Oro uostų gudrybės keliautojams

Oro uostų gudrybės keliautojams 


Oro uosto gudrybes

Oro uostai senokai yra tapę mūsų gyvenimo kasdienybe. Tačiau skrydžiai ne visada yra patogūs ir malonūs. Kad kelonėje malonių įspūdžių būtų daugiau siūlome pasinaudoti šiomis gudrybės.

1. Jeigu galite- rinkitės naktinius skrydžius. Naktimis skraido mažiau žmonių, todėl didesnė tikimybė, jog išvengsite ilgų eilių prieš sėdant į lėktuvą.

2. Į lėktuvą su savimi galite pasiimti ir alkoholio arba skysčio. Tačiau su sąlyga, jog alkoholio kiekis neviršys 100 ml ir jis tilps 20×20 cm užsegamame pakete.

3. Kad ir kaip būtų keista, tačiau oro uostuose ( ir kitose išvykimo vietose) ilgesnė eilė dažniau yra dešinėje pusėje-didžioji mūsų planetos gyventojų dauguma yra dešiniarankiai ir mėgsta sukti dešinėn. Jeigu pasirinksite eilę prie kairiojo langelio, ten ko gero žmonių bus mažiau.

4. Kelionės metu su savimi pasiimkite tuščią plastikinę gertuvę ar plastiko buteliuką. Į jį visada galėsite įsipilti geriamojo vandens iš fontanėlio. Geriamas vanduo oro uostuose yra gan brangus. Kad patikra neprisikabintų- optimaliausias tokios gertuvės dydis -100 ml.

5. Pirkdami bilietą pasinaudokite tokiais puslapiais kaip Seat Guru. Jie padeda išsirinkti pačią patogiausią sėdimąją vietą konkrečiam skrydžiui.

6. Sekite oro bilietų išpardavimo akcijas. Kartais galite nusipirkti tikrai pigų bilietą. Tačiau būkite budrūs – akcijiniai bilietai dažniausiai būna tik į vieną pusę.

7. Jeigu bijote turbulentinių srovių- stenkitės skristi rytiniais reisais. Į turbulenciją dažniau patenka antroje dienos pusėje skrendantys lėktuvai.

8. Jeigu jums prireikė palikti automobilį apmokamoje stovėjimo aikštelėje- įsitikinkite, ar ji tikrai pigesnė už tą, kuri yra prie oro uosto.

9. Kai paliekate automobilį oro uosto saugojimo aikštelėje- nufotografuokite jos numerį. Kelionės metu tikrai nebijosite pamiršti , kur gi palikote savo transporto priemonę.

10. Jeigu jūsų bagažo svoris šiek tiek viršija leistinas normas galite šiek tiek pagudrauti. Išimkite iš lagamino pačius sunkiausius drabužius ir juos apsivilkite. Kelionėje gali būti karštą, tačiau patikra jus praleis. Jeigu jūsų rankinė yra gan talpi- šiuos rūbus galite sutalpinti į rankinę prieš lipdami į lėktuvą.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *