Natūralūs plaukų tiesinimo būdai

Natūralūs plaukų tiesinimo būdai, kurie tikrai veikia

Pastarųjų metų mada tikrai negailestinga moters įvaizdžiui. Ji turi būti apvali, grakšti ir žavinga. O jos plaukai turi būti idealiai tiesūs ir vešlūs. Na sakykim – tokia tamsiaplaukė Kardašian antrininkė. Bepigu milijonierei kiaurą parą rūpintis tik savo šukuosena. Tam ji turi ir pinigų ir laiko. O ką daryti, jei padoriai plaukų tiesinimo procedūrai pinigų mesti nesinori, o gražiai atrodyti norisi tikrai? Telieka pasidairyti po parduotuves ir po močiutės užrašus. Pasirodo, mūsų senoliai taip pat mokėjo prižiūrėti savo plaukus, o močiutės jaunystėje atrodė ne ką prasčiau už šiandienines gražuoles. Tai kaip jos tai pasiekdavo?

O jos tiesiog naudojosi savo prosenelių patarimais ir laiko patikrintais liaudiškais metodais. Neklusnius plaukus galite lengvai patiesinti ir pačios. Maža to- naudodamos natūralias plaukų tiesinimo priemones juos tik sustiprinsite. O stiprūs plaukai yra gražūs. O gražūs plaukai yra gražios ir sveikos moters požymis. Na, suprantate apie ką aš.

Tiesa, liaudiški metodai jūsų plaukų tiesių kaip styga nepadarys, o ir priemonės veiks neilgai- lyg Pelenei baliaus išvakarėse, tačiau savo plaukų sveikata tikrai pasirūpinsite, o ir jūsų grožis atrodys natūraliau.

Taigi, kokie tie metodai? Jie yra paprasti. Kad plaukai tiestųsi ir mažiau garbanotųsi- juos reikia drėkinti ir ,,pasunkinti“. Taip pat juos galite džiovinti suteikdamos specialią formą.  Plaukus mūsų senolės pasunkindavo visiškai natūraliomis ir sveikomis priemonėmis- aliejumi, pienu, medumi arba želatina. Rečiau tam pasitelkdavo actą. Taigi- visas šias priemones galite rasti savo virtuvėje ir jas naudodamos šeimos biudžetui žalos nepadarysite. Vis tiek į parduotuvę teks eiti.

Aliejaus kaukės plaukams tiesinti

Tokios kaukės labai tiks išsausėjusiems, dažytiems ir nuolatinių chemijų išvargintiems plaukams. Labiausiai plaukai vertina ricinos ir varnalėšų aliejų. Tačiau jie yra brangoki, jų reikia ieškoti vaistinėse. Kasdieninėms reikmėms tiks ir paprastas alyvuogių arba sojos aliejus. Aliejus įsigeria į plauką, jis pasunkėja ir išsitiesina. Plaukus aliejumi tepa visos rytiečių moterys- tai yra jų kasdieninio grožio ritualo dalis. Vienintelis tokio tiesinimo minusas- plaukai gali pernelyg blizgėti ir padauginus šio aliejaus atrodys lyg ,,nešvarūs“. Be to procedūra turi būti ne vienkartinė. Ją reikia kartoti kasdien bent kelias savaites. Tačiau su laiku kelis kartus pabandžiusios atrasite tokį aliejaus kiekį, kuris tiks asmeniškai jums.

Kaip daryti plaukus tiesinančią aliejaus kaukę namuose?

Aliejų lengvai pašildyti ( geriausia šilto vandens vonelėje, tačiau nebūtinai).  Kad plaukai stipriau augtų galima įlašinti 2-3 lašelius pačiulių arba mėtų eterinio aliejaus. Šiltu aliejumi sutepti plaukų šaknis ir plaukus, ant viršaus dėti plastmasinę kepuraitę, užvynioti viską šiltu rankšluosčiu ar uždengti šilta kepure. Ir leisti aliejui įsigerti į plauką . Priklausomai nuo to, kiek turite laiko, galite laikyti 15-60 minučių. Po to, kiekvieną plauko sruogelę švelniai iššukuoti ir ištiesinti retomis šukomis. Po visam galvą išplauti su šampūnu ir dar papildomai galima praskalauti su šlakeliu acto ar citrinos sulčių. Taip daryti reikia kasdien bent 2 savaites. Plaukai bus tiesesni maždaug po  po 2-3 savaičių.

Ypatingai plaukams tinka toks gydomųjų aliejų mišinys

1 valgomasis  šaukštas alyvuogių aliejaus, 3 arbatiniai šaukšteliai ricinos aliejaus, 2 valgomieji šaukštai varnalėšų aliejaus, 1 valgomasis šaukštas vynuogių kauliukų aliejaus

Plaukus tiesinantis aliejaus mišinys su chna

Rytietiška plaukų priežiūros priemonė. Chna  nuo senovės yra vertinama rytiečių moterų, nes sustiprina plaukų šaknis, gydo pleiskanas. Ilgainiui vartojant chna retoki plaukai sutankėja, pradeda geriau augti.  Šiam mišiniui paruošti reikės  1 valg. šaukšto bespalvės chna, 1/2 stiklinės karšto vandens, 1/2 arbatinio šaukštelio vynuogių kauliukų aliejaus, 1/2 arbatinio  šaukštelio eterinio karčiųjų  apelsinų ( neroli)  arba citrinų ar mandarinų aliejaus. Chna reikia išbrinkinti karštame vandenyje, užpylus vandeniu palaikyti maždaug 50 min., po to į ją supilti aliejus, sumaišyti ir šią pastą ir dėti ant plaukų. Viską šiltai uždengti ir laikyti  kaukę 30 minučių. Po to ji tiesiog nuplaunama  po tekančiu vandeniu. Kad plaukai išsitiesintų šią kaukę reikia dėti ne rečiau kaip 2-3 kartus per savaitę.

Plaukų tiesinimas su pienu

Ko gero pats pigiausias plaukų tiesinimo būdas. Veiks tik tam kartui, bet veiks. Į purškiamą buteliuką reikia supilti maždaug 1/3 pieno. Pienas purškiamas tiesiog ant sausų plaukų ir leidžiama jam išdžiūti maždaug 20 minučių. Po to juos išplauti po šiltu vandeniu, švelniai nusausinti su rankšluosčiu. Dar geriau jei leisite jiems pradžiūti rankšluostyje maždaug 5 minutes ir retomis šukomis iššukuoti juos dar drėgnus. Kitas būdas – pienu ištrinti plaukų šaknis ir plaukus ir palaikyti kol pienas susigers į plauką- kelias minutes. Po to plaukus išplauti po tekančiu vandeniu ir iššukuoti dar drėgnus.

Plaukų tiesinimas su kokosų pienu

Afrikietiškas plaukų tiesinimo būdas. Jam naudojamas šviežias kokosų pienas- todėl lietuvėms vargu ar jis bus naudingas. Tačiau pateikiame receptą. Į 1 stiklinę kokosų pieno įpilti 1/2 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių ir pastatyti tą pieną į šaldytuvą- kad sustrauktų. Ant viršaus susidaro toks kaip ir kremas, kurį reikia trinti į plaukų šaknis ir plaukus. Galva kaip įpastai apvyniojama šiltai ir kaukė laikoma 30-40 minučių. Po to viską nuplauti šiltu vandeniu ir plaukus šukuoti dar drėgnus. Taip daryti kasdien 2- 3 savaites.

Plaukų tiesinimas su ricinos aliejumi, medumi, kiaušinio tryniu  ir kokosų pienu

100 g medaus pašildyti vandens vonelėje, kol suskystės. Į skystą medų įmaišyti 1 valgomąjį šaukštą ricinos aliejaus ir 100 ml kokosų pieno. Leiskite mišiniui atvėsti ir po to įmaišykite 1 žalią kiaušinio trynį. Viską gerai išmaišykite. Kaukė tepama ant plaukų per visą ilgį ir taip pat įtrinama į plaukų šaknis. Viską uždengti šiltai ir palikti 15 min-20 minučių. Po to kaukę nuplauti šiltu vandeniu su šampūnu ir balzamu.

Plaukų tiesinimas su želatina

Toks plaukų tiesinimas laikomas efektyviausiu namų sąlygomis. Jis turi daug privalumų- želatina yra artima mūsų organizmui, pamaitina plauką, suteikia jam blizgesio. Po to plaukai tampa paklusnesni. Po to tokios plaukų tiesinimo procedūros jie atrodo švarūs, žvilgantys, taip pat apsaugo plauką nuo karštos džiovintuvo ar žnyplių temperatūros. Pati procedūra yra ilga ir trunka apie 4-5 valandas. Tačiau ją tikrai verta išbandyti, jei nenorite plaukų žaloti cheminėmis priemonėmis.

Jums prireiks želatinos, šampūno, plaukų balzamo arba kondicionieriaus. Jeigu norite pasijusti visiškai kaip princesės- galite dar naudoti avokadų arba kviečių gemalų aliejų ar vitaminus- A, E. Namuose plaukų laminuoti negalėsite, jeigu neturite karšto vandens. Jo prireiks daug.

1. Pirmiausia reikia paruošti želatiną

Želatiną geriau rinktis lengvai tirpstančią. Jums prireiks 1 valgomojo šaukšto želatinos ir 8 valgomųjų šaukštų šilto vandens. Želatiną reikia išmaišyti šiltame vandeyje ir leisti jai visiškai ištirpti. Užtruks apie 5-7 minutes. Po to jau ištirupsią želatiną padaliname į 2 lygias porcijas.

2. Ruošiame 1 želatinos tirpalą plaukų tiesinimui

1 želatinos dalį lygiomis dalimis reikia sumaišyti su plaukų plovimo šampūnu. Išmaišyti, kiol gausite vientisą masę. Geriausia imti tą šampūną, prie kurio esate įprastusios. Jeigu ruošiatės pirkti specialų – geriau tam tikslui pirkti vaikišką šampūną.

3.Ruošiame 2 želatinos tirpalą plaukų tiesinimui

Likusią želatiną reikia sumaišyti su tokiu pat kiekiu plaukų balzamo arba kondicionieriaus. Į ten pat galite pridėti 1 arbatinį šaukštelį avokadų arba kviečių aliejaus ir po kapsulę vitaminų E arba A. Viską reikia gerai išmaišyti.

Plaukų tiesinimo procedūra

1 žingsnis

Ant sausų plaukų pagal visą ilgį tepame 1 želatinos tirpalą. Į plaukų šaknis želatinos trinti nereikia. Plaukus uždengiame polietileno kepuraite ir ant viršaus uždedame kepuraitę arba frotinį rankšluostį. Ramiai einame dirbti savo darbų, nes želatina turi ant plaukų laikytis ne mažiau kaip 40 minučių. Geriau laikyti iki 2 valandų. Po to plaukus reikia sudrėkinti nedideliu vandens kiekiu- kad gautųsi putos ir šias putas kruopščiai nuoplauname. Plaukus reikia švelniai nusausinti rankšluosčiu ir pereiti prie 2 žingsnio.

2 žingsnis

2 mišiniu vėl gražiai sutepami plaukai per visą ilgį. Plauikų šaknų trinti nereikia. Vėl uždengiame plaukus šiltai ir vėl laukiame nuo 40 minučių iki 2 valandų, kad įsigertų.

Po to viską nuplauti dideliu kiekiu šilto vandens ir nusausinti rankšluosčiu. Po to plaukams geriausia leisti išdžiūti patiems, be jokio feno.

Kai kas daro priešingai- po to plaukus po sruogelę tiesina su fenu. Darykite taip, kaip jums yra patogiau. Jeigu jūsų plaukai labai garbanoti- džiūstančias garbanas tiesiog patiesinkite  paspausdamos jas rankomis. Jeigu galvą palenksite žemyn ir plaukus atversite iš apačios į viršų- savo plaukams suteiksite labai gražią formą ir jie kris labai natūraliai.

Gautų tirpalų , priklausomai nuo jūsų plaukų ilgio gali užtekti 2-3 kartams. Likusią nepanaudotą želatiną geriau sandariai uždengti ir saugoti šaldytuve.

Plaukų tiesinimas  su medumi

Medus ir vaškas nuo senovės buvo naudojami plaukų ir perukų priežiūrai. Paprasčiausias būdas- 1 valgomąjį šaukštą medaus pašildykite vandens vonelėje ( galite pridėti iki 1/2 arbatinio šaukštelio natūralaus bičių vaško) ir šiuo mišiniu prieš miegą padenkite plaukus išilgai viso plaukų ilgio. Išteptus medumi plaukus pridenkite polietileninine kepuraite, uždenkite galvą šiltai ir palikite kaukę per naktį. Ryte galvą išplaukite su šampūnu kaip įprastai.

Plaukų tiesinimas su agar- agaru

Procedūra yra panaši kaip ir naudojant želatiną. Tačiau agar agaras nėra gyvulinės kilmės medžiaga, todėl tiks veganams ir vegetarams, bei jiems prijaučiantiems.

Agar agaras plaukų tiesinimui yra ruošiamas taip. Imama 1 dalis agar agaro ir 3 dalys vandens. Visa tai turi būti ištirpinta vandens vonelėje. Jokiu būdu negalima leisti tirpalui užvirti. Agar agaro tirpalas turėtų šiek tiek pravėsti- tiek, kad galėtumėte jį užtepti ant drėgnokų plaukų. Tepti jį reikia išilgai plauko ilgio, ant šaknų dėti nereikia. Po to galvą pridengti polietilenu ir šilta kepure ar storu rankšluosčiu. Tokią kaukę laikyti ne mažiau 40 minučių. Tamsiaplaukės į kaukę gali įlieti šlakelį natūralių obuolių sulčių. Blondinės- šiek tiek citrinos sulčių. Raudonplaukėms ir briunetėms padės šlakelis morkų sulčių. Gausite malonų ir natūralų plaukų atspalvį.

Jeigu į šią kaukę pridėsite šiek tiek varnalėšų aliejaus- paskatinsite plaukų augimą. Jeigu jūsų plaukai yra labai sausi – agar agarą galite išmaišyti ramunėlių ( šviesiaplaukėms) arba dilgėlių ( tamsiaplaukėms)  nuovire. Jei norite, kad jūsų plaukų atrodytų daugiau- į kaukę galite pridėti šiek tiek bespalvės chna.

Plaukų tiesinimas su stipria arbata

Taip galite patiesinti ir normalius ir sausesnius plaukus. Tinka tam kartui- kai reikia atrodyti gražiai per keletą minučių. Veikia panašiai kaip plaukų žele. Paruoškite stiklinę stiprios juodosios arbatos ir ją gerai pasaldinkite cukraus pudra ( ne mažiau kaip 1 arbatiniu šaukšteliu). Viską išmaišykite ir leiskite  arbatai atvėsti. Plaukus šiek tiek sudrėkinkite. Jei drėkinsite labai stipriai- plaukai labai sulips ir atrodys kaip varvekliai.

Plaukų tiesinimas su obuolių actu

Tinka riebiems plaukams. Dubenėlyje sumaišyti 2 valgomuosius  šaukštus obuolių acto, 2 valgomuosius šaukštus virinto vandens ir dar pridėti 1 arbatinį  šaukštelį alyvuogių, vynuogių kauliukų arba migdolų aliejaus. Šiuo mišiniu sutepti plaukus ir  kaukytę šiltai palaikyti 40 minučių. Nuplauti po šiltu tekančiu vandeniu. Jei plaukai lieka labai riebūs- galima naudoti lašelį -kitą šampūno galvai plauti. Vietoje virinto vandens galite imti natūralų mineralinį vandenį.

Su actu plaukus galite tiesinti ir taip: 2 valgomieji šaukštai obuolių acto sumaišomi su 2 valgomaisiais šaukštai s natūralaus mineralinio vandens ir  dar po to įmaišomas 1 arbatinis šaukštelis kokio nors kosmetinio arba alyvuogių  aliejaus. Jei reikia greitai ištiesinti plaukus- juos po sruogelę galite sudrėkinti obuoliniu actu sudrėkintu vatos tamponėliu, arba juos tiesio praskalauti vandens ir acto tirpalu. Paprastai 1 litrui vandens imama 2 valgomieji šaukštai stalo acto.

Pats paprasčiausias plaukų tiesinimo būdas – tiesiog džiovinimas

Nieko nereiklaujantis ir demokratiškas. Tačiau tiks tik ilgakasėms. Išsiplovusios galvą plaukus lengvai nusausinkite rankšluosčiu. Po to galvą nuleiskite, plaukus permeskite iš apačios į viršų ir plengvėle su ranka švelniai patempkite žemyn. Suvyniokite savo kasą į drobės ar šilko audeklą ir apsukite ją aplink galvą. Galelį sutvirtinkite viršugalvyje ir palaukite, kol plaukai visiškai išdžius.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *