Kosmetika plaukų tiesinimui- kuo ji skiriasi?

Kosmetika plaukų tiesinimui- kuo ji skiriasi?

Tiesūs plaukai šiandien yra tapę neatsiejama tvarkingos moters įvaizdžio dalimi. Tačiau ,, braziliškam“ plaukų tiesinimui ryžtasi ne kiekviena. O vargu ar ši procedūra iš tiesų yra tokia reikalinga.

Jeigu jūsų plaukai yra ploni, stipriai nesigarbanoja ir jūs nesiekiate atrodyti idealiai- juos šiek tiek patiesinti galite ir namuose.  Pasirodo, jog parduotuvėse galite nusipirkti plaukų priežiūrai skirtų kosmetikos priemonių, kurie gali padėti išlyginti neklusnius plaukus. Efektas naudojantis šiomis priemonėmis netruks ilgai, tačiau išloš jūsų sveikata- šios priemonės plaukų nesužalos, o naudotis jomis galite ir namuose.

Šampūnai, balzamai ir kondicionieriai

Vaistinėse ir specializuotuose kosmetikos prekių parduotuvėse galite įsigyti  „intensyviam drėkinimui“ arba „nepaklusniems plaukams“ skirtų šampūnų ir balzamų. Jie suminkštins ir pamaitins neklusnius plaukus, maitina, minkština plaukus. Neretai jų sudėtyje yra ne tik drėkinančių medžiagų, bet ir  įvairių vitaminų.

Šios priemonės padės išsausėjusiems plaukams. Plaukai nuo jų visiškai neišsitiesns, tačiau taps  paklusnesniais, ne taip kai už lango šlapia ir ne taip išsausės džiovinant juos džiovintuvu. Specialių šampūnų sudėtyje kartais būna ir cheminių medžiagų, kurios suteikia plaukams „svorio“, o sunkesnis plaukas sunkiau garbanojasi ir yra mažiau linkęs grįžti į pirminę būseną . Į šampūnus šiuo tikslu dažniausiai yra dedamas  laurilo sulfatas, natrio laureth sulfatas, natrio hidroksidas ( liaudiškai tariant-  pats paprasčiausias šarmas) , pantenolis, silikonas ir visiems gerai pažįstamas glicerinas.  Į brangesnius šampūnus neretai dar pridedami  įvairūs augaliniai aliejai (ypač vertinami argano, moringų, alyvuogių ir avokadų aliejai), taip pat ir  amino rūgštys, keratinas, šilko baltymai, vitaminas B5, vaistinių žolelių ištraukos, bei  kviečių baltymai.  Stipriausiai plaukus tiesina šilko baltymai ir keratinas- kuo jų daugiau, tuo stipresnis bus plaukų priežiūros priemonės tiesinamasis poveikis. Jeigu tokia priemonė plaukus ištiesino nepakankamai – papildomai juos pasunkinkite plaukų želė, plaukų laku arba plaukų putomis.

Plaukus tiesinantys kremai

Tai specialūs plaukus pamaitinantys kremai  ir aliejai.  Jie ne tik juos pamaitins bet  „apsunkina“. Taip plaukas dėl savo svorio išsitiesina. Šie kremai yra tepami tik ant švarių sausų plaukų. Juos reikia tepti specialiu teptuku ir po to palaikyti 30-45 min. Pagal instrukciją jie yra nuplaunami  šiltu vandeniu su šampūnu. Tokių kremų bėda yra ta, kad plaukai greičiau riebaluojasi ir tepasi.

Plaukus tiesinantys serumai

Jie taip pat yra tepami ant švarių plaukų. Tačiau plaukai turi būti drėgni. Serumą būtina paskirstyti vienodai, pagali visą plaukųo ilgį. Serumo pliusas – plaukus galima džiovinti ir natūraliai ir šilto oro srove. Tačiau išdžiūvusius plaukus reikia iššukuoti ir dar kartą ant jų užtepti serumą- kad jį užfiksuotumėte. Šie serumai yra gana brangūs, tačiau tikrai yra nepamainoma plauką apsauganti priemonė mėgstančioms rytais naudotis plaukų tiesintuvu,. Jie iš tikrųjų apsaugo plauką nuo skilinėjimo, dažnai jį kaitinat aukštos temperatūros žnyplėmis.  Plaukus tiesinančius serumus geriausia rinktis pagal savo plaukų tipą. Daug jo ant plaukų dėti nereikia- nes padauginus plaukai atrodo nešvariai.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *