Acetilintas lanolino alkoholis

Medžiagos pavadinimas – Acetilintas lanolino alkoholis

Tarptautinis pavadinimas – Acetylated lanolin alcohol

Sinonimai -Lanolinas, Lanolino alkoholis,  Lanolin
Lanolin Oil
Lanol in Wax
Lanolin Acid
Lanolin Alcohol
Acetylated Lanolin
Acetylated Lanolin Alcohol
Hydrogenated Lanolin
Hydroxylated Lanolin

Acetylated lanolin
Cerolan
Golden Dawn
Hartolan
Hydrogenated lanolin
Lantrol (dewaxed lanolin)
Nimco
Type HO
Wool alcohol

 

Cheminė medžiaga – Esteris

Naudojimas farmacijoje ir kosmetikos pramonėje – Odą drėkinanti medžiaga- emolientas. Lanolinas yra gyvulinės kilmės medžiaga, tai avių odos išskiriami riebalai, kurie yra ant avių vilnos. Iš esmės tai organinių alkoholių mišinys. Apdorojant iš avių surinktą medžiagą, gaunama visa eilė lanolinų. Acetilintas lanolino alkoholis yra gaunamas prjungiant prie lanolino acetatą. Lanolinai plačiai naudojami kaip odos drėkikliai odos priežiūros,akių priežiūros priemonės, Jų yra vaikų priežiūrai skirtoje kosmetikoje, skutimosi, manikiūrui skirtose medžiagose , dekoratyvinėje ir apsauginėje kosmetikoje. Europos komisija lanoliną priskiria prie antistatinių, odą drėkinančių, emulsifikuojančių, plaukų kondicionavimui ir odos kondicionavimui skirtų medžiagų.

Savybės – citrinos spalvos aliejinė hidrofobinė silpnai kvepianti medžiaga

Toksiškumas – ūmus toksinis poveikis neužfiksuotas. Fotosensibilizuojantis poveikis neužfiksuotas.

Poveikis sveikatai:

Gali sukelti alerginį kontaktinį dermatitą. Toksinio poveikio nėra.

Poveikis odai

  • Odos sudirginimas :
  • Alerginis poveikis: gali sukelti profesinę alergiją asmenims ilgą laiką dirbantiems su lanolinu.
  • Komedogeninis poveikis: pasižymi stipriu komedogeniniu poveikiu.

Dermatologinis panaudojimas

FDA leidžia lanoliną naudoti odos priežiūrai ir gydymui skirtose priemonėse bei išangės odos apsaugai skirtose priemonėse. Lanoliną leidžiama naudoti kaip oftalminį emolientą akių gydymui skirtuose vaistuose. FDA leidžia naudoti lanoliną kaip kramtomosios gumos minkštiklį, bei netiesioginį maisto papildą. Lanolino junginiai yra laikomi saugiais kosmetikos priemonių vartojimui.

Literatūra:

1. cosmeticsinfo.org

2. cir-safety.org

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą