Gražios lūpos ir vasarą ir žiemą

Gražios lūpos ir vasarą ir žiemą Kaip prižiūrėti lūpas žiemą?

Žiema ne pats geriausias metas nei mūsų odai, nei mūsų lūpoms. Iš tikrųjų- žvarbus vėjas ir šalčiai priverčia jas šerpetoti, jos išsausėja ir kas visai nemalonu- skilinėja ir net  skauda. Ypač lengvai lūpos skilinėja jeigu už lango šaltukas, o jus vargina sloga ir kvėpuojate per burną. Ką daryti? Ieškoti priemonių, kurios pagelbės suskirdusioms lūpoms pasveikti.

Pirmiausia – žiemą būtinai susidraugaukite su drėkinančiu lūpų balzamu. Nenorite balzamo- pirkite specialius riebius lūpų dažus.

Kad viršutinis lūpų kraštelis neskilinėtų ir oda virš jo neparaustų, geriausia naudoti lūpų dažus, kuriuose yra bičių vaško ir riebalų.

Skilinėjančias lūpas retsykiais reikėtų palepinti lūpų skrabu, o dar geriau – prieš miegą pamasažuokite jas sudrėkintu frotiniu rankšluosčiu.

Jeigu jūsų lūpos žiemą linkusios labai išsausėti- drąsiai jas palepinkite šviežiai spaustomis  agurkų sultimis arba medumi. Ir gardu, – ir sveika.

Jeigu ant lūpos iššoko pūslelinė- lūpų dažus padėkite į šoną. Į stalčių kuriam laikui padėkite ir pudrą, ir ant lūpos tepkite tik tam skirtą gydomąjį pieštuką arba gydytojo paskirtą tepalą.

Kaip prižiūrėti lūpas vasarą?

Vasarą mūsų kantrioms lūpoms taip pat ne pyragai. Karštas oras, negailestingi ultravioletiniai spinduliai ir sausas vėjas taip pat reikalauja, kad jūsų lūpytėms būtų skirtas tinkamas dėmesys. Vasarą lūpos lengvai perdžiūva, o dėl to tuojau pat šerpetoja ir skilinėja. O tokie įtrūkimai yra gana skausmingi. Dar blogiau, jeigu esate įpratusi kandžioti apatinę lūpą- švelnios ir gležnos jūsų lūpytės lengviau sutrūkinėja, ir net sustorėja.

Ką daryti? Prisiminti, jog esate moteriškos giminės atstovė ir pradėti nešiotis kosmetinę. Kosmetinėje turėtų būti bent jau higieninis lūpų pieštukas – geriausia su filtru nuo ultravioletinių spindulių.

Jeigu mėgstate lūpas pasidažyti- rinkitės tik geros kokybės lūpų dažus, kurie ne tik sudrėkins, bet ir apsaugos jūsų lūpas nuo ultravioletinių spindulių ir atmosferos poveikio. Geriausi rinktis tokius, kurie laikysis kuo ilgiau.

Jeigu žiemą lūpas geria masažuoti su šlapiu rankšluosčiu, – tai vasarą jas galite ir šiek tiek grūdinti. Valotės dantis ryte ir vakare? Nepamirškite dantų šepetėliu pamasažuoti minkštu dantų šepetėliu, o po to švelniai nuspaudykite kompresu su ramunėlių nuoviru. Pamatysite- jūsų lūpos sustangrės ir pagražės. Tik laikykitės saiko, ir nepersistenkite. Lūpos yra labai jautrios.

Kaip išsaugoti lūpų jaunystę?

Išduosime paslaptį- pradėkite jomis rūpintis. Ir darykite tai kasdien. Nepamirškite, jog jūsų lūpas reikia kasdien gerai sudrėkinti. Drėgnos lūpos yra gražios ir jaunos.  Be to, atsikratytkite įpročio kandžioti apatinę lūpą. Nors filmuose tai atrodo labai seksualiai- iš tikro taip darydama, jūs tik žalojate pati save.

Taip pat reikėtų nustoti lūpas pastoviai laižyti, ypač jeigu už lango dargana ir pučia vėjelis. Sunku? Pradėkite jas dažyti riebesniais dažais ir į rankinę įsimeskite mažytį vandens buteliuką. Troškulio laižydamos lūpas juk nenuraminsite, ar ne?

Nepamirškite, jog laikydamasi dietos taip pat sekinate ne tik savo kūną. Nuo dietų kenčia ir lūpos. Taigi, jei nutarėte lieknėti- įsigytkite bent jau vitaminų.

Jeigu mėgstate cigaretės dūmą- rizikuojate prarasti lūpų stangrumą ir skatinate raukšlelių atsiradimą apie jas. Šis nemalonus įprotis kenkia ne tik jūsų plaučiams, bet ir jūsų lūpoms. Pats metas jo atsisakyti.

Ir pabaigai – vakare, nusivaliusi makijažą, nepamirkškite jo nuvalyti ir nuo lūpų. Geriausia jas valyti tik specialiai tam skirtomis priemonėmis.

Mūsų tipsas

Pati skaniausia naminė lūpų priežiūros priemonė- grietinėlė. Sutepkite lūpas riebia grietinėle ir palaikykite kaukytę bent 10 minučių. Po to grietinėlę galite ir nulaižyti, tačiau geriau leisti jai pilnai susigerti.  Nepatiko grietinėlė- sutepkite jas medumi.  Ir nepamirškite- lūpų masažas grąžina jaunystę net vystančioms lūpoms.

Lūpų mankšta- nepatikėsite, būna ir tokia

Kad lūpos kuo ilgiau išliktų stangrios, galite daryti ir specialius pratimus. Kalbama, jog reguliariai atliekant šiuos pratimus, lūpos atrodo didesnės ir stangresnės.

1 pratimas

Lūpas praverkite. Liežuvio galiuką atremkite į apatinę lūpą ir sukite jį ratu- kad jis paliestų ir apatinę ir viršutinę lūpas. Kartokite iki 15 kartų, sukdamos liežuvį į abi puses. Kuo stipriau liežuvis remsis į lūpas- tuo labiau suaktyvinsite jų kraujotaką.

2 pratimas

Kuo tvirčiau suspauskite lūpas ir jas įtraukite į burną. Kartokite tai iki 15 kartų.

3 pratimas

Lūpas susukite į vamzdelį ir giliai iškvėpkite. Darykite tai, tarsi pūstumėte pienę ar torto žvakutes. Iškvėpusios – plačiai nusišypsokite. Kartokite bent 10 kartų iš eilės.

Naminės lūpų kaukės

Cukraus ir druskos skrabas šerpetojančioms lūpoms

Paimkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus ir įberkite į jį žiupsnelį druskos.Švelniai sukamaisiais judesiais įtrinkite šį mišinį į lūpas. Po to nuplaukite šiltu vandeniu.

Maitinanti sviesto kaukė lūpoms

1 valgomąjį šaukštą minkšto sviesto ištrinti su tarkuotu obuoliu, kiviu, ananasu arba persiku. Kokiu tik noriter vaisiumi. Kaukytei netiks citrina. Šią kaukytę palaikykite 15-20 minučių ir po to atsargiai nuvalykite popierine servetėle.

Minkštinanti lūpų kaukė su medumi

Medus- puiki lūpas minkštinanti priemonė. Ištepkie juo lūpas, palaikykite 10 minučių ir po to nuplaukite šiltu vandeniu.

Maitinanti grietinės kaukė sausoms lūpoms

Į 1 valgomąjį šaukštą grietinės įlašinti kelis lašelius citrinos sulčių. Palaikyti šią kaukytę 20 minučių ir nuplauti šiltu vandenius.

Varškės kaukė lūpoms

Į 1-2 valgomuosius šaukštus riebios varškės įlašinti agurkų arba morkų sulčių ir kelis aliejaus lašelius. Palaikyti bent 30 minučių.

Kefyro kaukė lūpoms

Šią kaukytę reikia kartoti kelis kartus. Lūpos ištepamos kefyru ir palaukiama, kol jis susigers. Po to vėl tepamas kefyro sluoksnis. Ir vėl laukiama kol jis susigers. Taip tepama iki 10 kefyro sluoksnių. Paskutinįjį sluoksnį palaikyti 15 minučių ir viską nuplauti šiltu vandeniu.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *