Antras nepanaudotos kosmetikos gyvenimas

Antras nepanaudotos kosmetikos gyvenimas- arba kur visa tai dėti?

Žiema kaip ir įpusėjo, ne už kalnų pavasarinė ruoša. O vonioje – krūvos senstančios kosmetikos. Kur visa tai dėti? Mesti lauk – gaila pinigų. Atiduoti – o kam?

Kol jūs sprendžiate, kaip išgelbėti išleistus eurus ir centus, pabandysime priminti kai kurias  gudrybes, kurios padės jums  drąsiai sunaudoti tai, ką sukaupėte savo kosmetikos priemonių lobyne.

Geliai,  šveitikliai ( skrabai), depiliaciniai kremai

Dušo želė ir plaukų  šampūnas – drąsiai galite juos pilti į vonią. Putos kaip ir ,, tikros“ vonios putos. Iš esmės ir plaukų šampūno ir vonios putų ir dušo gelio cheminė sudėtis yra ta pati. Grubiai tariant skiriaisi tik kvapai ir priedai. Taigi- šiuo atveju tikrai sutaupysite.  Tik didelio kiekio iš karto vonion nepilkite – pirmiausia išbandykite ar neerzina odos. Jeigu į vonią nepilsite- supilkite į skysto muilo butelaitį ir drąsiai jais  plaukite  rankas.  Yra šansų, jog odą rankų odą tokia žele ar šampūnas suminkštins daugiau nei jums įprastas muilas. Internete taip pat sklando patarimų, teigiančių jog tokį nepanaudotą dušo gelį galima naudoti ir skutimuisi. Patys nebandėme- bet manome, jog skutimosi geliui tokia žele iš bėdos gali tikti- tačiau ji putos mažiau nei vyrams skirta priemonė.

Skutimosi želė – jeigu jau tokia renka dulkes jūsų spintelėje- galite ją drąsiai patepti spuogelius. Į skutimosi gelius paprastai dedama dezinfekuojančių ir odos uždegimą mažinančių medžiagų.  Tik per ilgai jos nelaikykite – kosmetika linkusi greitai senti.

Skrabai, šveitikliai – Jeigu skrabas jums tiesiog per šiurkštus- pernelyg pergyventi nereikia. Juo galite šveisti pėdas ir alkūnes. Toks skrabas tikrai tiks skilinėjančios šiurkštesnės odos priežiūrai. Kita bėda būna tuomet, kai toks šveitiklis nieko nešveičia, nes yra tiesiog per švenus. Kad jis bent kažką darytų- įberkite į jį rupios druskos arba rupaus cukraus. Blogiausiu atveju tiks ir šiek tiek avižinių dribsnių ar kavos tirščių. Tik avižinius dribsnius geriau nuplikyti karštu vandeniu arba prieš tai smulkiai sumalti kavamalėje.

Depiliacinis kremas – yra drąsuolių siūlančių juo tepti šiurkštėjančius kulnus. Bloga idėja- nes kremas skirtas tirpdyti jūsų plaukus. Kam tiek chemijos ant jūsų vargstančios odos? Taip pat nepraktiška juo minkštinti odą aplink nagučius. Nors odelę ir tirpdo- bet chemijos dozė pernelyg didelė tokiai švelniai vietai.

Vaikiška pudra, pėdų talkas, kūno pudra– drąsiai meskite lauk. Seniau išmintingos amerikietės šį gėrį naudojo kaip sausą šampūną riebiems plaukams. Tačiau per pastaruosius du metus Johnsohn and Johnson buvo apkaltinta tuo, kad vaikiškoje pudroje esantis talkas sukelia kiaušidžių vėžį ilgą laiką jį vartojančioms moterims. Kiek kaltintojų bylą laimėjo- duomenys oficialiai nėra skelbiami. Tačiau kam bereikalingai rizikuoti savo sveikata?

Plaukų priežiūros priemonės

Senstelėjęs šampūnas – drąsiai juo rankomis  galite skalbti brangios vilnos megztuką. Iš esmės, angoros ir tikro šilko rūbus žinovai pataria skalbti būtent vaikišku šampūnu. Juo taip pat galite išplauti natūralaus pluošto makijažui skirtus šepetėlius. Sintetinės medžiagos šepetėliams šis šampūnas taip pat tiks, tačiau reikės ilgiau paskalauti, kad ant jų neužsiliktų chemikalų.

Jeigu jūsų netenkina šampūno kokybė- galite jį naudoti kaip įprastinį muilą rankoms plauti arba kaip dušo gelį ar vonios putas.

Kondicionierius plaukams – ateis į pagalbą jeigu neturite skutimosi kremo. Visi plaukų kondicionieriai turi minkštinti plaukus. Jeigu jau jūsų šukuosenai kondicionierius netiko- mikštinkite juo plaukelius intymiose vietose prieš pat skutimąsi. Sutaupysite brangioms skutimosi putoms. O jeigu jūsų oda šiek tiek šiurkštoka – panaudokite jį vietoje visos kūno kaukės ar dušo gelio. Oda tikrai bus minkštesnė ir gaivesnė.

Veido priežiūrai skirta kosmetika

Veido priežiūrai skirti kremai neretai suryja daug pinigėlių. Pikčiausia, kad neretai perkame katę maiše. Patiko aprašymas, padovanojo draugė, pasitaikė išpardavimas- žiūrėk, lentynoje bent 10 indelių. Deja ne visi jie tikrai tinka. O ką daryti- atidaryto kremo indelio atgal į parduotuvę nenuneši.

Jeigu kremas jūsų odos nesuerzino, o tik šiaip nepatiko- drąsiai juo tepkite pėdas. Ši kūno vieta taip pat reikalauja priežiūros,  tai geriau ją prižiūrėti su kokybiškomis priemonėmis, papildomai neišleidžiant tam pinigų.

Jeigu kremas pradėjo senti- nerizikuokite sveikata ir net pėdų juo netepkite. Tačiau jį taip pat galite panaudoti- suminkštinti tokiu kremu batelius arba rankinę.

Kai kas kremu tepa skilinėjančius plaukų galiukus. Idėja nėra geniali- tačiau gal ir veiksminga.

Ar galima netikusį veido kremą naudoti vietoje kaukės plaukams?

Vietoje maitinančios kaukės iš bėdos naudočiau tik vaikišką kremą. Šiuolaikiniai veido priežiūrai skirti kremai neretai tarsi chemijos fabrikai, kurie nutirpdo paviršinį epidermio sluoksnį. Logiškai mąstant- jeigu jis tirpdo epidermį, tai ardys ir plauko struktūrą. Na, jei norite papildomai investuoti į papildomas priemones pažeistiems plaukams atstatyti- drąsiai iš jo darykite kaukę plaukams. Jeigu jūsų plaukai ir šiaip yra jautrūs- papildomai jų žaloti nesiūlau,

Spiritinis makiažo valiklis ( Rusijoje tokius dar gamina)

Kalbama, kad toks makiažo valiklis gali valyti tušo, pudros ir lūpų dėmes iš drabužių. Nebandžiau, nes tokio valiklio senokai nemačiau parduotuvių lentynose.

Makiažo valiklis

Gali padėti nuvalyti plaukų dažų dėmes nuo smilkinių ir kaklo, jeigu plaukus dažotės pačios namuose. Tačiau šios dėmės visiškai neblogai nusiplaus jei jas patrinsite prie plaukų dažų paprastai pridedamu kondicionieriumi, skirtu dažamas užfiksuoti.

Veido prausiklis

Veido prausiklis chemine sudėtimi pernelyg neturėtų skirtis nuo kitų prausimuisi skirtų priemonių. Jeigu netiko veidui- gal būt tiks rankoms, vietoje muilo?

Dekoratyvinės kosmetikos priemonės

Neretai perkant šias priemones tikrai apsigaunama. Juk parduotuvėse apšvietimas dažniausiai yra dirbtinis, todėl tikrai tinkančią makiažo spalvą išsirinkti jos gerai nežinant yra gana sunku. O namuose išbandyta kosmetika atgal nepriimama. Ką daryti? Telieka suktis iš padėties ir bandyti kažkaip tą priemonę sunaudoti.

Aš nekalbu apie senstelėjusią dekoratyvinę kosmetiką- jos vieta tik šiukšlių dėžėje ar ant tapytojo drobės.

Makiažo pagrindas

Jeigu jūsų toninis kremas yra pernelyg tamsus– jį galite tiesiog praskiesti veidą drėkinančia priemone. Šiek tiek pašviesės ir gal būt galėsite jį naudoti pagal paskirtį.

Jeigu turite šviesaus makijažo pagrindo ir jūsų pirkinys yra panašios konsistencijos- juos galima pabandyti ir sumaišyti. Rezultatas gali gautis visai patenkinamas. Svarbu, kad nemaišytumėte su pasenusia kosmetika ar dideliais kiekiais.

Jeigu esate įgudusi dekoratyvinės kosmetikos naudotoja- per tamsų makiažo pagrindą galite tepti ant išsikišusių  veido vietų- kaktos, skruostikaulių, smakro ar nosies.

Jeigu įsigijote pernelyg šviesų makijažo pagrindą

Nebijokite juo sumaišyti su tamsesniu. Arba virš jo papudruokite tamsesne pudra, tamsesniu neblizgančiu vokų šešėliu  ar bronzantu.  Juo taip pat galite pašviesinti odą po akimis ir virš viršutinės lūpos. Sutaupysite hailaiteriui.

Lūpų dažai 

Kosmetikos mėgėjos siūlo lūpų dažus tamsinti ar šviesinti skaistalais.

Lūpų balzamas ir vazelinas

Ideali nagų odeles minkštinanti priemonė. Ištepkite juo odą aplink nagučius ir švelniai pamasažuokite, kad įsigertų. Rankos pasakys jums ačiū.

Lūpų balzamu  taip pat galima užfiksuoti jau padažytus  antakius. Tereikia jį gražiai  su tušo šepetėliu.

Lūpų balzmas taip pat ideali riebinanti odos priežiūros priemonė- galite sunaudoti jo likučius prieš  eidama pro duris per šalčius. Tiks ir veidui ir rankoms.

Šepetėliai

Sunaudojote tušą? Kodėl neišnaudojus šepetėlio galimybių? Tiesiog  su šampūnu ar muilu švariai išplaukite tušo indelį ir patį šepetėlį. Tokiu švariu šepetėliu galite šukuoti antakius arba jį panaudoti blakstienų kaukei. Tokią kaukytę pasidarysite suvilgiusios šepetėlį keliais ricinos aliejaus lašeliais. Darykite tai kas vakarą, ir jūsų blakstienos tikrai pagražės ir pailgės. Norite vešlesnių antakių – patepkite aliejuku antakių plaukelius.

Makijažo šepetėlius galite drąsiai išplauti su vaikišku šampūnu ar  muilu ir atiduoti vaikams,- tegu paišo kaip tikri dailininkai

Kitas, praktinis tokio seno šepetėlio išnaudojimo būdas- valyti juo dulkes iš sunkiai prieinamų vietų- pavyzdžiui kompiuterio klaviatūros.

Blogiausiu atveju- šepetėlį galite panaudoti kaukei ant veido tepti, ar atiduoti vyrui- gal būt pritaikys barzdai skusti.

Manikiūro priemonės

Netiko nagų lako spalva- drąsiai panaudokite jį  namų apyvokos daiktų puošybai. Toks lakas puikiai atrodys ant skaidraus stiklo ar plastmasės.

Taip pat iš senų mechanikų teko girdėti, jog kartais taisant mašinas, nagų lako prisireikia veržiant varžtus. Kaip jie tą daro nežinau- nes su mechanika neturiu nieko bendro. Jeigu jūs žinote- palikite komentarą.

Kvepalai 

Dažniausiai nepatikusius kvepalus atiduodu tiems, kam jie patinka. Tačiau kai kas juos siūlo sunaudoti kaip oro gaiviklius patalpose ar automobilyje. Jeigu kvepalų aromatas nėra labai erzinantis, ko gero drąsiai galima tai ir daryti. Tačiau jums nepritikusį kvapą taip pat galite panaudoti kambario gaivikliui, kurį galite pasigaminti ir namuose.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *