Japoniškos plaukų kaukės

Japoniškos plaukų kaukės

Japonės moterys nuo senų senovės garsėjo savo subtiliu grožiu ir ypatingai puošniais ir stipriais plaukais. Jos nuo vaikystės yra įpratusios skirti daug dėmesio švarai, maistui ir aprangai. Japonija- kontrastų šalis, kurioje dėmesys grožiui yra neatsiejama kultūros ir gyvenimo būdo dalis. Todėl ir plaukus puoselėjančios priemonės yra ruošiamos ilgai ir atidžiai. Plaukų kaukes japonės ruošia iš žaliosios arbatos, jūros dumblių, ryžių acto, imbiero ir wasabi- japoniškų krienų. Šioms kaukėms yra skiriamas ypatingas dėmesys. Ne veltui senovinė japonų patarlė byloja- Greitai, tai yra lėtai, tačiau be pertraukų.

Japoniška galvos odą valanti kaukė su žaliąja arbata

Šią kaukę japonės naudoja riebios galvos odos priežiūrai. Teigiama, jog ji ypač padeda piktnaudžiaujantiems silikono turinčiomis plaukų priežiūros priemonėmis, ypač tokiomis, kurios didina plaukų tūrį. Ši kaukė visiškai netinka jeigu jūsų galvos oda yra jautri, ar ant jos yra opelių ar žaizdelių. Tokią valomąją kaukę japonai rekomenduoja naudoti vieną kartą per 10-14 dienų.

Receptas

1 arbatinis šaukštelis smulkios jūros druskos,
1 arbatinis šaukštelis džiovintų jūros dumblių (laminarijos, guveinio),
1 arbatinis šaukštelis žaliosios arbatos be jokių priedų arba tik su natūraliais priedais,
2-3 arbatiniai šaukšteliai ryžių acto (jį galima keisti bet kokios kilmės natūraliu actu),
2-3 arbatiniai šaukšteliai natūralaus sezamo aliejaus (galima keisti vynuogių kauliukų, varnalėšų, abrikosų aliejumi)

Visas sausas sudedamąsias dalis sumaišyti ir sumalti kavamalėje. Po to sumaišyti su actu ir aliejumi. Gautą kaukytę tepti ant galvos odos ir gerai ištrinti plaukų šaknis. Palikti 2-3 minutes ir po to dar truputį pamasažuoti. Galvą išplauti kaip esate įpratę. .

Japoniška ryžių trauktinė su wasabi nuo plaukų slinkimo

Receptas

100 ml ryžių degtinės arba sauso baltojo vyno ,
1 arbatinis šaukštelis sausų wasabi miltelių,
1 arbatinis malto džiovinto imbiero.

Imbierą ir wasabi miltelius užpilti pašildyta ryžių degtine ir viską supilti į stiklinį buteliuką. Pastatyti jį tamsioje vietoje ir palikti 2-3 savaitėms. Nepamiršti reguliariai suplakti. Po 2-3 savaičių mišinį nukošti.

1 arbatinį šaukštelį trauktinės praskiesti šlakeliu šiltos  žaliosios arbatos. Kokio stiprumo arbata- pasirinkite asmeniškai pagal savo odos jautrumą. Įtrinta į odą ši kaukytė turi sukelti malonų šildymo jausmą. Šia kaukyte reikia kas vakarą prieš miegą arba 2-3 valandas prieš plaunant galvą trinti į plaukų šaknis.

Gydymo kursas paprastai 2-3 mėnesiai.

Intensyvaus poveikio japoniška kaukė su imbieru pažeistiems plaukams

2-3 valgomieji šaukštai natūralaus jogurto be jokių priedų (geriau rinktis naminį jogurtą),
2-3 arbatiniai šaukšteliai malto džiovinto imbiero,
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus,
½ banano,
1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus,
5-7 lašeliai eterinio citrinų aliejaus,
šiek tiek ryžių miltų.

Bananą ištrinti elektrinėje trintuvėje kol gausite kreminę košelę.  Citrinos aliejų įlašinti į alyvuogių aliejų , imbiero miltelius įmaišykite į jogurtą. Viską išmaišykite keramikinėje lėkštelėje ir sutirštinkite ryžių miltais. Gautą košelę tepti ant gerai iššukuotų plaukų pagal visą ilgį- prieš plaukų plovimą. Palaikykite bent 30-10 minučių. Plaukus plaukite kaip įpratę,

Gydymo kursas – kaukytę dėti ant plaukų kas 3-4 dienas visą mėnesį.

Japoniška valomoji kaukė iš ryžių miltų riebiems plaukams

1 dalis baltojo molio,
1 dalis ryžių miltų,
1/3 dalies ryžių arba kitokio natūralaus acto,
šlakelis virinto vandens.
Visas sausas sudedamąsias dalis praskieskite vandeniu ir actu, kol gausite košelę. Šią košelę tepti ant plaukų ir įtrinti į plaukų šaknis. Galvą lengvai pamasažuoti ir palikti kaukytę 10-30 minučių.Galvą plaukite kaip įprastai.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *