Kaip ištiesinti plaukus su fenu?

Kaip ištiesinti plaukus su fenu?

Mažiausiai plaukams kenkiantis tiesinimo būdas yra naudojant specialius plaukus tiesinančius serumus. Tačiau kiekvienoje kirpykloje plaukai tiesinami su paprasčiausiu fenu, naudojant karšto oro srovę. Tiesa,į kirpyklą prilakstyti gali ne kiekviena, todėl šio meno išmokti yra nesunku. Pati plaukus su fenu gali ištiesinti kiekviena mergina ar moteris.  Taip ištiesinti plaukai puikiai laikysis visą dieną – tai yra iki tol, kol išsiplausite galvą. Tačiau šitaip tiesinti galite tik nestipriai besigarbanojančius plaukus. Jeigu jūsų garbanos tikrai tankios – vargu ar pati tai padarytis. Tiesindamos plaukus su plaukų džiovintuvu juos pakenksite mažiau nei naudodamos žnyples. Tačiau dažnai juos tiesindamos, vis tiek jiems kenkiate. Fenas taip pat nusausina plaukus, plaukai perdžiūva, tampa trapesni, pradeda šakotis plaukų galiukai , ilgainiui pradanda blizgesė. Todėl šitaip tiesinamus plaukus papildomai reikia prižiūrėti ir jais rūpintis.

Kokių priemonių jums reikės?

Jums reikės apvalaus šepečio ir feno. Taip pat pravers plaukus tiesinantis balzamas ir apsauginės priemonės, saugančios plaukus nuo aukštos temperatūros. Škuosenai užfiksuoti gali prireikti plaukų lako, žele arba putų.

Kaip tiesinti plaukus namų sąlygomis su fenu?

I. Pirmiausia galvą reikia išplauti, nes tiesinami tik švarūs ir drėgni plaukai. Galvos plovimui galite pasirinktiir specialų tiesinantį  šampūną- plaukus ištiesinsite lengviau. Išplautus plaukus reikia nusausinti gauruoti rankšluosčiu, kad būtų jie būtų drėgni, bet nepermirkę.

II. Drėgnus plaukus atsargiai iššukuokite su retomis šukomis.

III. Po to juos padenkite plaukus priemone, apsaugančia nuo aukštos temperatūros ir plaukus tiesinančiu balzamu. ( Jeigu tokios priemonės neturite- galite tai daryti ir be jos, tik reikės rinktis vėsesnę temperatūrą ir po to plaukais papildomai rūpintis).

IV. Po to pradedame tiesinti plaukus. Juos po sruogą reikia vynioti ant šepečio  ir švelniai tempti žemyn. Ant tempiamo plauko yra pučiama karštesnio oro srovė. Po to plaukas yra sutvirtinamas šaltesnio oro srove. Su sruogom nereikia persistengti- viena sruogelė turi būti ne platesnė kaip 5 cm pločio ir 2 cm storio. Kuo ji plonesnė- tuo stipriau sutvirtinsite plauką. Kiekvienai sruogai procedūrą pakartokite 2-3 kartus. Plaukus galite tiesinti  ir tik šalto oro srove – taip juos mažiau traumuosite ir mažiau išsausinsite.

Dabar jau yra ir specialių plaukų džiovintuvų su specialiai plaukų tiesinimui skirtais antgaliais. Tada plaukų vynioti ant šepečio nereikia. Sruogelė tiesiog perneriama per antgalį. Taip greičiau ir patogiau.

V. Šukuoseną galite užfiksuoti plaukų laku, putomis arba plaukų žele.

Ką dar jums reikėtų žinoti?

Plaukų džiovintuvui geriau netaupyti. Pirkite feną tik geros kokybės ir geros firmos.

Geresniais laikomi plaukų džiovintuvai, kurie turi šalto oro srovę ir jonizatorių. Laikoma, kad jie mažiau žaloja plaukus.

Plaukams šukuoti geriausia rinktis natūralios medžiagos, neaštrias ir retesnes šukas. O apvalus plaukų šepetys turi būti švelnus, nedraskyti nei odos nei plaukų. Dar geriau, jei jo rankena yra patogi, minkšta .
Kuo ilgesni yra jūsų plaukai, tuo didesnis turėtų būti jūsų apvalaus plaukų šepečio skersmuo.
Jeigu jūsų plaukai lengvai pažeidžiami, švelnūs ir reti- juos geriau tiesinti  šalto oro srove.
Stenkitės plaukų džiovintuvo kasdien nenaudoti, nes kasdieninis džiovinimas karštu oru išsausina plaukus ir jie pradeda lūžinėti. Rekomenduojama plaukus tiesinti ne dažniau nei 1 kartą per 7-10 dienų.
Tiesinti plaukus fenu namuose yra geriau nei kirpykloje, nes namuose mažiau naudosite cheminių medžiagų ir mažiaų jų priskvėpuosite.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *