Kaip prižiūrėti brangią rankinę?

Kaip prižiūrėti brangią rankinę? 


Kaip priziureti brangia rankine

Brangi rankinė tampa kasdienine aprangos dalimi. Ypač jeigu jūs norite atrodyti ne tik elegantiškai beti ir solidžiai. Neretai rankinės kaina prasideda nuo triženklių skaičių ir gali siekti dar daugiau. Tačiau investavus į tokią rankinę tikrai norisi, jog ji tarnautų kuo ilgiau. Taigi, kaip prižiūrėti brangią kokybiškos odos rankinę?

1. Išmokite saugoti savo rankinę

Odinės rankinės tikrai yra patvarios, tačiau visas jas reikia atitinkamai prižiūrėti- saugoti nuo vandens, lietaus, purvo, dulkių.

Odinių rankinių priežiūrai yra specialių priežiūros priemonių, iš kurių labiausiai paplitę odos priežiūros geliai ir odos priežiūros pieneliai. Jie abu yra skirti rankinės odos apsaugai nuo aplinkos poveikio. Veikia jie panašiai – ant rankinės odos sukuria ypatingą apsauginę plėvelę, kuri rankinęs odą ar zomšą saugo nuo drėgmės, blukimo, trinties ir perdžiūvimo. Priemonės taip ir vadinasi – Leather Gel arba Leather Milk.

Kaip naudoti odos apsaugines priemones?

Jomis naudotis yra paprasta. Apsaugine priemone sudrėkinama medvilninė servėtėlė ir po to šia servetėle ištrinama rankinė. Atsiminkite, jog šias priemones reikia tepti tik ant visiškai švarios rankinės odos. Tai yra, jomis reikia iš karto sutepti vos tik nupirktą rankinę, jeigu ji dar nebuvo nešiota. Jeigu rankinę jau naudojote- pirmiausia ją nuvalykite nuo purvo ir dulkių ir tik tada tepkite apsaugine priemone. Rankines kaip ir batus, apsauginėmis priemonėmis reikia tepti reguliariai.

2. Išmokite teisingai saugoti savo brangią rankinę

Jeigu jau investavote į brangų pirkinį, pasirūpinkite ir tuo, kaip šį pirkinį saugosite.

  • Rankinių negalima laikyti sugrūstų tarp kitų daiktų, nes rankinės oda turi kvėpuoti.
  • Tam, kad rankinė išlaikytų savo formą, ją reikėtų saugoti stačią. Kad ji neapdulkėtų, rankinę reikėtų  laikyti įvilktą į specialų apsaugos maišelį arba medvilninį užvalkalą. Paprastai dizainerių sukurtos rankinės parduodamos jau su specialiais saugojimo maišeliais, kurie dažniausiai gaminami iš mikropluošto. Tokie maišeliai puikiai saugo nuo dulkių.
  • Ypač brangios rankinės yra saugomos specialiose storo dygsniuoto audinio įmautėse, kurie saugo ne tik nuo dulkių bet ir subraižymų ar kitų odos pažeidimų.
  • Rankinę taip pat galite laikyti ir specialiai tam skirtose dėžėse.
  • Rankinių nereikėtų saugoti plastiko ar vinilo maišeliuose ar paketuose. Juose neretai kaupiasi drėgmė, dėl to iš aplinkos bus sugeriami visi kvapai. Tai gali sugadinti jūsų rankinę.
  • Jeigu norite pasidėti rankinę kitam sezonui, neužmirškite pasirūpinti jos forma. Prieš padėdami ją į lentyną, pripildykite rankinę sausais laikraščiais ar sausais rūbais,- taip ji išliks tokios formos, kokia ir buvo pagaminta.
  • Rankinių nereikėtų saugoti pakabintų už dirželių- taip jie daugiau susidėvi. Jeigu dirželius galima nusegti- tai ir padarykite. Saugokite juos rankinės viduje.

3. Išmokite saugoti rankinės pamušalą

  • Rankinės pamušalas linkęs greitai susinešioti, todėl jį taip pat reikia mokėti saugoti.
  • Nelaikykite rankinėje aštrių ir smailų daiktų. Jeigu neturite dėklo rašikliams, pasirūpinkite, jog jūsų rašikliai visada būtų uždengti dangteliu. Tušinukai ir parkeriai ne tik praduria audinį, – neretai jie palieka rašalo dėmes.
  • Manikiūro reikmenis visada laikykite uždarytus kosmetinėje.
  • Visus duriančius daiktus- raktus, telefono reikmenis ir panašiai- laikykite specialiuose maišeliuose ar dėžutėse.
  • Jokiu būdu neperkraukite savo rankinės. Ji gali suplyšti nuo pernelyg didelio svorio.

4. Tinkamai rūpinkitės savo rankine

  • Niekada nelieskite rankinės, jeigu tik ką kremu arba losjonu sutepėte savo rankas. Palaukite, kol kosmetinė priemonė įsigers į jūsų odą.
  • Nepalikite savo rankinės tiesiogiai saulės spinduliais apšviečiamoje vietoje.
  • Jeigu jūsų rankinės oda sukietėjo,- jūs galite ją suminkštinti odą minkštinančiu kemu. Tačiau kremą reikia tepti ne ant rankinės, tačiau ant minkšto audinio ir tik po to, šiuo audiniu įtrinti rankinę.
  • Vieną kartą per savaitę minkštu skudurėliu nuvalykite savo rankinę nuo dulkių ir purvo.

5. Kaip išvalyti rankinės dėmes?

  • Jeigu ant jūsų rankinės yra maisto dėmių, jas galite pabandyti valyti paprasta kreida. Baltą kreidą sutrinti į miltelius ir šiais milteliais apibarstyti dėmę. Palikite nakčiai. Iš ryto nuvalykite kreidą šepečiu ir po to švariu audeklo gabalėliu.
  • Riebalų ir aliejaus dėmės valomos taip. Jeigu dėmė šviežia- ją iš karto reikia gausiai apibarstyti kukurūzų krakmoluir tuoj pat trinti dėmę sausu audeklu. Trinti reikia smarkiai, kol įkais. Stenkitės, kad krakmolas sugertų riebalus. Kai riebalai bus sugerti, nuvalykite viską sausu švariu audeklu.
  • Rašalo dėmės iš odos valomos taip- iš karto reikia trinti dėmę šviesiu lastiku. Tačiau trinti švelniai, nespaudžiant. Jeigu dėmė sena- galima bandyti nešti į valyklą. Lastikas taip pat gerai nuvalo purvo dėmes.
  • Vandens dėmes paprastai reikia valyti profesionaliu būdu. Tačiau prieš tai būtina rankinę išdžiovinti.

tipsasMūsų Tipsas

Išbandėme patys Kvapus iš rankinės galite pašalinti per dvi dienas. Į rankinę reikia įdėti polietileninį sodos pripiltą maišelį. Užsekite rankinę ir palikite ją dviems dienoms. Kvapas tikrai išnyks.

O kad kvapas neatsirastų,- nepamirškite profilaktiškai į rankinę įdėti porą džiovyklei skirtų lapelių. Jie yra malonaus kvapo ir puikiai sugeria drėgmę bei naikina nepageidaujamus kvapus. Kvapus ir drėgmę taip pat sugeria silikoniniai gelio maišeliai, kurie paprastai būna įdėti į naują rankinę.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *