Kaip jie tuština jūsų piniginę?

Kaip jie tuština jūsų piniginę?

Arba mažytės pardavėjų paslaptys

Ne paslaptis, jog didžiosios metų šventės jau senokai tapo tuo botagėliu, kuris jūsų piniginę priverčia pasijusti visiškai nešventiškai. Regis tuoj pat prieš šventes prasidedantis nuolaidų lietus jau nieko nebestebina. Tačiau prekybos gigantai žino daygubę triukų, kurie padeda jūsų piniginei lieknėti nepastebimai. Kaip jiems tai pavyksta?

1. Dovanų įpakavimas

Anglijos sociologai pavaikščiojo po parduotuves ir pastebėjo, jog labiausiai yra perkamos gražiai įpakuotos ir šventinę nuotaiką sukuriančios prekės. Pavyzdžiui paprastas rankų muilas gali kainuoti apie 2 svarus. Tačiau šventiškai įpakuotas  tas pats muilas gali kainuoti iki 18 svarų. Technika beveik geniali- paprastas dovanų popieriaus lapas ir kaspinėlis duoda beveik 16 svarų pelno. Sakysite, jog nebūtinai suveiks? Jeigu šalia skamba šventinė muzika ir kvepia kalėdiniais sausainiukais,- sprendimą pirkti gražią prekę priimsite per 10 sekundžių- nes būtent taip veikia mūsų pasąmonė. Ir ką tu tam prekybininkui padarysi? Už prabangią nuotaiką susimokėsite prie kasos.

2. Papildomos puošmenos

Ar jūs pastebėjote, jog brangesnė prekė dažniausiai  yra didesnė ir bus ryškesnėje pakuotėje. O ir raudoni kaspinai  ant jos yra žymiai didesni? Pirkėjas neskaito etikečių ir apie prekės kokybę dažniausiai sprendžia pagal tai, kaip ji atrodo. Taigi- nori parduoti- dėk daug kaspinų ir apiberk blizgučiais. O jie šiais metais karaliauja absoliučiai visur.

3. Prekės reklama

Dažniausiai primityvi ir paprasta kaip ūkinio muilo gabalėlis. Nori parduoti šampūną nuo pleiskanų- pakartok, kad jis nuo pleiskanų bent 3 kartus. Ir paklusnus pirkėjas tuo tikės, nors šis šampūnas ir nebus niekuo ypatingas. Čia jau kosmetikos pramonės žonglierių sritis. Ar nepastebėjote, jog kas metai atsiranda vis nauja stebuklinga kosmetinė priemonė su ypatinga sudedamąja dalimi? Apie 80 praėjusio šimtmečio metus buvo reklamuojamas stebuklingas šampūnas su jojoba ir avokadais. Kur jis dabar? Kažkur apatinėje lentynoje. Šiandien moterys isterijoje nuo kokoso palmių stebuklų. O iš tiesų? Perskaitykite etiketes ir pastebėsite, jog šie abu šampūnai beveik niekuo ir nesiskiria. Tačiau- oj, tas stebuklingas žodis reklama. O reklamoje matote gražuolę po palmėmis, kurią televizorius jums parodo bent 25 kartus per dieną- kad nepamirštumėte ir tikrai išmoktumėte. O kai išmoksite- bėgsite tekini į prekybcentrį. Pirkti stebuklo.

4. Prabanga

Yra toks plaukų stiprinimui skirtas purškimo skystis-  John Frieda’s Hair Straightening Spray. Tačiau jis nėra paprastas, nes ant jo užrašyta London Paris New York. Ir žinote ką,- jis perkamas geriau nei to paties lygio purškikliai ant kurių tai neparašyta. Kodėl ant jo parašyta ir London, ir Paris, ir New York? Nagi kad gražiau skambėtų. Nei Londonas nei Paryžius su tuo purškikliu neturi nieko bendra. O gaminamas jis greičiausiai Kinijoje. Ir gražios podiumų manekenės jo greičiausiai nenaudoja. Na bet skamba tai gražiai ar ne?  Už tą gražų skambesį jūs gražiai  ir mokėsite. Nes norėsite būtent šios plaukų stiprinimo priemonės. Čia yra ir dar viena mažytė paslaptis- prie tokių super duper priemonių reklamos dažniausiai būna nepastebimai priklijuotas koks nors mažytis mokslinis žodeliukas. Na, jeigu drėkiklis- tai micelinis, jei kremas- tai su liposomomis. Ką tas biesas reiškia?- nugi nieko rimto. Dažniausiai papildomai pridėta kokia nors cheminė medžiaga, kuri nieko ir nedaro. Bet gundo tikrai- visgi mokslinis pasiekimas,- todėl ir brangesnis.

Spalvos

Nori, kad prekė atrodytų šventiškai? Pakuok ją į raudoną arba auksinę dėžutę. O jeigu nori, kad ji atrodytų prabangiai- pakuotė turi būti juoda ir taškas. Ir tai ne išmislas. Tiesiog moksliniais tyrimais paremta reklama. Juodos spalvos daiktas mums yra solidus, tvirtas ir patikimas. O svarbiausia- laikys tikrai ilgiau nei sakysim daiktas rožiniam įpakavime. Juk tikras Mersas turi būti juodas o ne ružavas. O kad tikrai patikėtumėte ir prekės norėtumėte- ant jos bus parašyta limited edition arba special edition. O už šventinę nuotaiką galima paprašyti bent 30 procentų daugiau. Ar tai sunku?  Kad nepasimautumėte ant šio kabliuko- pasidairykite įprastinių prekių lentynose. Ir prabangios prekės analogą rasite už pigiau, – tik kitokios spalvos pakuotėje ir greičiausiai apatinėje lentynoje.

Dovanų rinkiniai  Jai ir dovanų rinkiniai Jam

Dažniausiai dar vienas mitas. Jeigu patyrinėsite šių iš anksto supakuotų dovanų rininių turinį- pernelyg nenustebsite. Dažniausiai skiriasi tik turinio spalva. Kosmetinės priemonės- muilo, šampūno, losjono cheminė sudėtis nesiskiria. Bet ta stebuklinga nuoroda- Jai ar Jam leidžia prekybininkui užsimesti procentėlį arba du. O jeigu dovana yra Jai- užsimesti galite net iki 50 procentų. Smulkmena- bet maloni. Mokate, žinoma Jūs. Taigi- jeigu jau nutarėte dovanoti šampūną- nebūtinai jį pirkti dovanų skyriuje . Supakuosite  namuose patys-  ir tikrai už pigiau. Ir dovaną turėsite, ir piniginė neverks. Žinoma, dovanos būna ne tik Jai ir Jam. Yra dovanų tik vaikams, tik katytėms, tik šuniukams. Na, dovanos žuvytei dar nemačiau. Bet tikiu, kad greitai sugalvos ir tokias. Juk šventės tai ateina  visiems- žuvytėms taip pat.

Vaikystės prisiminimai ir Vintažas

Dar vienas nenugalimas arkliukas. Na- sakykime artėja Kalėdos. Kas tai yra jums, tūlam pirkėjui? Žinoma paprasti dalykai, kurie griebia už širdies – žiemos sniegelis, jūsų senelis, Kalėdų eglutė, močiutės sausainiukai rogutės… ir žinoma- viskas turi būti Vintage stiliuje. Kad norėtumėte ten sugrįžti ir negrįžti. Nepastebėjote, jog Werther’s Original karameliniai saldainiukai geriausiai yra perkami prieš Šv. Kalėdas? Na, ne todėl kad jie patys skaniausi. Aš juos asmeniškai mėgstu ir man jie tikrai labai skanūs. Tiesiog reklama yra labai graži ir griebia tiesiai už širdies. Ta senovinė saldainių parduotuvė- tokia pat kaip vakystėje. Ir valgyti tą karamelę  po tokios reklamos galite be sustojimo. Na supratote apie ką aš? Vis apie tą patį- apie piniginę ir dietas. Taigi aš asmeniškai mąstau taip – norite apsaugoti piniginę- ieškokite tokios pat prekės be senelio, kalėdų ar angeliukų ant įpakavimo. Tikrai rasite. Tolimesniame ir tamsesniame parduotuvės kampe. Bet už pigiau. O supakuoti dovanas galėsite toje pat parduotuvėje. Už dešimtadalį puošnios dovanos kainos.

Kaip išvengti šių gudrybių ir nepasiduoti šventiniam šurmuliui?
  • Susidarykite dovanų sąrašą iš anksto. Ir stenkitės nuo jo nenukrypti.
  • Pirkite dovanas po vieną ir neskubėdami. Niekada nepirkite dovanos paskutinę minutę- visada įsigysite neaišku ką.
  • Ieškokite dovanų ne dovanų skyriuje- yra šansų, jog norimą dovaną rasite už pigiau. O jeigu norite rasti pigesnę prekę- ji bus greičiausiai apatinėje o ne vidurinėje lentynoje.
  • Nepirkite dovanų rinkinių ir iš anksto supakuotų dovanų. Ypaę kosmetikos Jam arba Jai. Dažniausiai jos skiriasi tik kaina.
  • Dovanas pakuokite patys- kaspinai ir dovanų popierius nėra tokie brangūs. O ir dovana tuomet atneš daugiau džiaugsmo- bent jums.
  • Skaitykite etiketes- ypač kosmetikos priemonių. Reklamuojama prekė dažniausiai nebūna kuo nors tikrai ypatinga. Tiesiog ją reikia parduoti.
  • Nepasiduokite akimirkai- už kalėdinę muziką ir raudonus kaspinus galite sumokėti brangiau nei tikėjotės.
  • Sezonines dovanas pirkite tuoj pat po švenčių- prekybininkai tomis dienomis stengiasi atsikratyti visų prekių. Yra šansų, jog sugebėsite išlaikyti šią dovaną paslėptą spintoje? Sutaupysite tikrai nei pirkdami šią dovaną tuoj pat prieš šventes.

Linksmų jums švenčių ir storesnių piniginių:)

[post_grid id=“2798″]
Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *