Kaip ir kada geriausia kirpti plaukus?

Kaip ir kada geriausia kirpti plaukus?

Norite tikėkite, norite- ne. Surinkome vienon vieton prietarus ir liaudiškus pastebėjimus apie plaukų kirpimą. Juk visos norime  būti gražios? Tai kodėl viena ausim nepasiklausyti, ką šneka bobutės?

Kaip išsirinkti gerą kirpėją? – šiek tiek prietarų

Aš pati pastebėjau, jog ne visos kirpėjos mane apkerpa taip, kad man tai patiktų. Žinoma, – didžia dalimi gautas rezultatas priklauso nuo pačios kirpėjos patyrimo ir nuotaikos. Tačiau kartais susikrauna gausybė niuansų, kurie, regis, paprastą kirpimą gali paversti tiesiog šedevru, o kitu atveju- tiesiog sugadinti nuotaiką kelioms savaitėms.

Taigi, kaip geriausia susirasti pačią geriausią kirpėją būtent sau mieliausiai?

1. Pirmiausia- niekada neikite pas kirpėją kuri yra pikta ir atvirai blogos nuotaikos. Iš asmeninių pastebėjimų galiu pasakyti- po tokios procedūros plaukai pradeda augti blogiau ir atrodo prasčiau. Na, ko gero blogos nuotaikos tikrai persiduoda. Kol atsigausite po tokio kirpimo- praeis ne viena diena. Ir dar- jeigu kirpėja pradeda kalbėti, kad jūsų plaukai prasti ir blogai atrodo- metas susirūpinti. Gali būti dvi  šio reiškinio priežastys- pirmoji – ji  tiesiog nemandagi ir nemyli savo darbo. Antroji – pasirodėte piniginga ir šioji  jums tiesiog nori parduoti dar vieną plaukų priežiūros priemonę. O jų ko gero vonioje ir tauo turite jau ne vieną. Aš tokią kirpėją keisčiau, ir tikrai nelaukčiau, kol mano plaukai praras blizgesį.

2. Nežinau, kaip jūs- bet man kažkaip nesisekdavo su vyresnėmis už mane kirpėjomis. Vos tik garbaus amžiaus bobulė pradėdavo kedenti mano garbanėles- žiūrėk, kas nors ir nepasiseka. Susiradau vienmetę- ir ką jūs manote? Baigėsi kažkokių atsitiktinių nelaimių ruožas. Na, gal ir prietaras, gal ir ne- bet prieš ypatingą progą ieškausi už save jaunesnės arba vienmetės meistrės- dėl visa ko, – kad laimės nenuneštų.

3. Tačiau būna ir kitaip- jei kerpatės pas patyrusią ir labai gerbiamą šukuosenų meistrę- galite neabejoti- jūsų gyvenimas tyčia ar netyčia gali pakrypti gerojon pusėn. Na- kaip sakoma, patyrusios meistrės šlovę pelno ne be reikalo. Ir jeigu ši  moteriškė papuošė ne vieną patenkintą gražuolę- greičiausiai  gražuole pasijusite ir jūs. O kuri iš mūsų nenori būti graži? O kai jautiesi graži- ir  laimė pradeda sekti iš paskos. Bet gal čia taip tik man vienai?

4. Dar viena paslaptis- veikiau ne paslaptis, bet senovinis pastebėjimas. Norite išvengti nemalonumų- rinkitės tos pačios lyties kirpėją kaip ir jūs. Tai yra – vyrus geriausiai apkerpa vyrai, o moteris- keista, bet tikrai moterys. Gal šis pastebėjimas ir nebūtų toks rimtas, jeigu jis nebūtų aprašytas Biblijoje. Buvo senovėje toks garsus stipruolis Samsonas. Ir niekas šio galiūno nesugebėjo nugalėti. Visiškai niekas-  visame krašte. Deja, šventė truko tik tol, kol neatsirado gudruolė Dalila. Ir spėkite ką gi ji padarė? Nagi nurėžė šiam miegančiam didžiavyriui jo ilguosius plaukus, prie kurių jis niekam neleisdavo prisiliesti. Po viskam Samsono niekas galiūnu pavadinti nebegalėjo. Jis tiesiog prarado jėgas kai liko be kasų. Aš ne Samsonas, todėl dėl visa ko, pas vyrus kirpėjus nelakstau ir kerpuosi pas moteris. Gal būt vėl būsiu išvadinta feministe, – tačiau tarp vyrų ir moterų visada būna mažytis flirto lašelis. O lašas  po lašo- bala žino kas po to išeis.

5. Šitą prietarą tur būt žino visos, tačiau dar kartą apie jį priminsiu – niekada nekirpkite plaukų sau pačiai. Bobulės sako, kad laimę taip nusikirpt galima. Gal ir teisybę sako- nežinau. Tiesiog primenu toms, kurios nežino.

6. Paskutinis prietaras- netgi ne prietaras, o tradicija. Jeigu jaučiatės blogai, arba nesveikuojate- metas pakirpti plaukų galiukus. Jei nepasveiksite, tai bent nuotaika pasitaisys. O kai nuotaika gera- žiūrėk, liga ir traukiasi. Žiloje senovėje būdavo ir taip, kad ištikus nelaimei  moterys tiesiog nusikirpdavo kasas- kad nelaimė iš namų išeitų.  Taip tebedaro Amerikos indėnų moterys- tikras faktas, apie kurį papasakojo vienas bendramokslis, kurio močiutė turi indėnų kraujo.

Kaip kirpti plaukus pagal mėnulio kalendorių?

Kas vyksta, kai plaukus kerpate mėnuliui augant?

Kai mėnulis auga,- plaukus geriausia kirptis toms, kurios nori ilgų plaukų. Šiuo metu pakirpti plaukai augs greičiau.

Kas vyksta, kai plaukus kerpate mėnuliui dylant?

Tokiu metu geriausia kirptis toms, kurios nori išlaikyti šukuoseną kuo ilgiau. Pavyzdžiui- prieš atostogas. Šiuo metu pakirpti plaukai augs lėčiau. Taip pat sakoma, jog šiuo metu pakirpus plaukus jie mažiau velsis, mažiau skilinės ir taip pat sustiprės plaukų šaknys.

Kokiomis dienomis plaukų kirpti nereikėtų

Laikoma, jog negeros dienos plaukams kirpti yra 9, 15, 23, 29 mėnulio kalendoriaus dienos. Taip pat netinka plaukus kirpti per Saulės ar Mėnulio užtemimą,- tokioms dienomis didesnė nelaimių tikimybė, taip pat galite lengviau susirgti. Taip pat laikomasi nuomonės, jog plaukų kirpti negalima tuomet, kai Mėnulis yra Vėžio ir Žuvų ženkle.

Kokiomis dienoms plaukus kirpti palankiausia?

Palankiausiomis plaukų kirpimui yra laikomos šios Mėnulio kalendoriaus dienos: 5, 6, 8, 11, 13-14, 19, 21-23, 27-28.

Laikoma, jog plaukus bus palanku kirpti, jeigu Mėnulis yra Jaučio, Liūto, Mergelės, Svarstyklių arba Ožiaragio ženkluose.

Kurią savaitės dieną plaukus kirpti palankiausia?

Pirmadienis

Palankus norinčioms pakeisti šukuoseną arba plaukų spalvą. Jeigu tokią dieną savo puošmenas patikikte kirpėjai – galite atsikratyti neišspręstų problemų.

Antradienis

Antradienį tiks kirptis tuo atveju, jeigu norite kažką rimtai keisti savo asmeniniame gyvenime. Arba gyvenimas tapo tiek nuobodos ir monotoniškas, jog prireikė naujų įspūdžių.

Trečiadienis

Kirpkite plaukus trečiadienį, jeigu norite išvykti į kelionę, įgyti naujų draugų arba trokštate atgaivinti seną draugystę.

Ketvirtadienis

Ketvirtadienis tiks, jeigu esate scenos žvaigždė. Norite šlovės, garbės ar populiarumo- apsilankykite pas kirpėją būtent šia dieną. Taip pat kalbama, jog kerpantis ketvirtadienį- galite pagerinti savo šansą pagauti sėkmę už uodegos.

Penktadienis

Penktadienis- neutrali diena.

Šeštadienis

Kalbama, jog kerpantis šią dieną galima atsikratyti seniai varginančių nemalonumų ir savo nesėkmių ir jų pasekmių. Tikima, jog kerpantis šeštadienį, taip pat plaukai tampa sveikesni ir galima atsikratyti skolų. Na- dabar supratau, kodėl pas kirpėją šeštadienį beveik neįmanoma patekti.

Sekmadienis

Sekmadienį pas kirpėją nėr ko lėkti. Iš viso- ši diena netinkama jokiom procedūroms. Tikintys žmonės meldžiasi, o netikintys ilsisi. Leiskite ir  kirpėjams pasijust žmonėmis.

Apie plaukus pagal Ajurvedą

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *