Stiliaus paslaptys: sluoksniavimas

Stiliaus paslaptys: sluoksniavimas 

Sluoksniavimas -2

Parduotuvių vitrinose esantys manekenai visada atrodo žavingai. Tačiau neteko sutikti nei veno dizainerio, kuris išduotų paslaptį,- kodėl parduotuvėje rūbas atrodo puikiai, o ant jūsų net taip jau ir gerai. Dažniausiai tiesiog išsisukinėjama, stengiantis naudoti vieną žodį- sluoksniuokite rūbus ir viskas bus puiku. Tačiau rūbų sluoksniavimas yra menas, kurio reikia mokytis.

Žemiau pateikiame keletą rūbų sluoksniavimo taisyklių, kurios padės visada atrodyti nepriekaištingai.

Taigi, jeigu jūs norite, kad jūsų sluoksniavimo stilius visada būtų lydimas susižavėjimo šūksnių, tereikia žinoti keletą taisyklių. Svarbiausios iš jų yra trys:

1, Abu rūbų sluoksniai turi būti tik iš lengvai arba gerai krintančių medžiagų. Tai natūralu- kuo lengviau ant jūsų kūno kris rūbas, tuo grakščiau jūs atrodysite. Niekada nesluoksniuokite storos medžiagos rūbų- atrodysite stambesnės nei esate iš tikrųjų, ką jau ir bekalbėti apie tai, jog grakščios tikrai nepasirodysite. Idealiausias sluoksniavimo variantas- sluoksniuoti marškinius ir palaidines.

2. Pirmasis sluoksnis– tai yra apatinis sluoksnis turi būti kuo daugiau prigludęs prie kūno. Jeigu norite atrodyti liekniau, stenkitės, jog pirmojo sluoksnio rūbas būtų ilgesnis – taip jūs atrodysite aukštesnė ir lieknesnė.

3. Apatinis sluoksnis visada yra ilgiausias. Viršutinis sluoksnis visada yra trumpiausias. Apatiniam sluoksniui galite pasirinkti mėgstamą vasarinę suknelę ant petnešėlių ( ypač  jeigu ji pasiūta iš gražaus raštuoto šilko) arba plisuotą šilkinį sijoną. Po ja drąsiai galite vilktis plonos vilnos ar kašmyro palaidinę su aukštu kaklu, o ansamblį užbaigti storoku susagstomu megztiniu. Idealiausiai toks ansamblis atrodys jeigu palaidinė bus plona ir neryškios spalvos, o viršutinis megztinis- ryškesnis. Prie tokio derinio tiks ryškus vienspalvis arba storomis pynėmis megztas megztinis.

Kaip derinti sluoksniuojamų rūbų detales?

Amerikiečiai dievina sportinį stilių. Tačiau šis sportinis stilius yra ypatingas. Jie mėgsta nešioti suderdintus sportinius marškinėlius. Pirmasis sluoksnis visada yra priglundantiys plonos medvilnės marškinėliai ilgomis rankovėmis. Jie gali būti ir tamsesni, Tačiau visada vienspalviai ir neretai kontrastuojantys su viršutiniuoju sluoksniu. Viršutinis sluoksnis- visada trumpesnėmis rankovėmis- visiškai trumpomis, trijų ketvirčių ir panašiai. Dažniausiai kontrastingų spalvų, raštuotas-žodžių toks, koks jums patiks. Paprastai viršutinio sluoksnio marškinėliai turi V formos apykaklę, o apatinio sluoksnio marškinėliai juosia kaklą apvaliai prie jo priglusdami.

Neretai amerikietės naudoja „pseudo“ sluoksnį- po sportiniais marškinėliais ant liemens tiesiog dėvi iš po marškinėlių išlendančią medvilninę juostą, kuri gali būti ir skirtingos spalvos ir skirtingos faktūros. Toks sluoksniavimas labai patogus dėvint pažeminto liemens džinsus – kaip jūs beatsisėstumėte, – jūsų nugara ir sėdynaitė visada bus uždengtos. Taigi- atrodysite ir stilingai ir nepriekaištingai.

Po marškinėliais patogu vilkėti trumpus berankovius medvilninius maršlkinėlius, vadinamus „tank top“. Tai idealus variantas norinčioms paslėpti keletą kilogramų. Tank top marškinėliai dažniausiai gerai priglunda prie kūno, jie paslepia viršutinę krūtinės dalį, todėl optiškai ji atrodys mažesnė. Viršutinio sluoksnio marškinėliai šiuo atveju gali būti visiškai atsegti – taip jie atrodys kaip švarkelis, arba susagstyti ir laisvai atsegtos paliekamos tik 2 viršutinės sagutės. Jeigu viršutinis sluoksnis skaidrūs arba šilkiniai marškiniai – jūs atrodysite ne tik šventiškai bet ir labai madingai.

Šio sezono klyksmas – šllkinė viršutinio sluoksnio bliuzelė su dideliu kaspinu. Ypač jeigu ji yra žymiai platesnė ir trumpesnė nei apatinis sluoksnis.

Šiuo metu yra madinga sluoksniuoti vyriško tipo švarkai su ilgu megztiniu. Šiuo atveju švarkas turėtų būti „oversized“ stiliaus, o megztinis geriausiai iš ypatingai plonos vilnos. Sluoksniavimas -3

Soprtinio stiliaus mėgėjai neretai dėvi du megztinius – vienas iš plonos vilnos, dažniausiai kašmyro. Jis turėtų būti vienspalvis. Viršutinis -dažniausiai grubesnės faktūros, raštuotas ar margas. Jis gali būti susagstomas arba tiesiog užvelkamas per galvą, – tąčiau šiuo atveju būtinai su v formos apykakle. Idealu, jeigu apatinio megztinio rankovės išlenda tiek, jog jas reikia paraitoti.

Slidinėtojų mada taip pat įkvėpė dizainerius derinti sintetinio audinio striukes liemenes su medvilninėmis palaidinėmis. Šiuo atveju palaidinės gali būti storokos, iš medvilnės ar trikotažo, su kapišonu. Jos visada yra ilgesnės ir pastelinių spalvų. Tuo tarpu sintetinė liemenė ar palaidinė yra grubokos faktūros, blizganti, pūsta ir visada trumpesnė. Toks derinys ypač tinka paauglėms ir smulkioms merginoms bei moterims.

 sluoksniavimas -1Kaip sluoksniuojama kaklo zonoje?

Ant kaklo puikiai derės keli kontrastinių spalvų  ar skirtingų faktūrų šalikai. Ypač jeigu rengiatės kukliai ir mėgstate minimalistinį stilių.

Sluoksniuojami taip pat karoliai ir grandinėlės. Čia galioja principas – kuo margiau, tuo geriau.

Kaklą taip pat puošia aukštos apykaklės (seniau liaudyje vadintos ,, bitlovkėmis“ , kurias galima derinti su šaliais, V formos apykaklėmis ar pseudo apykaklėmis – mock- turtlenecks.

O diržai?

Jeigu norite atkreipti dėmesį į liemens liniją, -sluoksniuokite keletą diržų. Mada leidžia derinti juos įvairiai – platų su siauru, žėrintį su grandinėlėmis, karoliukais ir panašiai. Kaip tik jūsų fantazija leidžia.

tipsasMūsų tipsas:

Diržas ant liemens visada atkreips dėmesį į jūsų liemenį ir todėl figūra neatrodys tokia stambi.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *