Kalėdinės girliandos vyno buteliuose

Kalėdinės girliandos vyno buteliuose

kaledine-girlianda-butelyje

Kalėdinio vakarėlio patalpai dekoruoti galite išleisti daug pinigų. Tačiau daugelis dekoratorių dirba pagal vieną ir tą patį šabloną. Todėl šie vakarėliai neretai atrodo labai panašūs. Tačiau dekoruoti butelius šviečiančiomis kalėdinėmis girliandomis dar nėra labai įprasta. Šįkart siūlome jums naują dar nelabai išbandytą būdą, kuris padės dekoruoti namų barą, tamsų buto kampelį ar kalėdinio vakarėlio patalpą. Viskas ko jums prireiks- kelių gražios formos butelių, kalėdinės LED girliandos  ir šiokių tokių įrankių.

Kaip įkišti girliandą į butelį?

Pirmiausia apsirūpinkite darbo priemonėmis

Jums prireiks

LED lempučių girliandos su baterija. Ji turėtų būti ne mažiau kaip 3 metrų ilgio.
Kelių gražių stiklo butelių ( darbo metu buteliai gali trūkti, todėl pasiruoškite jų daugiau nei reikia- atsargai). Taip pat prie jų prireiks ir kelių gražių butelio kamščių.
Skustuvėlio
Klijų nuėmėjo
Deimantinių grąžtukų  5/8 colioir gražto
Tvirtos lipnios juostelės
Apsauginių pirštinių ir apsauginių akinių
Švitrinio popieriaus
Valgomosios lazdelės ( nebūtinai)

Kaip išsirinkti girliandą?

Standartiniame vyno butelyje telpa trumpa LED lempučių girliandą, kurioje būna iki 55 lempučių. Jos būna maždaug 3,3 metrų ilgio. Kodėl geriau rinktis LED lemputes? Jos nekaista ir dėl to neįkaitins vyno butelio. Geriau jeigu girlianda yra su baterija- tada tokį butelį galėsite statyti į bet kurį kampą. Jeigu girlanda baterijos neturės- teks papuošimus statyti netoli rozetės.

Kaip pasigaminti tokią puošmeną?

girlianda-butelyje

Pirmiausia išsiplaukite vyno butelius su karštu vandeniu ir muilu. Po to nuimkite nuo jų etiketes su klijų nuėmėju.

Ant vyno butelio šono, priklijuokite nedidelį gabalėlį lipnios juostelės- kelis milimetrus aukščiau nuo dugno.

Tada per šią juostelę pragręžkite skylę su specialiu stiklui gręžti skirtu deimantiniu grąžtuku. Pirmiausia pradėkite gręžti laikydami gržąta 45 laipsniu kampu į juostelę, o po to palaipsniui pakrepkite grąžtą statmenai ir pragręžkite butelyje skylę. Kad butelys neišslystų iš rankų gręžiant, jį geriausiai įstatyti į kokį nors V formos laikiklį. Skylę reikia gręžti ne maždaug 2,5-5 cm aukštyje nuo butelio dugno. Viename butelyje reikia tik vienos skylės.

Po to juostelę reikia nuimti ir  skylės kraštus reiktų nušlifuoti. Patį butelį dar kartą perplauti. Jeigu norėsite, ant skylės kraštų galite patepti klijų arba silanto- kad nesusižeistumėtė dirbdami.

Vienam buteliui pripildyti jums prireiks nuo 20 iki 25 lempučių.Kiškite lemputes į butelį pro skylę iš apačios link butelio kakliuko  ir dalį girliandos su kištuku palikite lauke.

Butelio viršų užkiškite vyno kamščiu. Kad jį būtų lengviau įkišti į butelį- kamščio viduje išgręžkite 3 mm skylutę- kad jis susispaustų kišant į kakliuką.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *