustykite labai smulkiai arba tiesiog išspauskite per spaudyklę. Suberkite jį į nagų laką ir palikte 7-10 dienų. Toks nagų lakas sutvirtina nagus.

Ką jūs dar galite padaryti, kad jūsų nagai būtų gražesni?

Įpraskite saugoti savo rankas ir nagus nuo buityje pasitaikančių chemikalų. Užsimaukite pirštine kai dirbate namų ruošos darbus.

Po darbų, o ypač vakare- pasitepkite rankas maitinančiu kremu.

Prieš miegą  gerai sutepti nagus ir nagų guolius pačiu paprasčiausiu aliejumi.

Vėsesniu metų laiku įpraskite sudrėkinti rankas maitinančiu kremu.

Nepamirškite taisyklingai maitintis. Nagų grožiui reikalinga vartoti pakankamai geležies, kalcio, vitaminų A,E ir D.

Manikiūrą reikėtų  darytis  1 kartą per savaitę ir geriau ne salone o pačioms- kad neužsikrėstumėte nagų grybeliu ir kitomis ligomis.

Nagams prižiūrėti rinkites neagresyvias nagų priemones- stenkitės nenaudoti nagų valiuklių su acetonu.

Nagams prižiūrėti pirkite kokybiškas manikiūro priemones ir niekam jų neskolinkite- kaip ir dantų šepetuko ar plaukų šepečio.

Ko daryti tikrai nepatariame

Niekada, kartoju- tikrai niekada nenaudokite jodo nagų priežiūrai. Nors nagai ir stiprėja- skydliaukė nuo jodo pertekliaus serga. Jodas yra medžiaga, kurios perteklius gali sutrikdyti švelnios ir daug dirbančios jūsų skydliaukės veiklą. Bobučių receptus su jodu palikite archyvuose. Seniai įrodyta, jog jodo perteklius gali sutrikdyti jūsų hormoninę pusiausvyrą arba sukelti spuogų protrūkį.

Būkite gražios- Visada:)

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *