Geriausi odos priežiūros serumai

Geriausi odos priežiūros serumai atsižvelgiant į jūsų amžių 

Kaip pasirinkti odos prieziuros seruma

Odos priežiūros serumai nėra naujiena, tačiau moterys juos naudoja palyginus retai. Kodėl? Dažniausiai tiesiog nežino, nei kuo šie serumai ypatingi, nei kam jie turi būti naudojami. Tačiau kosmetologai teigia, jog serumas yra būtina odos jaunystę sauganti odos priežiūros priemonė. Teisingai pasirinkus tokį serumą, odos būklė tikrai ženkliai pagerėja.

Kas gi yra serumas?

Tai yra odą drėkinanti ir maitinanti priemonė. Serumai dažniausiai būna išleidžiami gelio arba lengvo kremo pavidale. Jų sudėtyje yra labai daug biologiškai aktyvių medžiagų. Dažniausiai juose yra antioksidantų, odą balinančių bei odą drėkinančių  medžiagų.

Kam yra skirti serumai?

Serumai visų pirma skiriami kovai su odos senėjimu. Juos siūloma pradėti vartoti pradedant dvidešimtaisiais gyvenimo metais. Tačiau kiekvienas amžiaus dešimtmetis yra ypatingas, nes oda sensta ir ją prižiūrėti reikia skirtingai. Būtent todėl serumai yra orientuojami į amžiaus grupes.

Serumai skirti 20 mečių odai

20 ir 25 metų amžiaus moterų oda spinduliuoja jaunyste, todėl ji dažniausiai yra puikios būklės. Tokia oda yra drėgna, elastinga ir minkšta. Šiame amžiaus tarpsnyje dar nereikia kovoti su senėjimą rodančiais požymiais- raukšlemis ar pigmentinėmis dėmėmis. Todėl serumai, kurie skirti būtent dvidešimtmetėms orientuoti daugiau į odos senėjimo profilaktiką. Šiuo metu odai reikalingi tik antioksidantai, kurie naikina dėl odos pažeidimų atsirandančius laisvuosius radikalus ir taip užkerta kelią senatvei.

Kaip  odos priežiūros serumą pasirinkti dvidešimtmetėms?

Jeigu jūsų oda yra normali,- jums tiks serumai, kuriuose yra antioksidantų ir vitaminų. Tiek vitaminai, tiek antioksidantai veikia viena kryptimi ir sustiprina vienas kito poveikį. Tokie serumai skirti apsaugoti nuo žalingų ultravioletinių spindulių poveikio.

Jeigu jūsų oda yra riebi,- jums taip pat bus reikalingas serumas su antioksidantais, tačiau jis turės būti žymiai lengvesnis. Riebiai odai labiausiai tiks serumas, kurio sudėtyje  bus reseveratrolis bei vitaminai C ir E.

Jeigu jūsų oda yra sausa, jums tiks serumai, kurie bus praturtinti ne tik vitaminais ir antioksidantais. Tokiai odai būtina saugoti drėgmę, todėl jums tiks serumai, kurių sudėtyje yra niacinamido, kamieninių ląstelių arba hialuroninės rūgšties.

Jaunai odai dermatologai dažniausiai rekomenduoja  Vichy serumus, pavyzdžiui Vichy Aqualia Antiox

Serumai skirti trisdešimtmečių odai

Sulaukus trisdešimties veide pradeda ryškėti plonų raukšlelių sluoksnis, tačiau jis dar nėra labai ryškus. Jį dažniausiai pastebi tik pati moteris. Šiame amžiaus tarpsnyje jau laikas pradėti vartoti retinoidus ir kitus vitamino A darinius. Retinoidai lygina raukšleles, skatina hialuroninės rūgšties ir kolageno gamybą. Taip oda ilgiau išlieka tampri ir elastinga. Laiku pradėjus vartoti retinoidus, galima užkirsti kelią tolimesniam naujų raukšlių formavimuisi.

Vienok retinoidai nėra tokie jau nekalti. Visų pirma jie dirgina odą. Ypą panaudojus juos pirmą kartą. Todėl odos priežiūros priemones su retinoidais geriausia naudoti ne kasdien, o kas antrą ar kas trečią dieną. Retinoidų taip pat negalima vartoti esant dideliam saulės apšvietimui. Jeigu vasaros metu nutarėte vartoti odos priežiūros priemones arba serumus su retinoidais, visų pirma turėsite pasirūpinti tinkama odos apsauga nuo ultravioletinių spindulių.

Trisdešimtmetėms skirtuose odos priežūros serumuose taip pat turi būti antioksidantų, vitaminų C ir E bei odos dirglumą mažinančių medžiagų – antiiritantų. Jeigu jūsų oda yra sausa, juose papildomai turi būti odą drėkinančių medžiagų.

Šios amžiaus grupės moterims tinka brandesnės odos priežiūra besirūpinančių firmų serumai, tokie kaip Clinique Repairwear Laser Focus

Odos priežiūros serumai skirti keturiasdešimtmetėms

Sulaukus keturiasdešimties odos atsinaujinimas pradeda smarkiai lėtėti. Tam, kad oda išliktų jaunatviška, būtina  reguliariai nuvalyti išdžiūvusį paviršinių ląstelių sluoksnį. Šiame amžiaus tarpsnyje rekomenduojama reguliariai atlikti pylingo procedūras. Reguliariai atliekamas pylingas padeda sumažinti raukšles ir sumažina pigmentines dėmeles. Šiame amžiaus tarpsnyje geriausiai tinka pylingas su alfa hidroksi rūgštimis (AHA). Jos švelniai nuvalo negyvą paviršinių ląstelių sluoksnį, paskatina kolageno gamybą.  Taigi, šio amžiaus moterų grupei tiks serumas, kuriame bus glikolio, pieno arba migdolų rūgšties. Geresniu laikomas toks serumas, kuriame yra kelių AHA rūgščių mišinys.

Šiai amžiaus grupei skirtų serumų paskirtis yra ne tik paskatinti odos regeneraciją, tačiau taip pat ir intensyviai ją drėkinti. Todėl būtina tokių serumų sudėtinė dalis yra hialuroninė rūgštis.

Į tokius serumus paprastai papildomai pridedama ir peptidų. Tai baltymai, kurie užpildo smulkiąsias raukšleles. Taigi brandžiai odai skirtuose serumuose turėtų būti AHA rūgščių, hialuroninės rūgšties, antioksidantų, retinolio ir peptidų.

Geriausi brandžiai odai skirti produktai yra gaminami Estee Lauder firmoje. Vienas iš pavyzdžių – Idealist Skin Serum

Odos priežiūros serumai skirti penkiasdešimtmetėms

Sulaukus penkiasdešimeties metų odos priežiūros serumas turi pagelbėti kovojesu raukšlėmis, pagerinti odos tekstūrą ir šviesinti pigmentines dėmes.

Ilgą laiką tokios odos priežiūros priemonėse buvo naudojamas tik hidrochinonas. Tačiau šiuo metu jau atvirai kalbama, jog ši v

cheminė medžiaga nėra saugi. Todėl rinkoje atsirado naujos kartos serumų, kurių sudėtyje yra skirtingų šviesinančių medžiagų – arbutino ir  lakricos ištraukos.

Be odą šviesinančių medžiagų šiai amžiaus grupei skirtuose serumuose turi būti didelės glikolio rūgšties koncentracijos, vitaminai A,C ir E. Kartais šiuose serumuose gali būti ir kofeino. Jis dedamas siekiant sutraukti kapiliarus ir taip sumažinti odos pabrinkimą. Kofeinas taip pat yra laikomas puikiu antioksidantu.

Vienas iš plačiausia žinomų šiai amžiaus grupei skirtų odos serumų yra  Lancôme Génifique Cream Serum.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *